Το Gran Turismo 7 στο PC; Η Polyphony Digital απαντά

Ο Yamauchi παίρνει θέση
28 Νοεμβρίου 2022 12:11
Το Gran Turismo 7 στο PC; Η Polyphony Digital απαντά

Τον τελευταίο καιρό, το PlayStation έχει αρχίσει σιγά σιγά να φέρνει διάφορα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια του στο PC, με τα God of War, Horizon Zero Dawn, Uncharted και Marvel’s Spiderman να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Όπως φαίνεται, τώρα το Gran Turismo 7 μάλλον παίρνει σειρά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο GTPlanet, με αφορμή τα Gran Turismo World Finals που έλαβαν χώρα στο Μονακό, ο δημιουργός της σειράς, Kazunori Yamauchi, επισήμανε πως η ομάδα του «σκέφτεται» ένα port για το PC.

Αναλυτικότερα, όταν ο Yamauchi ρωτήθηκε αν θα σκεφτόταν ποτέ να φέρει την ιστορική racing σειρά Gran Turismo στο PC, όπως έγινε με τα υπόλοιπα παιχνίδια των PlayStation Studios, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ναι, θα το σκεφτόμουν.

Ωστόσο, o Yamauchi εξήγησε πως το όλο εγχείρημα δεν είναι τόσο απλό, αφού υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα ανάπτυξης:

Το Gran Turismo είναι ένας τίτλος με πολύ λεπτή ισορροπία. Δεν υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που μπορούν να τρέξουν το παιχνίδι σε 4K/60FPS native, οπότε ένας τρόπος να το κάνουμε αυτό εφικτό είναι να περιορίσουμε τις πλατφόρμες. Δεν είναι τόσο εύκολο θέμα, ωστόσο, φυσικά το σκεφτόμαστε και το εξετάζουμε.

Ανεξαρτήτως, τα σχόλια του Yamauchi φαίνονται πολύ ενθαρρυντικά και αφήνουν να εννοηθεί πως ήδη η ομάδα εξερευνά το ενδεχόμενο.

Για την ιστορία, το Gran Turismo 7 κυκλοφόρησε φέτος το Μάρτιο αποκλειστικά για τα PS4 και PS5. Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics πατώντας εδώ.