Θα πουληθεί η σπανιότερη και μοναδική Yu-Gi-Oh! κάρτα του κόσμου!

18 χρόνια μετά τη δημιουργία της θα δημοπρατηθεί
31 Μαρτίου 2023 15:31
Θα πουληθεί η σπανιότερη και μοναδική Yu-Gi-Oh! κάρτα του κόσμου!

Η σπανιότερη κάρτα του Yu-Gi-Oh! σε όλον τον κόσμο είναι μια και μοναδική και μαθαίνουμε ότι θα πουληθεί σύντομα, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε και την αντέχει η τσέπη σας. Ο λόγος για την κάρτα ονόματι "Tyler The Great Warrior" η οποία είχε δημιουργηθεί πριν από 18 χρόνια για την ολοκλήρωση μιας ευχής ενός νεαρού παιδιού από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Make-A-Wish.

Ο Tyler Gressle ήταν ένα μικρό παιδί το 2005 όταν έδινε τη μάχη με μια σπάνια μορφής καρκίνο του ήπατος, για την οποία υπήρχαν μόλις 200 καταγεγραμμένες περιπτώσεις του σε όλες τις ΗΠΑ. ΄Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος τότε ήθελε αρχικά μια Porsche, επειδή όμως δεν ήταν αρκετά μεγάλος έπρεπε να επιλέξει μια διαφορετική ευχή για να του εκπληρώσουν. 

Το αμέσως πιο πολυπόθητο πράγμα που ήθελε ήταν μια μοναδική, ξεχωριστή και ατομική κάρτα Yu-Gi-Oh βασισμένη στο σύμπαν του Dragon Ball Z. Mάλιστα, ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη ώστε ο δημιουργός της σειράς, Kazuki Takahashi, να του σχεδιάσει την κάρτα που ήθελε. Δημιούργησε έτσι δύο σκίτσα με τον αγαπημένο Dragon Ball χαρακτήρα του που ήταν ο Trunks. Έτσι, επέλεξε το αγαπημένο του σχέδιο, η κάρτα εκτυπώθηκε και σφραγίστηκε σε μια ειδική γυάλινη θήκη και από τότε δεν είχε ανοιχτεί ποτέ. 

Μέχρι που για τις ανάγκες της πώλησής της μέσω δημοπρασίας έπρεπε να ανοιχτεί για να εκτιμηθεί η αξία της. Πρακτικά ήταν άθικτη η κάρτα εκτός από κάτι τσακίσεις που έφερε, λόγω του ότι βρισκόταν κλειστή στη θήκη της, ενώ η αξία της μεγαλώνει καθώς φέρει την υπογραφή του Takahashi, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι

Ο Gressle βγήκε νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο πλέον και επιθυμεί να αποχωριστεί την υπερσπάνια αυτή κάρτα από τη ζωή του, όπως δηλώνει στο βίντεο του γνωστού Yu-Gi-Oh Youtuber ονόματι Alex Cimo. 

"Θέλω να αποχωριστώ την κάρτα τώρα μετά από τόσο καιρό, πρώτον, γιατί νομίζω ότι η αναμονή έχει σκοτώσει κάποιους πραγματικά φανατικούς συλλέκτες. Δεν θα γίνω νεότερος, θέλω να κάνω οικογένεια, θέλω να έχω και να λειτουργώ τη δική μου επιχείρηση και επίσης να βοηθήσω την κοινότητά μου, καθώς και να ταξιδέψω και να δω τον αδελφό μου στην Ελβετία". λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο. 

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας αυτής δεν έχουν ιδέα ακόμη την αρχική τιμή που θα δημοπρατηθεί η κάρτα "Tyler The Great Warrior". Μάλιστα δεν ξέρουν και πόσο ψηλά θα φτάσει η τιμή αυτής της άκρως σπάνιας και μοναδικής σε ολόκληρο τον κόσμο κάρτας. "Βρισκόμαστε αχαρτογράφητα εδάφη εδώ, καθώς ποτέ δεν έχει πουληθεί δημόσια μια 1/1 κάρτα Yu-Gi-oh!" ανέφερε ένας από την ομάδα του Alex Cimo. 

Η δημοπρασία της κάρτας θα γίνει μέσω του eBay στις 19 Απριλίου. Δείτε και το σχετικό βίντεο-ντοκιμαντέρ της ιστορίας της κάρτας, αλλά και το άνοιγμά της παρακάτω. 

Tags: