Το Steam έσπασε ρεκόρ παικτών για πολλοστή φορά μέσα στο 2022!

Ο πήχης ανέβηκε ξανά
28 Νοεμβρίου 2022 09:00
Το Steam έσπασε ρεκόρ παικτών για πολλοστή φορά μέσα στο 2022!

Μέσα στον Οκτώβριο, το Steam είχε καταφέρει να σπάσει δύο φορές το ρεκόρ των ταυτόχρονων χρηστών του, κάτι που είχε συμβεί ξανά στις αρχές της χρονιάς. Τώρα, χάρη στις εκπτώσεις του Black Friday και τους εορτασμούς του Thanksgiving  στο εξωτερικό, η πλατφόρμα της Valve κατάφερε ένα νέο εντυπωσιακό επίτευγμα.

Αναλυτικότερα, το Steam ξεπέρασε για άλλη μια φορά τους 30 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες και μάλιστα όχι απλά τους ξεπέρασε, αλλά συνέθλιψε το προηγούμενο ρεκόρ των 30,049,264. Συγκεκριμένα, χθες Σάββατο 27 Οκτωβρίου η πλατφόρμα κατέγραψε 31,907,939 ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες. Από αυτούς, περίπου οι 9.5 εκατομμύρια έπαιζαν κάποιο παιχνίδι και οι υπόλοιποι είχαν απλά ανοιχτό το Steam στον υπολογιστή τους.

Ειδικότερα όσον αφορά τα παιχνίδια που προτίμησαν οι περισσότεροι, η πρώτη δεκάδα για το εν λόγω εικοσιτετράωρο απαρτίζεται από γνωστούς τίτλους που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα charts. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του νέου αυτού peak, το Counter-Strike: Global Offensive ήταν το δημοφιλέστερο παιχνίδι της πλατφόρμας, με το DOTA 2 να ακολουθεί. Στη συνέχεια, το Top 5 έκλεισε με προτάσεις από το battle royale είδος, αφού το PUBG: Battlegrounds βρέθηκε στην τρίτη θέση, με το πρόσφατο Call of Duty: Modern Warfare II | Warzone 2.0 και το Apex Legends να ακολουθούν.

Όπως όλα δείχνουν, με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων να πλησιάζει, μάλλον το Steam δε θα χρειαστεί πολύ ακόμη για σπάσει και το ρεκόρ των 32 εκατομμυριών ταυτόχρονων χρηστών.

Το νέο ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών του Steam

Η πορεία των ταυτόχρονων παικτών του Steam από το 2004 μέχρι και το 2022

Tags: