Σχεδόν οι μισοί χρήστες του Netflix είδαν anime το 2021

Και σχεδόν το 90% της Ιαπωνίας
01 Απριλίου 2022 14:29
Σχεδόν οι μισοί χρήστες του Netflix είδαν anime το 2021

Ο Kohei Obara, ο οποίος είναι διευθυντής στο δημιουργικό κομμάτι των anime στο Netflix αποκάλυψε στο Variety πως οι μισοί συνδρομητές της υπηρεσίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρακολουθήσαν anime 2021. Μαζί με τα παραπάνω, μάθαμε επίσης πως το 90% του ιαπωνικού κοινού, που πληρώνουν Netflix, βλέπουν anime σειρές και ταινίες.

Το Netflix ταξινομεί τα anime της Ιαπωνίας, καθώς και αρκετούς δυτικούς τίτλους κινουμένων σχεδίων ως "anime". Ο Obara δήλωσε, επίσης, πως τα anime είναι το θεμέλιο του Netflix στην Ιαπωνία, προσθέτοντας ότι η εταιρία σχεδιάζει να διαφοροποιήσει την επιλογή των τίτλων της τόσο για την Ιαπωνία, όσο και για το παγκόσμιο κοινό.

Μάλιστα, μέσα στο 2021, ο streaming “γίγαντας” κυκλοφόρησε περισσότερα από 40 anime, σχεδόν διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2020, ενώ και φέτος ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει περίπου τόσα.

Το ενδιαφέρον για τα anime έχει αυξηθεί παγκοσμίως και περισσότερα από τα μισά μέλη μας παρακολουθήσαν anime πέρυσι. Θέλουμε να αυξήσουμε την αγάπη των μελών μας για τα anime, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και σε όλο τον κόσμο.

Σειρές που επιστρέφουν φέτος στην υπηρεσία, είναι τα Jojo's Bizarre Adventure: Stone Ocean, Ghost in the Shell SAC_2045, Spriggan και άλλα.

Εσείς ποια anime είδατε στο Netflix πέρυσι; Πείτε μας στα σχόλια.