PlayStation: «Η στρατηγική της Microsoft είναι να μας κάνει σαν τη Nintendo»

Νέες δηλώσεις για την εξαγορά της Activision Blizzard
24 Νοεμβρίου 2022 16:15
PlayStation: «Η στρατηγική της Microsoft είναι να μας κάνει σαν τη Nintendo»

Οι μεγάλες αποκαλύψεις και οι βαρύγδουπες δηλώσεις με αφορμή την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες η Competition and Markets Authority (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας όλα τα έγγραφα που της κατέθεσαν η Microsoft και η Sony, με την 22 σελίδων τοποθέτηση της δεύτερης να κρύβει μεταξύ άλλων μια πληροφορία για το PS6, την ώρα που τα αντίστοιχα έγγραφα της Microsoft αναφέρονται στο επόμενο GTA, όπως σας έχουμε ενημερώσει.

Τώρα, οι εταιρίες φέρνουν ξανά στη συζήτηση τη Nintendo, με το PlayStation να κατηγορεί το Xbox πως θέλει να «την κάνει σαν τη Nintendo». Ειδικότερα, σε ένα τμήμα της δήλωσής της, η Sony κριτικάρει τα σχόλια της Microsoft ότι άλλες πλατφόρμες έχουν ευημερήσει χωρίς το Call of Duty, όπως για παράδειγμα το Nintendo Switch.

Συγκεκριμένα, η εταιρία υποστηρίζει ότι η στρατηγική της Nintendo διαφέρει σημαντικά από αυτή του PlayStation και του Xbox, επειδή δεν βασίζεται σε shooter franchises για ηλικίες 18+. Μάλιστα, η Sony προειδοποιεί ότι αν η Microsoft εξαγοράσει όντως την Activision, θα έχει στην κατοχή της σχεδόν όλα τα εμπορικότερα shooters της αγοράς, προβάλλοντας έτσι τον ανταγωνισμό.

Οι σχετικές δηλώσεις της ακολουθούν παρακάτω:

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι το διαφορετικό μοντέλο της Nintendo αποδεικνύει ότι το PlayStation δεν χρειάζεται το Call of Duty για να είναι ανταγωνιστικό. Αυτό όμως αποκαλύπτει την πραγματική στρατηγική της Microsoft. Η Microsoft θέλει το PlayStation να γίνει σαν τη Nintendo, ώστε να είναι λιγότερο στενός και αποτελεσματικός ανταγωνιστής του Xbox.

Μετά την εξαγορά, το Xbox θα εξελιχθεί σε σταθμό για όλες τις shooter σειρές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις κονσόλες (Call of Duty, Halo, Gears of War, Doom, Overwatch) και έτσι θα απαλλαχθεί από μια σοβαρή ανταγωνιστική πίεση.

Το Call of Duty franchise έχει εδραιωθεί στην ψυχοσύνθεση των παικτών: Κάθε κυκλοφορία του Call of Duty από το 2003 βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των charts. Αγνοώντας αυτά τα γεγονότα, η Microsoft υποστηρίζει ότι η Nintendo είναι επιτυχημένη χωρίς να έχει πρόσβαση στο Call of Duty. Αυτό δεν έχει νόημα. Η απόφαση εντοπίζει ένα ευρύ σύνολο αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν ότι η Nintendo προσφέρει μια διαφοροποιημένη εμπειρία σε σχέση με το Xbox και το PlayStation, επειδή επικεντρώνεται σε φιλικά προς την οικογένεια παιχνίδια που διαφέρουν πολύ από τα PEGI 18 FPS, όπως το Call of Duty.