DC και Marvel θρηνούν την απώλεια ενός θρύλου των κόμικς

Ο George Pérez έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών
08 Μαΐου 2022 11:09
DC και Marvel θρηνούν την απώλεια ενός θρύλου των κόμικς

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μια δυσάρεστη είδηση πως ο George Pérez, ο διάσημος comic αρτίστας της DC και της Marvel, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 67 ετών. Σύμφωνα με το Variety, ο Pérez πέθανε την Παρασκευή, 6 Μαΐου, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο πάγκρεας, αλλά αφήνει πίσω του μια ως επί το πλείστων απαράμιλλη κληρονομιά στον κόσμο των comics.

Την είδηση του θανάτου του, την μοιράστηκε ο φίλος του Constance Eza, ο οποίος έγραψε και λίγα λόγια για τον θρυλικό comic book artist, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Όλοι γνωρίζουν την κληρονομιά του George ως δημιουργό. Η τέχνη, οι χαρακτήρες και οι ιστορίες του θα τιμούνται για τα επόμενα χρόνια. Η αληθινή κληρονομιά του George είναι η καλοσύνη του. Είναι η αγάπη που είχε για να προσφέρει στους άλλους χαρά και ελπίζω όλοι να το κρατήσετε αυτό μαζί σας για πάντα.

Ο Chief Creative Officer της DC Comics, Jim Lee, έγραψε επίσης λίγα λόγια προς τιμήν του Pérez και τα λόγια του δείχνουν πόσο πολύ επηρέασε τον κόσμο τόσο της DC όσο και της Marvel.

Τόσο το σύμπαν της DC, όσο και το σύμπαν της Marvel, οφείλουν τόσα πολλά στον George Pérez. Από τους Avengers, στο Fantastic Four, μέχρι και την επανεφεύρεση των New Teen Titans και το relaunch του Wonder Woman και φυσικά το έργο του στο σύμπαν του Crisis on Infinite Earths, το όραμα και η προσοχή του George στη λεπτομέρεια ήταν απαράμιλλη και έκανε τους αναγνώστες του υπερφανατικούς.

Ο Pérez γεννήθηκε το 1954 στο Νότιο Μπρονξ και από μικρός ονειρευόταν να γίνει καλλιτέχνης. Στα 19 του, άρχισε να εργάζεται για τη Marvel Comics ως βοηθός του Rich Buckler στο Fantastic Four. Το 1974, ο Pérez έκανε το επίσημο ντεμπούτο του ως καλλιτέχνης για την ανθολογική σειρά Astonishing Tales. Το 1980, κλήθηκε από την DC να δουλέψει στο The New Teen Titans, το οποίο ήταν ένα relaunch στην ουσία της εφηβικής ομάδας υπερήρωων που ηγήθηκε ο Marv Wolfman.