Το πρώτο Marvel κομικ μόλις πουλήθηκε για $1.26 εκατομμύρια!

Ναι, καλά διαβάσετε!
23 Νοεμβρίου 2019 17:37
Το πρώτο Marvel κομικ μόλις πουλήθηκε για $1.26 εκατομμύρια!

Ένα νέο ρεκόρ μόλις έσπασε. Το εικονιζόμενο κόμικ της Marvel μόλις πουλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 1.26 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για οποιοδήποτε κόμικ της Marvel Comics. Σύμφωνα με την Heritage Auctions που ανέλαβε τη δημοπρασία, πρόκειται για το καλύτερης ποιότητας αντίγραφο για το οποίο γνωρίζουμε, αφού ήταν σε σχεδόν τέλεια κατάσταση.

Ο λόγος γίνεται για το "Marvel Comics 1", το οποίο όπως προδίδει και το όνομά του είναι το πρώτο κομικ που κυκλοφόρησε ποτέ από την Marvel Comics. Το ντεμπούτο του έγινε στις 1 Οκτωβρίου του 1939 -80 χρόνια πριν- και μέσα από αυτό γνωρίσαμε χαρακτήρες όπως οι Human Torch, Angel, Sub-Mariner και Masked Raider.

Το κομικ αγοράστηκε για πρώτη φορά από τα ράφια ενός καταστήματος λίγο μετά την κυκλοφορία του από έναν ταχυδρόμο στην Πενσυλβάνια. Ο αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασίας δήλωσε:

Αυτό είναι ένα ιστορικό αντίτυπο ενός ιστορικού κόμικ.

Παρ’ όλ’ αυτά, το ρεκόρ για τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί ποτέ για κόμικ παραμένει στα 3.2 εκατομμύρια δολάρια για ένα τεύχος του Action Comics #1 που πουλήθηκε το 2014 στο eBay. Είναι ουσιαστικά το πρώτο Superman κόμικ.

Tags: