Πέθανε ο θρυλικός “αυτοκράτορας των anime τραγουδιών“, Ichiro Mizuki

Απεβίωσε ο Ichiro Mizuki σε ηλικία 74 ετών
13 Δεκεμβρίου 2022 13:19
Πέθανε ο θρυλικός “αυτοκράτορας των anime τραγουδιών“, Ichiro Mizuki

Έφυγε σε ηλικία 74 ετών ο Ichiro Mizuki, θρυλικός τραγουδιστής τον οποίο αποκαλούσαν ως τον "Αυτοκράτορα των anime τραγουδιών", όπως ανακοίνωσε η επίσημη σελίδα του. 

Συγκεκριμένα άφησε την τελευταία του πνοή στις 6 Δεκεμβρίου εξαιτίας καρκίνου στα πνευμόνια του. Ο Mizuki είχε δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του τον Ιούλιο, ανακοινώνοντας ότι πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα με μεταστάσεις στους λεμφαδένες και τον εγκέφαλο, τρεις περίπου μήνες μετά την μερική παράλυση των φωνητικών χορδών του. 

Τον Απρίλιο του 2021 ο Mizuki είχε αποκαλύψει ότι υποφέρει από μια μερική παράλυση των φωνητικών χορδών του, λέγοντας ότι κάνει συνεχείς ιατρικούς ελέγχους μιας και δεν είχε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο στην 50ετή καριέρα του στο μουσικό στερέωμα. Είχε δώσει μάλιστα μια τελευταία συναυλία στις 27 Νοεμβρίου. 

Ο Μιζούκι έκανε το ντεμπούτο του το 1968 όντας ένας από τους πρωτοπόρους ερμηνευτές τραγουδιών σε anime. Το ρεζουμέ του περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα theme songs σε anime και tokatsu projects, με μερικές από τις πιο γνωστές δουλειές του να είναι τα τραγούδια του Mazinger Z franchise. Ερμήνευσε τα τραγούδια στα Mazinger Z tai Ankoku Daishōgun, Mazinger Z Vs. Devilman, Mazinger Z Vs. Dr. Hell, Great Mazinger, Great Mazinger tai Getter Robo G - Kuuchuu Dai-Gekitotsu, και την anime ταινία του 2017, Mazinger Z: Infinity.

Είχε παράδοση και στα τραγούδια των Kamen Rider έχοντας δουλέψει στα: Kamen Rider Stronger, Kamen Rider BLACK RX, Kamen Rider X, New Kamen Rider, καθώς και στα Combattler V, Voltes V, Voltron, Space Pirate Captain Harlock, και Godannar.