Αστυνομικός έστησε κομπίνα για να κλέψει κάρτες Pokémon

Συνελήφθη με αρκετές κούτες στην κατοχή του
27 Νοεμβρίου 2022 19:09
Αστυνομικός έστησε κομπίνα για να κλέψει κάρτες Pokémon

Ένας αστυνομικός στο Κάνσας των ΗΠΑ είχε τη φαεινή ιδέα να στήσει μια κομπίνα για προσωπικό του όφελος, καθώς αποπειράθηκε να κλέψει δεκάδες κούτες με κάρτες Pokémon. Πρόκειται για τον -πρώην πλέον- αστυνομικό William Knight, που σύμφωνα με τοπικά μέσα του Κάνσας, υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Κάνσας στο John County ως βοηθός σερίφη συγκεκριμένα, από τον Μάρτιο του 2019. 

Τον περασμένο Μάιο και όσο ήταν εν ώρα υπηρεσίας πήγε να ψωνίσει σε ένα κατάστημα όταν εκείνη την ώρα κίνησε τις υποψίες ενός σεκιούριτι. Ο εν λόγω αστυνομικός επιχείρησε να ξεφύγει με 12 κούτες καρτών Pokémon αξίας $400 δολαρίων, αλλάζοντας το barcode τους με προϊόντα που είχε στο σπίτι του και ήταν φθηνότερα. 

Την ώρα που τον πλησίασε ο σεκιουριτάς, ο αστυνομικός ταράχτηκε και προσποιήθηκε πως έλαβε κλήση για να επέμβει και έφυγε από το σημείο. Ωστόσο, πιάστηκε αργότερα, ομολόγησε την πράξη ενώπιον του αφεντικού και ακολούθως απολύθηκε από τη δουλειά του. 

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο Knight χρεώθηκε με μια κατηγορία για κλοπή και υπέγραψε συμφωνητικό που του απαγορεύει από το να αστυνομεύσει ξανά στη ζωή του. 

Τον τελευταίο καιρό οι κλοπές καρτών Pokémon έχουν αυξηθεί καθώς φαίνεται να υπάρχει μεγάλη μεταπωλητική αξία στη μαύρη αγορά. Τον περασμένο Ιούλιο είχε κλαπεί από μια έπαυλη μια πανάκριβη συλλογή Pokémon καρτών αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ σε μια άλλη υπόθεση πάλι το καλοκαίρι, όπου ληστής πιάστηκε στα πράσα προσπαθώντας να κρύψει Pokémon κάρτες αξίας $70.000 στο σπίτι της μητέρας του. 

Tags: