Yu-Gi-Oh: Στρατιωτικός αποκαλύπτει μια άγνωστη πτυχή για τον θάνατο του Kazuki Takahashi

"Πέθανε σαν ήρωας" ο δημιουργός του Yu-Gi-Oh! αναφέρει η μαρτυρία του στρατιωτικού
12 Οκτωβρίου 2022 21:55
Yu-Gi-Oh: Στρατιωτικός αποκαλύπτει μια άγνωστη πτυχή για τον θάνατο του Kazuki Takahashi

Τον περασμένο Ιούλιο πέθανε ο Kazuki Takahashi, γνωστός ως ο δημιουργός του διάσημου manga, Yu-Gi-Oh! σε ηλικία 60 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη τον χώρο των anime και των manga. 

Ωστόσο, τώρα έρχεται στο φως μια αποκάλυψη γύρω από τα αίτια του θανάτου του, καθώς ένας αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ ήταν στο σημείο του θανάτου του, την ώρα που διέσωζε τον κόσμο από μια επικίνδυνη παλίρροια σε μια γνωστή παραλία της Οκινάουα. 

Πρόκειται για τον ταγματάρχη Robert Bourgeau, ο οποίος ανέφερε στο site, Stars and Stripes, ότι ο Takahashi επιχείρησε να τον βοηθήσει στην διαδικασία διάσωσης και πνίγηκε πάνω στην προσπάθειά του. 

"Παίζω πολύ συχνά αυτό το παιχνίδι του 'τι θα γινόταν εάν'. Αυτός ο τύπος είχε τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο." είπε ο Bourgeau. Εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του Takahashi στην προσπάθεια διάσωσης, ωστόσο οι ενέργειές του εκείνη την ημέρα περιγράφονται λεπτομερώς από τις ένορκες καταθέσεις μαρτύρων που παρείχε ο στρατός. 

O Bourgeau εκείνη την ώρα έκανε μαθήματα καταδύσεων σε ένα ζεύγος μαθητών, λέγοντας ότι "οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες." Ο Bourgeau εντόπισε μια Γιαπωνέζα που καλούσε σε βοήθεια, είπε. Αυτή έδειξε προς την κόρη της, 11 ετών, και έναν Αμερικανό στρατιώτη, 39 ετών, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε ένα ρεύμα περίπου 100 μέτρα μακριά από την ακτή.

Το ρεύμα ρουφούσε το ζευγάρι έξω, αλλά τα εισερχόμενα κύματα ύψους έξι μέτρων έπεφταν πάνω τους, δημιουργώντας μια δίνη, θυμάται ο Bourgeau. Φορώντας ακόμα τα αθλητικά του παπούτσια, αυτός και ένας από τους μαθητές του έφτασαν σε αυτούς μέσα από ρηχά νερά, ενώ ο άλλος μαθητής κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο Bourgeau πήδηξε μέσα στο ρεύμα και έτρεξε προς το κορίτσι, αλλά οι δυνάμεις του εξαντλήθηκαν γρήγορα καθώς προσπαθούσε να το φέρει προς τα ρηχά, όπως υποστηρίζει. Στη συνέχεια συνάντησε τη μητέρα της που είχε με κάποιο τρόπο παρασυρθεί και αυτή στα στροβιλισμένα νερά. "Άρπαξα τη μαμά και το κορίτσι και κολύμπησα όσο πιο δυνατά μπορούσα" είπε ο Bourgeau. 

"Είναι ένας ήρωας" 

Σύμφωνα με την μαρτυρία του κάποια ο Takahashi βούτηξε στα νερά αλλά δεν τον είδε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Οι μαθητές του τον είδαν φευγαλέα μέχρι που εξαφανίστηκε, καθώς τον κατάπιαν τα κύματα. 

Ο ταγματάρχης των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε ήρωα για αυτή την πράξη του:

"Είναι ένας ήρωας. Πέθανε προσπαθώντας να σώσει κάποιον άλλο συνάνθρωπό του. 

Η σωρός του Kazuki Takahashi βρέθηκε δύο μέρες αργότερα περίπου 300 μέτρα μακριά από τις ακτές της Awa στην πόλη Nago. 

Tags: