“Το Battlefield δε μπορεί να φτάσει το Call of Duty” – Νέες δηλώσεις από το PlayStation

Που μάλλον δεν θα κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενη την EA
25 Νοεμβρίου 2022 22:17
“Το Battlefield δε μπορεί να φτάσει το Call of Duty” – Νέες δηλώσεις από το PlayStation

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας αμέτρητες ενδιαφέρουσες δηλώσεις από το Xbox και το PlayStation. Ο λόγος; Η CMA, η βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού, ανάρτησε όλα τα επίσημα έγγραφα που της κατέθεσαν οι δύο κολοσσοί σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η Sony πήρε θέση στη μεγάλη κόντρα που υπάρχει στο FPS genre εδώ και χρόνια: Call of Duty ή Battlefield; Σύμφωνα με το PlayStation, “το Battlefield δε μπορεί να φτάσει το Call of Duty” και παρά τις οποίες προσπάθειες της EA, “το Call of Duty δεν μπορεί να αντιγραφτεί”.

Πρακτικά η Sony προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει για τους λόγους που το Call of Duty είναι "αναντικατάστατο", όπως έχει αναφέρει, αλλά το κάνει με τρόπο που μάλλον δεν πρέπει να χαροποίησε ιδιαίτερα την EA.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις σχετικές δηλώσεις της:

Το Call of Duty δεν μπορεί να αντιγραφτεί. Το Call of Duty είναι πολύ εδραιωμένο για να το φτάσει οποιοσδήποτε αντίπαλος, όσο καλά εξοπλισμένος κι αν είναι. Ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις σχεδόν κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία και στο είδος των first-person shooters ("FPS") είναι με τεράστια διαφορά το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις.

Οι άλλοι publishers δε διαθέτουν τους πόρους ή την τεχνογνωσία για να φτάσουν την επιτυχία του. Για να δώσουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, η Electronic Arts - ένας από τους μεγαλύτερους third-party developers μετά την Activision - προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να δημιουργήσει έναν αντίπαλο του Call of Duty με τη σειρά Battlefield. Παρά τις ομοιότητες μεταξύ του Call of Duty και του Battlefield - και παρά το ιστορικό της EA στην ανάπτυξη άλλων επιτυχημένων triple-A franchises (όπως το FIFA, το Mass Effect, το Need for Speed και το Star Wars: Battlefront) - η σειρά Battlefield δεν μπορεί να φτάσει το Call of Duty.