Είναι 2022 και το χειριστήριο του Xbox 360 επιστρέφει!

Από την ίδια εταιρία που επανέφερε και το ‘Duke’
22 Νοεμβρίου 2022 23:50
Είναι 2022 και το χειριστήριο του Xbox 360 επιστρέφει!

Έχουν περάσει 17 χρόνια από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το Xbox 360 και τώρα, το λατρεμένο χειριστήριο της κονσόλας επιστρέφει!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Hyperkin, η ίδια εταιρία που έφερε πρόσφατα στην αγορά μια σύγχρονη έκδοση του ‘Duke’, δηλαδή του χειριστηρίου του πρώτου Xbox, ανακοίνωσε τώρα το Xenon. Για άλλη μια φορά, έχουμε να κάνουμε μια πιστή ρέπλικα του controller που συνόδευσε στην αγορά το Xbox 360 το 2005.

Βέβαια, παρόλο που το Xenon είναι αρκετά πιστό, έχουν γίνει κάποιες αλλαγές, για να είναι πλήρως συμβατό με τα Xbox One και Xbox Series X |S, καθώς και με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συγκεκριμένα, τα Start και Back κουμπιά έχουν αντικατασταθεί με τα Menu και View που υπάρχουν πλέον στα χειριστήρια της Microsoft, ενώ κάτω από το Xbox button έχει προστεθεί και το νέο ειδικό πλήκτρο καταγραφής φωτογραφιών που έφερε στο προσκήνιο το χειριστήριο των Series κονσολών. Όσον αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές, και η θύρα σύνδεσης έχει αντικατασταθεί με το ομολογούμενος πιο χρήσιμο εν έτει 2022 USB-C.

Φυσικά, η εταιρία έχει πάρει την άδεια της Microsoft για την κυκλοφορία του περιφερειακού, χωρίς να ανακοινώνει όμως ακόμη πότε μπορούμε να περιμένουμε στην αγορά το Xenon. Παράλληλα, ούτε η τιμή του έχει αποκαλυφθεί, αλλά γνωρίζουμε πως θα υπάρχουν πολλαπλές επιλογές χρωμάτων: το κλασσικό λευκό, μαύρο, ροζ και κόκκινο.