Black Friday: Αυτά είναι τα παιχνίδια που πούλησαν περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Και η πρωτιά ανήκει στον συνήθης ύποπτο
28 Νοεμβρίου 2022 14:27
Black Friday: Αυτά είναι τα παιχνίδια που πούλησαν περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η εβδομάδα του Black Friday ανήκει και επίσημα στο παρελθόν και αν και πολλά e-shops συνεχίζουν με Cyber Monday προσφορές, πλέον έχουμε τα πρώτα στατιστικά για τα παιχνίδια που προτίμησαν φέτος οι gamers. Συγκεκριμένα, η GfK αποκάλυψε τους τίτλους που πούλησαν τα περισσότερα retail αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά, οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 15% σε σχέση με το περσινό Black Friday, με τον μεγάλο νικητή για φέτος να είναι το FIFA 23. Το φετινό κεφάλαιο της σειράς κατέγραψε τεράστια αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 95% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αφού περιλαμβανόταν σε πολλές προσφορές, όπως για παράδειγμα σε πακέτα με το DualSense χειριστήριο. Παράλληλα, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σίγουρα το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αυξημένο.

Στη δεύτερη θέση, παρόλο που δεν πωλούνταν με μεγάλη έκπτωση, βρέθηκε το Call of Duty: Modern Warfare 2, με 9% αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τα Pokémon Violet και Pokémon Scarlet που κυριάρχησαν την προηγούμενη εβδομάδα, είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατά 64%, καταλαμβάνοντας την τρίτη και την έκτη θέση αντίστοιχα.

Στην τέταρτη θέση της κατάταξης σκαρφάλωσε το Mario Kart 8: Deluxe, με εντυπωσιακή αύξηση 226% στις πωλήσεις του, χάρη στην Black Friday προσφορά της Nintendo. Ομοίως και το Sonic Frontiers που πωλούνταν σχεδόν στην μισή τιμή στην εν λόγω αγορά, κατέγραψε 203% εβδομαδιαία αύξηση, σκαρφαλώνοντας στην έβδομη θέση των charts.

Περίφημα σε αυτή τη Black Friday τα πήγαν γενικότερα τα παιχνίδια του Nintendo Switch, με αύξηση 138% για το Nintendo Switch Sports, 85% για το Animal Crossing: New Horizons και 426% για το The Legend of Zelda: Breath of the Wild που κατέλαβε την εντέκατη θέση των charts.

Τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα του Black Friday που ολοκληρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου:

  1. FIFA 23
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2
  3. Pokémon Violet
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. God of War Ragnarok
  6. Pokémon Scarlet
  7. Sonic Frontiers
  8. Nintendo Switch Sports
  9. Just Dance 2023
  10. Animal Crossing: New Horizons