Twitch: 11χρονος Valorant streamer έφαγε ban παρά την επίβλεψη γονέα

Ο αποκλεισμός ήρθε λόγω μιας παράλειψης των γονέων του
30 Νοεμβρίου 2022 22:48
Twitch: 11χρονος Valorant streamer έφαγε ban παρά την επίβλεψη γονέα

Ένας 11χρονος streamer Valorant έφαγε ban στο Twitch παρά το γεγονός πως έπαιζε με την επίβλεψη των γονέων του. Ωστόσο, οι γονείς του 11χρονου Lucas από τη Βραζιλία δεν γνώριζαν τις ηλικιακές οδηγίες της πλατφόρμας του Twitch οι οποίες είναι ξεκάθαρες στην προκειμένη: "Εάν είστε κάτω των 13 ετών, παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε ή έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες του Twitch οποιαδήποτε στιγμή ή με οποιονδήποτε τρόπο".

Την ιστορία του προβάλλει ο eSports δημοσιογράφος και streamer, Jake Lucky, καθώς έχει δημιουργηθεί ένα debate για το εάν η πλατφόρμα θα πρέπει ή όχι να άρει την απαγόρευση streaming σε ανήλικα άτομα εφόσον έχουν επίβλεψη γονέα ή κηδεμόνα. 

Ο Lucky αποκαλύπτει ότι μίλησε με τους γονείς που δήλωσαν άγνοια για τους κανόνες του Twitch καθώς είχαν αποκλειστεί πολλές φορές στο παρελθόν "χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες". Έτσι συνέχισαν να κάνουν streams για άλλους τέσσερις μήνες έως ότου ήρθε η χαριστική βολή. 

Μόλις πρόσφατα, το Twitch ενημέρωσε τα μέτρα του κατά της κακοποίησης παιδιών μετά από αναφορές για περιστατικά παρενοχλήσεων στην πλατφόρμα. Αυτό περιλαμβάνει την αποτροπή δημιουργίας λογαριασμών για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ίδιο το Valorant είναι ένα παιχνίδι με ηλικιακή ταξινόμηση PEGI 16, επομένως θα πρέπει να απαγορεύεται σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, πόσο μάλλον να κάνουν και streams με αυτό.

Η κοινότητα του Twitch, σύμφωνα με τον Lucky, έχει διχαστεί καθώς άλλοι υπερασπίζονται την υπόθεσή του Lucas και των γονιών του, ενώ άλλοι λένε πως δικαίως το Twitch τον απέκλεισε.