Αυτά είναι 10 από τα καλύτερα anime του 2020 

Δέκα ιστορίες που κέρδισαν την καρδιά μας αλλά και την…πανδημία
29 Δεκεμβρίου 2020 13:16
Αυτά είναι 10 από τα καλύτερα anime του 2020 

Δίχως καμία αμφιβολία, το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά που, λόγω της πανδημίας που αντιμετώπισε και συνεχίζει μάλιστα να αντιμετωπίζει ο πλανήτης, έπληξε δραματικά όλες τις βιομηχανίες σε τεράστιο βαθμό. Τον ίδιο αντίκτυπο ένιωσε στις «φλέβες» της και η βιομηχανία των anime, με πολλά στούντιο να αναγκάζονται να εργαστούν από τα σπίτια τους για να κάνουν τα οράματά τους πραγματικότητα. Παρόλα τα «αγκάθια» του τρέχοντος έτους όμως, η anime πλευρά είδε μερικές πολύ καλές προσθήκες είτε με νέες σεζόν είτε με ολοκαίνουριες σειρές που σε κάθε περίπτωση έκαναν την καραντίνα μας αρκετά πιο ευχάριστη.


Βρείτε όλα τα αφιερώματα για το “κλείσιμο” του 2020 πατώντας εδώ.


Μιας και λοιπόν αυτό το αποτρόπαιο έτος φτάνει επιτέλους στο τέλος του, αποφασίσαμε να κλείσουμε και εμείς τη δικιά μας χρονιά με ένα άρθρο στο οποίο θα σας μεταφέρουμε τις σειρές που ξεχωρίσαμε από την anime πλευρά, είτε λόγω πρωτοτυπίας, είτε πολύ απλά, λόγω του προσωπικού μας γούστου. Το παρόν άρθρο θα σας μεταφέρει δέκα από τα καλύτερα -για εμάς- anime που κατάφεραν να μας κλείσουν το μάτι και να μας κάνουν να τα αγαπήσουμε. Πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση του παρόντος άρθρου θα ήθελα να γνωρίζετε δύο πληροφορίες. Πρώτον, το άρθρο δεν παρουσιάζει σε καμία περίπτωση κάποια ιεραρχική διάταξη των παρακάτω anime. Δηλαδή, δεν σημαίνει ότι επειδή κάποια σειρά είναι σε υψηλότερη θέση στην λίστα είναι και καλύτερη από την προηγούμενη. Δεύτερον, η χρονιά είδε πληθώρα νέων κυκλοφοριών και λογικό και επόμενο κάποια από αυτά να απουσιάζουν από αυτήν την λίστα. Για τον λόγο αυτό, θα ήθελα μόλις τελειώσετε την ανάγνωση του άρθρου να μου γράψετε στα σχόλια τα δικά σας αγαπημένα anime για το 2020 και τι ήταν από που τα έκανε να ξεχωρίσουν στα δικά σας μάτια.

Ξεκινάμε λοιπόν! Οι δέκα καλύτερες anime σειρές για το 2020:

Dorehedoro

Ας αρχίσουμε με το Dorehedoro. Πρόκειται για ιδιαίτερη νέα anime σειρά που κατάφερε να συνθέσει το horror και το κωμικό στοιχείο με φανταστική αρμονία. Οι καλογραμμένοι χαρακτήρες και μία αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή κρατάνε τον θεατή «καρφωμένο» στην θέση του μέχρι και το τέλος της περιπέτειας.


Jujutsu Kaisen

Μία ακόμη νέα anime σειρά είναι το Jujutsu Kaisen. Τα γεγονότα της βασίζονται στο ομώνυμο manga και μας περιγράφουν την ζωή ενός μαθητή, όταν αυτή αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη. Μετά το θάνατο του παππού του, ο πρωταγωνιστής (Yuji Itadori) «βυθίζεται» σε έναν κόσμο μαγείας και θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να γλιτώσει και να σώσει τους κοντινούς του ανθρώπους.


My Hero Academia Season 4

Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Το ηρωικό ταξίδι του Deku να γίνει ο νούμερο ένα ήρωας και να βοηθήσει τον πλανήτη από τους μοχθηρούς villains συνεχίζεται. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτός ο νέος κύκλος εστιάζει περισσότερο στον Midoriya και τους συμμαθητές του και όχι τόσο στους villains.


The God of High School

Όταν αυτοαποκαλείσαι ο δυνατότερος μαθητής, καλώς ή κακώς, θα πρέπει να το αποδείξεις. Η ζωή του Jin Mori αλλάζει δραματικά όταν καλείται να πάρει μέρος στο “God of High School”, ένα τουρνουά στο οποίο θα αναδειχθεί ο δυνατότερος μαθητής και ως ανταμοιβή θα κάνει οποιαδήποτε ευχή του πραγματικότητα. Το God of High School είναι μία φρέσκια σειρά με στοιχεία δράσης, αλλά και κωμωδίας, η οποία κλείνει το μάτι σε όσους θέλουν μια πιο ανάλαφρη, αλλά συνάμα θεαματική περιπέτεια.


Japan Sinks: 2020

Το Japan Sinks: 2020 είναι η πρώτη και μάλιστα πολύ όμορφη anime μεταφορά του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Sakyo Komatsu που κυκλοφόρησε το 1973. Τα γεγονότα του περιστρέφονται γύρω από μία οικογένεια, της οποίας η ζωή έρχεται να αλλάξει από την μία στιγμή στην άλλη όταν μία σειρά καταστροφικών σεισμών μετατρέπει την Ιαπωνία από ένα όμορφο μέρος, σε ένα ατελείωτο χάος. Μία ιστορία γεμάτη δράμα και συναίσθημα που αφορά όσους θέλουν να δουν ένα -ας πούμε- πιο «σοβαρό» anime.


Blood of Zeus

Μία ακόμη νέα anime σειρά του Netflix είναι το Blood of Zeus, τη οποία μάλιστα εγώ ο ίδιος θεωρώ συναρπαστική. Ένας άνθρωπος καλείται να σώσει τον παράδεισο και τη γη και για να το καταφέρει θα πρέπει να τα βάλει με όλες τις μυθολογικές δυνάμεις που γνωρίζουμε χρησιμοποιώντας κάθε ικανότητά του. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στο αναλυτικό μας review πατώντας εδώ.


Tower of God

Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε για μία στιγμή να μπορούσατε να κάνετε κάθε σας όνειρο πραγματικότητα. Όμως, για να το πετύχετε θα πρέπει φυσικά να παλέψετε. Αυτή είναι περιληπτικά η πλοκή του Tower of God. Ένα νεαρό αγόρι, ο Bam, αποφασίζει να ανέβει τον «Πύργο του Θεού» και όταν καταφέρει και φτάσει στην κορυφή θα μπορεί να κάνει κάθε του ευχή πραγματικότητα. Ένα τρομερά ενδιαφέρον anime που βάζει τον Bam συνεχώς σε νέες προκλήσεις, υπενθυμίζοντάς του πως για να αποκτήσεις αυτό που θες θα πρέπει να προσπαθήσεις και να ρισκάρεις.


Deca-Dence

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε ένα anime το οποίο συνδυάζει αμέτρητα στοιχεία φαντασίας και δράσης σε έναν μοναδικά ιδιαίτερο κόσμο, τότε το Deca-Dence είναι μία καλή επιλογή. Η ιστορία εξελίσσεται σε έναν κόσμο όπου ο αριθμός των επιζώντων ανθρώπων μειώνεται καθημερινά εξαιτίας μιας μόλυνσης του αέρα και πλέον τις περισσότερες από τις ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν αναλάβει cyborgs. Μέσα σε όλο αυτό το χάος επικρατεί και η απειλή των Gadolls, μία νέα εξωγήινη μορφή ζωής που έχει ως θήραμα κάθε άνθρωπο που συναντά. Όμως, μία ταλαντούχα κοπέλα, η Natsume, παίρνει τα ηνία της ζωής στα χέρια της και αποφασίζει να γίνει η πολεμίστρια που πάντα ονειρευόταν.


Great Pretender

Όταν νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος «απατεώνας» της Ιαπωνίας και μπορείς να εξαπατήσεις τους πάντες, τι είναι αυτό που μπορεί να σε ταρακουνήσει και να σε γειώσει; Η στιγμή που θα συναντήσεις κάποιον τρομερά καλύτερό σου. Το Great Pretender δια χειρός Hiro Kaburagi (91 Days, Speed Grapher) είναι ένα όμορφο, ρεαλιστικό δράμα, με τρομερό art design, πανέμορφα σκηνικά και μία καλοφτιαγμένη ιστορία που εγώ προσωπικά λάτρεψα.


Castlevania Season 3

Εδώ δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις. Το υπέρτατο anime βρικολάκων και κάθε άλλου μυθολογικού τερατουργήματος προχωρά την περιπέτεια των Trevor Belmont, Sypha Belnades και Alucard με γοργούς ρυθμούς, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με νέους εφιάλτες. Όσοι είδατε τους δύο πρώτους κύκλους τότε δεν έχετε κανένα λόγο να μην παρακολουθήσετε και τον 4ο, ενώ, όσοι «διψάτε» για ένα horror anime γεμάτο gothic στοιχεία, τότε το Castlevania είναι η καλύτερή σας επιλογή.


Αυτές ήταν δέκα anime σειρές του 2020, οι οποίες μας τράβηξαν την προσοχή. Επαναλαμβάνω πως πολλά anime που έχετε στο μυαλό σας πιθανότατα θα λείπουν από τη λίστα. Και όχι, αυτό δε σημαίνει πως δεν άξιζαν μία θέση σε αυτή. Παράλληλα, για όσους αναρωτιούνται, το Attack on Titan δε βρίσκεται στην παρούσα δεκάδα, επειδή ο νέος κύκλος μόλις ξεκίνησε και εφόσον δεν έχει προς το παρόν ολοκληρωθεί, δε θεώρησα πρέπον να το προσθέσω. Ίσως του χρόνου...

Περιμένουμε να μας πείτε μου στα σχόλια τα δικά σας αγαπημένα anime του 2020! Καλές γιορτές και καλή…καραντίνα!