O Hideo Kojima προτείνει αυτό το anime γιατί 'δεν μπορεί να το βγάλει από το μυαλό του'

Προτείνει το δικό του “Netflix and Chill“ o δημιουργός του Death Stranding
14 Μαΐου 2023 21:09
O Hideo Kojima προτείνει αυτό το anime γιατί 'δεν μπορεί να το βγάλει από το μυαλό του'

Μπορεί να είναι απασχολημένος με τη δημιουργία του Death Stranding 2, αλλά ο Hideo Kojima είναι τόσο σινεφίλ που πάντοτε ξεκλέβει χρόνο από το βαρύ πρόγραμμά του για να δει ταινίες και σειρές. 

Μια από τις συνήθειες του όντας ένα ζωηρός χρήστης των social media και ιδίως του Twitter είναι να γράφει τις εντυπώσεις του από τα όσα παρακολουθεί και να τις προτείνει στους ακόλουθούς του. Αυτή τη φορά περιέγραψε την εμπειρία του όσο έψαχνε στον αχανή κατάλογο του Netflix για να δει κάτι και έπεσε τυχαία σε ένα anime που του έκλεψε την προσοχή. 

Ο λόγος για το "Summer Time Rendering" που αποτελεί την anime διασκευή του Ayumu Watanabe, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο manga του Yasuki Tanaka. Ο θρυλικός δημιουργός περιγράφει στο tweet του πως η υπερφυσική και time travel ιστορία με έναν μυστηριώδη φόνο στο επίκεντρό της τον ξετρέλανε: 

Έπεσα τυχαία πάνω στο Summer Time Rendering που βρήκα στο Netflix και ουάου ήταν αναπάντεχα καλό! Μια μίξη χρονικής λούπας με το "The Stolen City" (Body Snatcher) σε βερσιόν της Wakayama; Μου άρεσε ο σχεδιασμός των χαρακτήρων, το υπέροχο σενάριο, τα σκίτσα και την σκηνοθεσία! Νόμιζα ότι ήταν γελοίο όταν εμφανίζεται ο Ushio αλλά είναι άρρωστη η σειρά! Η Ushio προκαλεί τόσο τον θεατή! Είναι τόσο αστεία! Δε μπορώ να τη βγάλω από το μυαλό μου! 

Λίγα λόγια για το Summer Time Rendering

Το Anime Network News είχε συμπεριλάβει τη σειρά ανάμεσα στα καλύτερα anime του 2022, καθώς είχε κάνει ντεμπούτο τον Απρίλιο της χρονιάς εκείνης. Η ιστορία του έχει ως εξής: Μετά το θάνατο των γονιών του, ο Shinpei Ajiro μεγαλώνει με τις αδελφές Kofune, Ushio και Mio, πριν πάει στο Τόκιο για να ζήσει μόνος του. Δύο χρόνια μετά, επιστρέφει στη γενέτειρά του, το νησί Hitogashima, του νομού Wakayama, για να παραστεί στην κηδεία της Ushio ύστερα από την είδηση του πνιγμού της. Ωστόσο, ο Shinpei αρχίζει να υποπτεύεται όταν μαθαίνει ότι υπάρχουν σημάδια στραγγαλισμού γύρω από το λαιμό της Ushio, που υποδηλώνουν ότι δολοφονήθηκε σκόπιμα. Τώρα στοιχειωμένος από το "φάντασμά" της και με τη βοήθεια της Mio, ο Shinpei προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη στην Ushio και ενδεχομένως να σώσει τους κατοίκους από ένα παράξενο σκοτεινό αίνιγμα.

Τέλος στα σκαριά βρίσκεται και μια live-action ταινία αλλά και ένα videogame βασισμένο στον κόσμο του.