Twitter: Πέρα από τα μπλε τικ θα υπάρχουν και τα γκρι και τα χρυσά!

Σύντομα σε εφαρμογή το νέο σύστημα
26 Νοεμβρίου 2022 20:37
Twitter: Πέρα από τα μπλε τικ θα υπάρχουν και τα γκρι και τα χρυσά!

Μετά το χαοτικό και αποτυχημένο πείραμα του Twitter να μετατρέψει το μπλε τικ σε προνόμιο που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας πληρώνοντας μια μηνιαία συνδρομή, χωρίς κανέναν περαιτέρω έλεγχο, το social media έρχεται τώρα να εφαρμόσει μια πιο μελετημένη στρατηγική.

Αναλυτικότερα, ο νέος επικεφαλής της πλατφόρμας, ο Elon Musk, αποκάλυψε πως το ανανεωμένο verification πρόγραμμα του Twitter θα επιστρέψει την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Πλέον, το social media θα επιβεβαιώνει χειροκίνητα την ταυτότητα κάθε χρήστη που θέλει να έχει ‘τικ’, για να λύσει το πρόβλημα των κακόβουλων μιμήσεων. Μάλιστα, αυτή δε θα είναι η μοναδική αλλαγή, αφού η γκάμα των χρωμάτων για τα τικ δε θα περιορίζεται πλέον μόνο στο μπλε.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Elon, το verification στο Twitter θα έχει πλέον τρία διαφορετικών χρωμάτων ‘τικ’, αυτά θα είναι τα εξής:

  • Οι εταιρίες θα έχουν χρυσό τικ.
  • Οι κυβερνήσεις και οι κυβερνητικοί λογαριασμοί θα έχουν γκρι τικ.
  • Οι άνθρωποι θα έχουν μπλε τικ, είτε είναι διασημότητες είτε όχι.

Ειδικότερα όσον αφορά το θέμα των γνωστών προσωπικοτήτων που θα έχουν το ίδιο μπλε τικ με όλους προσεχώς, ο Musk πρόσθεσε:

Όλοι οι verified μεμονωμένοι άνθρωποι θα έχουν το ίδιο μπλε τικ, καθώς τα όρια του τι είναι "αξιοσημείωτο" είναι πολύ υποκειμενικά. Τα άτομα μπορούν να έχουν ένα δευτερεύον μικροσκοπικό λογότυπο που δείχνει ότι ανήκουν σε έναν οργανισμό, αν επαληθεύονται από αυτόν τον οργανισμό.

Η εσκεμμένη πλαστοπροσωπία/παραπλάνηση θα έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή του λογαριασμού.

Η ένταξη σε οργανισμό, το βιογραφικό και ο αριθμός των followers θα βοηθούν να γίνεται η διάκριση μεταξύ ατόμων που έχουν πραγματικά το ίδιο ακριβώς όνομα. Θα δούμε πώς θα πάει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Musk υποσχέθηκε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν την επόμενη εβδομάδα, μιας και ακόμα δεν ξέρουμε για παράδειγμα πως ακριβώς θα δουλεύει το σύστημα των οργανισμών.