Pokémon Scarlet & Violet – Επίσημα το μεγαλύτερο Nintendo ντεμπούτο όλων των εποχών!

Εξωπραγματικές πωλήσεις μέσα στο πρώτο τριήμερο
24 Νοεμβρίου 2022 08:33
Pokémon Scarlet & Violet – Επίσημα το μεγαλύτερο Nintendo ντεμπούτο όλων των εποχών!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Nintendo, τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet κατάφεραν το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο απ’ οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι στη μακρά ιστορία του ιαπωνικού κολοσσού.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η 9η γενιά του λατρεμένου franchise έκανε το ντεμπούτο της αποκλειστικά για το Nintendo Switch στις 18 Νοεμβρίου και σάρωσε αμέσως σε πωλήσεις. Συγκεκριμένα, μέσα στις τρείς πρώτες μέρες, οι retail και οι digital πωλήσεις ξεπέρασαν συνδυαστικά τα 10 εκατομμύρια! Όπως επισημαίνει και η επίσημη ανακοίνωση: «Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο παγκόσμιων πωλήσεων για οποιοδήποτε λογισμικό σε οποιαδήποτε Nintendo πλατφόρμα μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες».

Μάλιστα, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με το καλύτερο ντεμπούτο όλων των εποχών σε κονσόλα Nintendo, αλλά και με το καλύτερο ντεμπούτο αποκλειστικής κυκλοφορίας που έγινε ποτέ. Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες η Sony Santa Monica έσπασε το ρεκόρ του PlayStation, με το God of War Ragnarök να πουλά 5.1 εκατομμύρια αντίτυπα στο launch του. Τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet όχι απλώς ξεπέρασαν αυτό το νούμερο, αλλά κατάφεραν μάλιστα τις διπλάσιες πωλήσεις!

Για την ιστορία, στο αναλυτικό του review για το Unboxholics.com, ο Στράτος Χατζηνικολάου αναφέρει:

Τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet φέρνουν στη σειρά κάποιες νέες ιδέες και τη φρεσκάρουν ελαφρώς, με νέα χαρακτηριστικά που σίγουρα αξίζουν. Πρόκειται για την κλασσική και επιτυχημένη συνταγή της Nintendo, με την 9η γενιά να είναι άκρως ενδιαφέρουσα, με ολοκαίνουργια Pokémon, νέες αποστολές και ιδέες που σίγουρα θα χτυπήσουν το καμπανάκι στους σκληροπυρηνικούς παίκτες. Είναι το επόμενο βήμα που περίμενε κάποιος από την Game Freak; Η απάντηση είναι…περίπου. Είναι ένα κλασσικό Pokémon παιχνίδι, αλλά πλήρως ανοιχτό στον κόσμο του. Τα διάφορα προβλήματα που συνάντησα από την αρχή με έβγαλαν ελαφρώς εκτός κλίματος, αν και πολλά έχουν διορθωθεί με το πρόσφατο patch. Ήθελε πιστεύω ένα καλύτερο «γυάλισμα» από τη Nintendo όσον αφορά τα τεχνικά του. Ωστόσο, αν λατρεύετε τη σειρά ή αν θέλετε να ασχοληθείτε με ένα Pokémon παιχνίδι στο Switch σας, τότε να είστε σίγουροι ότι σας περιμένει ένας παράδεισος γεμάτος νοσταλγία και παιδικότητα…

 Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.