The Elder Scrolls 6: Γιατί η Microsoft το θεωρεί “μεσαίου μεγέθους“ τίτλο και τί σημαίνει αυτό;

Επίσημα έγγραφα στη διαμάχη με την Sony για την υπόθεση της Activision αποκαλύπτουν
27 Νοεμβρίου 2022 10:32
The Elder Scrolls 6: Γιατί η Microsoft το θεωρεί “μεσαίου μεγέθους“ τίτλο και τί σημαίνει αυτό;

Το βρετανικό CMA έχει δημοσιεύσει νομικά έγγραφα από την διαμάχη των Microsoft και Sony για την εξαγορά της Activision, η οποία έχει αποτελέσει πόλος διαμάχης για τις δύο πλευρές, μόνο που χάρη σε αυτά έχουμε μάθει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως το πότε περίπου θα κυκλοφορήσει το PlayStation 6 αλλά και το GTA 6

Ανάμεσα σε αυτές τις πληροφορίες γίνεται λόγος και για το ενδεχόμενο αποκλειστικότητας του The Elder Scrolls 6 στην πλατφόρμα του Xbox. 

Θα γίνει αποκλειστικό το TES 6; 

Όπως μεταφέρει το Game Developer, στο έγγραφο της Microsoft υπέρ του deal της Activision και συγκεκριμένα στην σελίδα 56 γίνεται αναφορά στο άκρως αναμενόμενο The Elder Scrolls 6. Ως γνωστόν ο RPG τίτλος της Bethesda απέχει πολλά χρόνια ακόμη από την κυκλοφορία του, αλλά διαθέτει περίοπτη θέση στα σχέδια της Microsoft. 

Ωστόσο, η εταιρία το θεωρεί ως ένα "mid-sized", δηλαδή μεσαίου μεγέθους τίτλο, μια ταξινόμηση που συνήθως τη χρησιμοποιεί για αποκλειστικούς τίτλους της, όπως το Minecraft. Τέτοια παιχνίδια είναι και το Starfield και το Redfall, επίσης της Bethesda, τα οποία έχουν απήχηση στους "αφοσιωμένους gamers" και είναι συνήθως "single-player". Το σκεπτικό της Microsoft λέει ότι αυτά τα παιχνίδια τα πηγαίνουν καλά ως exclusives αλλά δεν δίνουν αρκετά κίνητρα στους καταναλωτές για να αγοράσουν ένα Xbox για παράδειγμα. 

Έτσι, μπορεί λοιπόν να αποκλείσει την multiplatform κυκλοφορία του και να γίνει το The Elder Scrolls VI αποκλειστικό παιχνίδι του Xbox αλλά και πόλος έλξης της υπηρεσίας Xbox Game Pass

Αυτόν τον χαρακτηρισμό όμως δε χρησιμοποίησε στα έγγραφά της η Microsoft για το Call of Duty, θέλοντας να δείξει στη Sony πως δε θα το μετατρέψει σε αποκλειστικό παιχνίδι. Η Microsoft θεωρεί πως παιχνίδια όπως το Call of Duty έχουν μαζική απήχηση στην αγορά και δεν έχουν τόσο υψηλή αξία στο να γίνουν αποκλειστικοί.

Σε ένα γράφημα εντός του πολυσέλιδου έγγραφου φαίνεται ποια παιχνίδια μπορούν να γίνουν δυνητικά αποκλειστικά, με τη Microsoft να δηλώνει ότι η αξία ενός παιχνιδιού "δεν ακολουθεί γραμμικά την δημοφιλία ενός τίτλου"

Βέβαια, το αντεπιχείρημα στους ισχυρισμούς της Microsoft λέει πως η επιτυχία του Skyrim, το μετέτρεψε σε ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών με πολλές επανακυκλοφορίες όλα αυτά τα χρόνια. 

Μένει να φανεί σε βάθος χρόνου εάν εν τέλει η Microsoft τηρήσει αυτά τα λόγια και μετατρέψει το Elder Scrolls franchise σε αποκλειστικό παιχνίδι.