God of War Ragnarok: Εξωπραγματικό ντεμπούτο - Ξεπέρασε Elden Ring και Modern Warfare 2

Σάρωσε η νέα περιπέτεια των Kratos και Atreus
15 Νοεμβρίου 2022 21:10
God of War Ragnarok: Εξωπραγματικό ντεμπούτο - Ξεπέρασε Elden Ring και Modern Warfare 2

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, τα πρώτα στοιχεία έδειχναν πως το God of War Ragnarok έκανε ένα απίστευτο ντεμπούτο στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκεκριμένα, έσπασε το ρεκόρ του franchise, αφού μέσα σε μια μέρα, το Ragnarok πούλησε περισσότερα retail αντίτυπα απ’ ότι πούλησε το God of War του 2018 σε μια ολόκληρη εβδομάδα. Τώρα, νέα εντυπωσιακά στατιστικά από την πρώτη εβδομάδα του τίτλου στην αγορά ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας.

Και επίσημα, λοιπόν, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η GfK, το God of War Ragnarok κατάφερε το δεύτερο μεγαλύτερο retail ντεμπούτο της χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις πίσω από το FIFA 23. Αυτό σημαίνει ότι ξεπέρασε το Elden Ring και το Call of Duty: Modern Warfare 2, καθώς και το Pokémon Legends: Arceus, τρείς τεράστιες -από εμπορικής άποψης- κυκλοφορίες. Φυσικά, μιας και μιλάμε μόνο για φυσικά αντίτυπα, η τελική κατάταξη ενδέχεται να διαφέρει αν ληφθούν υπόψη και τα ψηφιακά αντίτυπα. Ανεξαρτήτως, όμως, δε χωρά αμφιβολία πως το επίτευγμα του Ragnarok είναι τρομερά εντυπωσιακό.

Για την ιστορία, το 82% των αντιτύπων που πουλήθηκαν ήταν για το PS5, ενώ το υπόλοιπο 18% των πωλήσεων ήταν PS4 αντίτυπα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η κυκλοφορία του God of War Ragnarok βοήθησε και το PS5 να σπάσει ένα ατομικό του ρεκόρ, με την κονσόλα να καταφέρνει την καλύτερη εβδομάδα της για φέτος, όσον αφορά τον αριθμό των συστημάτων που πουλήθηκαν. Στην αγορά είχε έρθει ένα bundle με το παιχνίδι, το οποίο προτίμησε το 60% των gamers που αποφάσισε να αγοράσει PS5 μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες.

Κλείνοντας, το Ragnarok βοήθησε και το Horizon: Forbidden West που κατάφερε να μπει ξανά στην πρώτη δεκάδα των UK Charts, με πολλούς να το αγοράζουν μαζί με τη νέα τους κονσόλα.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβρίου:

  1. God of War Ragnarok
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2
  3. FIFA 23
  4. Sonic Frontiers
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Nintendo Switch Sports
  7. Horizon: Forbidden West
  8. Splatoon 3
  9. Animal Crossing: New Horizons
  10. Minecraft (Switch)