Το Crunchyroll βάζει τέλος στο δωρεάν streaming νέων anime με διαφημίσεις

Έρχονται αλλαγές στη streaming υπηρεσία
28 Μαρτίου 2022 18:27
Το Crunchyroll βάζει τέλος στο δωρεάν streaming νέων anime με διαφημίσεις

Μέσα από μια ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του, το Crunchyroll προέβη σε μια ανακοίνωση που ενδεχομένως θα απογοητεύσει πολλούς χρήστες του. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία θα σταματήσει να προσφέρει δωρεάν streaming νέων επεισοδίων με διαφημίσεις. Αντιθέτως, όσοι θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν νέα επεισόδιά ολοκαίνουργιων σειρών ή τα καινούργια επεισόδια των λατρεμένων τους anime που συνεχίζονται με νέες σεζόν, θα πρέπει να εγγραφούν σε κάποιο από τα συνδρομητικά πακέτα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το οικονομικότερο πακέτο του Crunchyroll ξεκινά από τα €4.99 το μήνα για προβολή σε μια οθόνη ή €6.49 το μήνα για προβολή σε 4 οθόνες και offline πρόσβαση.

Μέχρι τώρα οι χρήστες του Crunchyroll μπορούσαν να βλέπουν τα νέα επεισόδια όλων των anime εντελώς δωρεάν, αλλά με διαφημίσεις μεταξύ των επεισοδίων. Το μόνο μειονέκτημα για τους δωρεάν χρήστες ήταν πως τα νέα επεισόδια κατέφθαναν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, σε αντίθεση με τους premium χρήστες που είχαν πρόσβαση στο περιεχόμενο πλήρως υποτιτλισμένο μόλις μια ώρα μετά την πρεμιέρα του στην Ιαπωνία.

Η αλλαγή πολιτική για τους δωρεάν χρήστες της υπηρεσίας θα τεθεί σε ισχύ κάποια στιγμή την άνοιξη. Σύντομα, λοιπόν, οι δωρεάν χρήστες θα έχουν πρόσβαση μόνο σε ένα εποχιακό δείγμα νέου περιεχομένου, το οποίο θα περιλαμβάνει τα τρία πρώτα επεισόδια διαφόρων σειρών, μια μετά εβδομάδα μετά την πρεμιέρα τους. Στο πρώτο “seasonal sampler” θα περιλαμβάνονται τα Spy x Family, A Couple of Cuckoos και Tomodachi Game.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η αλλαγή αφορά μόνο τα νέα επεισόδια που θα κυκλοφορούν απ’ εδώ και στο εξής. Τα παλιά επεισόδια που υπάρχουν ήδη στην υπηρεσία θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα και για τους δωρεάν χρήστες, με την προσθήκη διαφημίσεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ανακοίνωση του Crunchyroll πατώντας εδώ.