YouTuber μόλις αποκάλυψε χαμένα πλάνα της Αμερικάνικης έκδοσης της Sailor Moon (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίστε το “Saban Moon”
22 Αυγούστου 2022 09:35
YouTuber μόλις αποκάλυψε χαμένα πλάνα της Αμερικάνικης έκδοσης της Sailor Moon (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως όλα δείχνουν, η αναζήτηση (επί δεκαετίες) για την Αμερικάνικη έκδοση του θρυλικού Sailor Moon έφτασε στο τέλος της, καθώς η YouTuber, Ray Mona μόλις βρήκε τα πλάνα που δεν είχαν δει ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας. Εκείνη, κατάφερε και "ξέθαψε" τα πλάνα από το πρώτο επεισόδιο που δεν έπαιξε ποτέ στην τηλεόραση, μιας και το project ακυρώθηκε.

Κι όμως, κάποτε η αμερικανική εκδοχή της πριγκίπισσας του φεγγαριού, ονομαζόταν Saban Moon και η ιστορία ξεκινά το 1993, περίπου δύο χρόνια πριν από το ντεμπούτο του Sailor Moon που γνωρίζουμε. Εκείνη την εποχή, το στούντιο κινουμένων σχεδίων Toon Makers συνεργάστηκε με την Renaissance Atlantic Entertainment, τους παραγωγούς πίσω από το αρχικό Power Rangers, σε μια προσπάθεια να φτιάξουν μια αγγλική έκδοση της σειράς.

Οι δύο αυτές εταιρίες είχαν στα σκαριά μία σειρά που συνδύαζε live-action με κινούμενα σχέδια, αλλά τελικά δεν προβλήθηκε ποτέ. Μάλιστα, πρώτη φορά το αμερικανικό κοινό πήρε μια γεύση από τo Saban Moon σε ένα σύντομο μουσικό βίντεο που προβλήθηκε σε ένα συνέδριο anime στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Αυτά αλλάζουν όμως τώρα, καθώς η Ray Mona έχει στα χέρια της τα πρώτα πλάνα που δεν έπαιξαν ποτέ, τα οποία βρήκε μετά από μεγάλη προσπάθεια με τη βοήθεια της ρεπόρτερ του Kotaku, Cecilia D'Anastasio και πήραν την έγκριση από τον πρώην πρόεδρο της Bandai America, Frank Ward και έλαβαν ένα αντίγραφο από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Δείτε τα πλάνα, αλλά και όλο το ταξίδι της Mona μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: