Το Xbox ετοίμαζε και τρίτη κονσόλα και αποφάσισε να την ακυρώσει προσωρινά

Γιατί δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο του για την τιμή
16 Νοεμβρίου 2022 00:46
Το Xbox ετοίμαζε και τρίτη κονσόλα και αποφάσισε να την ακυρώσει προσωρινά

Η Microsoft ξεκίνησε αυτή τη γενιά με μια αρκετά διαφορετική στρατηγική, φέρνοντας στην αγορά όχι μία, αλλά δύο διαφορετικές κονσόλες, το ισχυρότερο Xbox Series X και το μικρότερο και πιο προσιτό Xbox Series S. Ωστόσο, κάτι που πολλοί ενδέχεται να μη γνωρίζουν, είναι ότι η εταιρία εργαζόταν και σε ένα τρίτο, ακόμη πιο οικονομικό μοντέλο, το λεγόμενο ‘Project Keystone’.

Πρόσφατα μια φωτογραφία του εν λόγω Xbox διέρρευσε από τον ίδιο τον επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, τον Phil Spencer, ο οποίος τώρα επιβεβαίωσε πως η εταιρία ακόμη εργάζεται πάνω σε αυτό το μοντέλο, αλλά υπάρχει λόγος που δεν το έχει κυκλοφορήσει ακόμη: η τιμή.

Η Microsoft θέλει το πιο φτηνό αυτό Xbox, το οποίο δε θα έχει ισχυρά specs, αλλά θα παίζει παιχνίδια μόνο μέσω streaming τεχνολογίας, να στοιχίζει κάτω από $129 ή ακόμα και $99, μαζί με το χειριστήριο. Μιλώντας, λοιπόν, στο The Verge, ο Spencer ανέφερε:

Η κονσόλα που φτιάξαμε και που πλέον ο κόσμος έχει δει, το Keystone, ήταν πιο ακριβή από ό,τι θέλαμε να είναι, με το hardware που είχαμε μέσα. Έτσι, τελικά αποφασίσαμε να εστιάσουμε τις προσπάθειες της ομάδας αυτής στη δημιουργία της streaming εφαρμογής για τις Smart TVs.

Με το Keystone, εξακολουθούμε να επικεντρωνόμαστε στην τιμή και το πώς μπορούμε να την φτάσουμε στο σωστό επίπεδο. Ωστόσο, όταν έχουμε το Series S στα $299, που κατά τη διάρκεια των εορτών θα το δείτε και με κάποια έκπτωση, και όταν προφανώς έχουμε το Series X υψηλότερα, νομίζω ότι για να έχει νόημα ένα αποκλειστικά streaming Xbox, η διαφορά τιμής με το S πρέπει να είναι αρκετά σημαντική.

Δε θέλω να ανακοινώσω κάποια συγκεκριμένη τιμολόγηση, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι λιγότερο από $129, στα $99 ή κάπου εκεί, για να έχει νόημα. Απλά δεν είχαμε φτάσει εκεί. Δεν ήμασταν εκεί μαζί με το χειριστήριο.

Για την ιστορία, στην ίδια συνέντευξη, ο Spencer μίλησε για πολλά ακόμη θέματα, όπως για την πολυσυζητημένη εξαγορά της Activision Blizzard. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.