Call of Duty: Ραγδαίες εξελίξεις στην κόντρα Xbox-PlayStation με πρόταση για 10ετές συμβόλαιο

Η Microsoft θέλει να ικανοποιήσει τη Sony και τις ρυθμιστικές αρχές
23 Νοεμβρίου 2022 00:33
Call of Duty: Ραγδαίες εξελίξεις στην κόντρα Xbox-PlayStation με πρόταση για 10ετές συμβόλαιο

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει μια δημόσια κόντρα μεταξύ του Xbox και του PlayStation, με φόντο την εξαγορά της Activision Blizzard για 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ των διάφορων δηλώσεων και από τις δύο πλευρές, ο Jim Ryan είχε κατηγορήσει δημόσια το Xbox και τον Phil Spencer, τονίζοντας πως η Microsoft δε σκέφτεται τους παίκτες του PlayStation και πως η δέσμευσή της να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation μέχρι το 2027 ήταν «ανεπαρκής».

Όπως φαίνεται, η Microsoft αποφάσισε να κάνει τελικά το βήμα πίσω, πιθανότατα εξαιτίας των ρυθμιστικών αρχών που εξετάζουν αυτή τη στιγμή την εξαγορά για να αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωσή της ή όχι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Times, η εταιρία επέστρεψε με νέα προσφορά στη Sony. Συγκεκριμένα, το Xbox πρότεινε στις 11 Νοεμβρίου νέο συμβόλαιο στο PlayStation, το οποίο θα εξασφαλίζει και γραπτά πως το Call of Duty franchise θα παραμείνει στο PlayStation για μια δεκαετία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg από τις αρχές του έτους, το PlayStation έχει τα marketing δικαιώματα του Call of Duty μέχρι και το 2024. Στις αρχές της χρονιάς, η Microsoft προσφέρθηκε να εγγυηθεί ότι το Call of Duty θα παραμείνει στο PlayStation για άλλα τρία χρόνια μετά τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας μεταξύ της Activision και της Sony, δηλαδή μέχρι το 2027. Τώρα, το νέο συμβόλαιο που προτείνει η Microsoft θα εγγυάται πως όλα τα μελλοντικά Call of Duty μέχρι και το 2034 (!) θα κυκλοφορούν στο PlayStation.

Για την ώρα δεν ξέρουμε αν η Sony συμφώνησε, αφού η εταιρία αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η συγχώνευση των Activision Blizzard και King με το Xbox περιμένει την έγκριση άλλων 14 κυβερνήσεων. Μέχρι στιγμής μόνο η Σαουδική Αραβία και η Βραζιλία έχουν δώσει το πράσινο φως.