Read later
 • Written by 
 • 5 δημοφιλείς supernatural σειρές

  5 δημοφιλείς supernatural σειρές

  Το "κίνημα" των νέων

  Το παρόν κείμενο ενδέχεται να περιέχει spoilers.

  Μπορεί σήμερα η τηλεόραση να έχει κατακλυστεί από σειρές όλων των γούστων και των ηλικιών, όμως παρατηρείται μια επιτηδευμένη στόχευση στο νεανικό κοινό που προφανώς αποφέρει μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης. Οι σειρές που έχουν να κάνουν με το υπερφυσικό στοιχείο δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν και ο πατέρας όλων των supernatural/ mystery σειρών ήταν το Twin Peaks, η επιτυχία του φαινομένου The X-files το 1993 έκανε το «μυστήριο» mainstream και ήταν η αφετηρία για ένα μπαράζ παραγωγής σειρών του είδους, που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Η δημοτικότητα νεανικών σειρών τη δεκαετία του ’90 όπως το Beverly Hills 90210, Melrose Place και Dawson's Creek, ώθησε τα στούντιο παραγωγής να επικεντρωθούν στο νεανικό κοινό, ανακατεύοντας όλα τα στοιχεία που αγαπούσαν οι teenagers με το υπερφυσικό. Η αρχή έγινε το 1996 με την τεράστια επιτυχία του Buffy the Vampire Slayer με αρκετές ακόμα όπως το Charmed και Roswell να ακολουθούν, καθιστώντας αυτό το πάντρεμα πετυχημένο. Ανεξάρτητα αν μας αρέσουν ή όχι, οι supernatural teen series μετρούν αρκετές seasons και συνεχίζονται ακάθεκτες μέχρι τώρα που μιλάμε, εκεί που άλλες πιο σοβαρές και προσεγμένες σειρές κόβονται χωρίς καν πολλές φορές να προλάβουν να ολοκληρωθούν. Τα συστατικά της επιτυχίας είναι λίγο πολύ γνωστά. Ερωτικά τρίγωνα, τετράγωνα και οκτάγωνα, θεληματικά πηγούνια, κοιλιακοί και στήθη στις επάλξεις, αναμειγμένα όλα μαζί με τη γοητεία του υπερφυσικού και το…γλυκό έτοιμο! Πάμε λοιπόν να δούμε πέντε από τις πιο πρόσφατες δημοφιλείς ανάλογες σειρές, που κατέχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο IMDb. 

  Supernatural

  Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τα αδέρφια Sam και Dean Winchester, όπου μετά το φρικιαστικό θάνατο της μητέρας τους από έναν δαίμονα, ο πατέρας τους ψάχνοντας να βρει την αιτία πίσω απ’ τον θάνατό της, γίνεται κυνηγός υπερφυσικών πλασμάτων, μεταφέροντας κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τη γνώση στους γιούς του που ακολούθησαν αργότερα τα βήματά του. Με το αυτοκίνητό τους τα δυο αδέρφια θα διασχίσουν όλα τα πλάτη της Αμερικανικής ηπείρου, προς αναζήτηση τέτοιων πλασμάτων προστατεύοντας τους αθώους όπου υπάρχει ανάγκη. Έκανε το ντεμπούτο της στον αέρα το 2005 και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να προβάλλεται στους δέκτες, συμπληρώνοντας αισίως την δωδέκατη σεζόν της! Η σειρά είχε παραμείνει για μια δεκαετία στο στάδιο της παραγωγής, αφού ο δημιουργός της αδυνατούσε να την πουλήσει σε κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο.  Το CW εν τέλει έδωσε το οκ και τα υψηλά νούμερα των πιλοτικών επεισοδίων ώθησαν το κανάλι να ζητήσει μια πλήρη πρώτη σεζόν. Τα αρχικά πλάνα ήταν να ολοκληρωθεί σε τρεις κύκλους, όμως η τεράστια επιτυχία που αποκόμισε, έκανε το Supernatural να διανύει σήμερα τον δωδέκατο.

  Κι εδώ ακριβώς ταιριάζει η έκφραση που λέει ότι το…παρατράβηξαν και ψόφησε! Ενώ στην αρχή μέχρι και τον τρίτο-τέταρτο κύκλο παρουσίαζε ενδιαφέρον και το πήγαινε αρκετά καλά, μετά λόγο της συνεχούς πίεσης για επέκταση, οι ιδέες άρχισαν να στερεύουν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι σεναριογράφοι να στύψουν πραγματικά ότι υπάρχει σε υπερφυσικό, τραβώντας τη πλοκή απ’ τα μαλλιά. Έτσι εκτός απ’ τα γνωστά υπερφυσικά πλάσματα όπως δαίμονες, φαντάσματα, μάγισσες, βρικόλακες και λυκανθρώπους, στο «παιχνίδι» μπήκαν μυθοπλασίες όπως οι Leviathans, τα τζίνι και οι θεοί του Ολύμπου, μέχρι άγγελοι που φορούν καμπαρντίνες και σφάζουν κόσμο, η κακιά αδερφή του Θεού που έχει οικογενειακά θέματα με τον αδερφό της, ο ίδιος ο Θεός ο οποίος είναι ένας bisexual συγγραφέας που έχει απομονωθεί σε ένα μπαρ και φυσικά ο Εωσφόρος που γκάστρωσε μια θνητή για να φέρει στο κόσμο τον Νεφελίμ γιό του που θα καταστρέψει τα πάντα. Οκ, αυτό το τελευταίο ομολογώ έχει λίγο ενδιαφέρον.  Ο Sam και ο Dean έχοντας δίπλα τους έναν άγγελο και τον σφετεριστή δαίμονα του θρόνου της κολάσεως, πέθαναν, αναστήθηκαν, πήγαν κι’ ήρθαν στη κόλαση και στο καθαρτήριο, προκάλεσαν την πτώση των αγγέλων, έφτιαξαν την προβληματική σχέση του Θεού με την αδερφή του και γενικά είναι υπεύθυνοι για κάθε κοσμοϊστορικό υπερφυσικό φαινόμενο που συμβαίνει. Πως λοιπόν το Supernatural χτυπά αυτά τα τεράστια νούμερα τηλεθέασης; Τι να σας πω, δε ξέρω το ψάχνω κι εγώ! Αν θέλετε βοηθήστε με στα σχόλια.

  Teen Wolf

  Το Teen Wolf προβλήθηκε απ’ το MTV πρώτη φορά το 2009, διανύοντας φέτος τον έκτο και τελευταίο κύκλο του. Είναι εμπνευσμένο από την ομότιτλη σειρά του 1985, όμως ουδεμία σχέση έχουν, καθώς η νέα version είναι πιο σκοτεινή και δε θυμίζει σε τίποτα την κωμική προσέγγιση του original. Η εισαγωγή θεωρώ έχει επηρεαστεί από την για πολλούς καλύτερη ακόμα και σήμερα ταινία με λυκάνθρωπο, το An American Werewolf in London του 1981, που παρεμπιπτόντως ήταν και η πρώτη ταινία τρόμου που είδα σε ηλικία 2 ετών. Ο μεγάλος μου αδερφός που υποτίθεται έκανε babysitting, με έβαλε κρυφά στο σινεμά. Βέβαια στη σκηνή της μεταμόρφωσης μας πέταξαν έξω γιατί έβαλα τα ουρλιαχτά, αλλά δεν έχει καμιά σημασία!

  Ο Scott McCall λοιπόν δαγκώνεται από λυκάνθρωπο στο παρακείμενο δάσος της πόλης του,  που είχε πάει μαζί με τον κολλητό του Stiles, να αναζητήσουν  το πτώμα μιας δολοφονίας. Από εκείνη τη στιγμή έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή του Scott, καθώς προσπαθεί να ελέγξει το θηρίο μέσα του για να μη κάνει κακό στους γύρω του και να ψάξει για την ταυτότητα του λυκανθρώπου που του μετέφερε την κατάρα. Ωστόσο στο δύσκολο αυτό επίτευγμα θα έχει κοντά τους φίλους του, την οικογένειά του και το αφεντικό του, ανακαλύπτοντας στην πορεία την ύπαρξη κι’ άλλων υπερφυσικών πλασμάτων, μέρος των οποίον είναι ακόμα και οι κοντινοί του άνθρωποι. Αναμφίβολα το Teen Wolf απευθύνεται στους teenagers. Διακατέχεται από όλο το teen drama των σχέσεων μεταξύ φίλων, οικογένειας και σχολείου που συναντάμε σε τέτοιου είδους παραγωγές, χωρίς ωστόσο να γίνεται σαχλό. Πιστεύω ότι κρατάει καλά την ισορροπία ανάμεσα στο δράμα, τη δράση και στο supernatural στοιχείο και σε αυτό βοηθούν τόσο οι δυναμικοί χαρακτήρες του, όσο και οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν για τους ρόλους. Σαφώς και δεν είναι μια σειρά που θα μείνει στις μνήμες μας, παρόλα αυτά βλέπεται ευχάριστα.

  True Blood

  Το True Blood προβλήθηκε από το HBO πρώτη φορά το 2008 και αποτελείται από επτά seasons που ολοκληρώθηκαν το 2014. Δημιουργός του είναι ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Alan Ball, ο οποίος είναι γνωστός για τα American Beauty και Six Feet Under. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από την επιτυχημένη Αμερικάνικη νουβέλα The Southern Vampire Mysteries και καταπιάνεται με την ιστορία της Σούκι Στάκχαουζ. Η Σούκι είναι μια τηλεπαθητική γκαρσόνα ενός τοπικού μπαρ μιας κωμόπολης στη Λουϊζιάνα, η οποία ερωτεύεται έναν μυστήριο βρικόλακα τον Μπιλ που καταφθάνει στη περιοχή. Η ταυτότητα των βρικολάκων δεν είναι κρυφή στην κοινωνία εφόσον αυτοί έχουν αποκαλυφθεί και διοικούνται από τοπικές αρχές για να μην παρεκτρέπονται. Βασική μέριμνα της αρχής είναι να μη συνάπτουν σχέσεις με ανθρώπους, να σβήνουν τη δίψα τους με το συνθετικό αίμα «True Blood» και να μην τρέφονται με ανθρώπους, παρά μόνο όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι το επιθυμούν. Οι παραβάτες αυτών των νόμων τιμωρούνται με θάνατο. Φυσικά όλοι οι βρικόλακες δεν ακολουθούν αυτούς τους κανόνες, γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι τους φοβούνται και κατ’ επέκταση έχουν ρατσιστική διάθεση απέναντί τους. Το ασυνήθιστο ζευγάρι θα πάει κόντρα στους νόμους και την τοπική κοινωνία και θα προσπαθήσει με σημαία την αγάπη τους να δείξει την ανθρώπινη πλευρά των βρικολάκων προκειμένου να γίνουν αποδεκτοί. Τσουτσούρωσε η τρίχα σας; Περιμένετε έχει κι’ άλλο! Η Σούκι στη πορεία θα μάθει ότι είναι νεράιδα κι’ επειδή μάλιστα το αίμα αυτών είναι σαν νέκταρ για τους βρικόλακες, θα θελήσουν όλοι να της το ρουφήξουν! Τη Σούκι όμως ερωτεύονται και διεκδικούν ένας φίλος του Μπιλ που είναι Βίκινγκ βρικόλακας και αρχηγός της τοπικής αρχής αυτών, το αφεντικό της στο μπαρ που είναι αλλαζόμορφος κι’ ένας λυκάνθρωπος που την παρηγορεί στα δύσκολα.


  Όπως καταλαβαίνετε όλα έχουν να κάνουν με τη Σούκι το μπουζούκι που’ ναι πρώτη στο να κάνει νέους φίλους. Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι βασισμένο στην νουβέλα και τι ποιότητα έχει αυτή, όμως θεωρώ πως το σενάριο είναι κακό. Και όταν η ραχοκοκαλιά του σεναρίου είναι κακή, παρασύρει όλο το υπόλοιπο. Φαίνεται ότι προσπαθεί με νύχια και βρυκολόδοντα να πετάξει από πάνω του το «teen» rating, το οποίο μοιραίως καταφέρνει αφού διακατέχεται από τόνους ανηθικότητας, βωμολοχίας και ακατάλληλου περιεχομένου, με τα οποία δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν ήταν ισοζυγισμένα και δεν υπερκάλυπταν την απόδοση και την εξέλιξη. Είναι σαν έναν teenager που προσπαθεί με βωμολοχίες και ψευτομαγκιά να αποδείξει το αντριλίκι του αλλά δεν πείθει κανέναν. Έτσι και το True Blood μπορεί να θέλει να δείξει «ώριμο» αλλά κατά βάθος είναι ένα φθηνό teen drama καλυμμένο με το πέπλο του υπερφυσικού και πνιγμένο με ακατάλληλο περιεχόμενο που κάνει τα κοριτσάκια να χαχανίζουν μεταξύ τους. Παρόλα αυτά το show απέσπασε το 2009 το American Film Institute Award ως ένα απ’ τα δέκα καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα! Αν σε κάποιον από σας άρεσε το True Blood, και θεωρεί άδικα τα παραπάνω, γράψτε σας παρακαλώ στα σχόλια τους λόγους, έχω μεγάλη περιέργεια!

  The Vampire Diaries

  Με τη πρώτη ματιά το The Vampire Diaries φαίνεται να είναι παράγωγο του βιβλίου και σειράς ταινιών Twilight, καθώς πραγματεύεται το ειδύλλιο μεταξύ ενός βρικόλακα και ενός teenage κοριτσιού. Όμως η αλήθεια είναι άλλη. Η σειρά βασίστηκε στις ομώνυμες νουβέλες που εκδόθηκαν αρκετά χρόνια πριν το Twilight και η σχέση των πρωταγωνιστών είναι απλά μια βιτρίνα γι’ αυτό που πραγματικά θέλει ο σεναριογράφος να αφήσει τον θεατή να ανακαλύψει. Έκανε την τηλεοπτική του πρεμιέρα στο κανάλι CW το 2009 και ολοκληρώθηκε ύστερα από οχτώ κύκλους τον Μάρτιο του 2017. Το πιλοτικό επεισόδιο συγκέντρωσε τα υψηλότερα νούμερα στην ιστορία του καναλιού και η πρώτη σεζόν πάνω από 3.60 εκατομμύρια θεατές. Κέρδισε τέσσερα People’s Choice Awards και αρκετά Teen Choice Awards. Η μεταφορά του στην τηλεόραση έγινε από τον Kevin Williamson, ο οποίος είναι και δημιουργός της δημοφιλούς απ’ τα 90’s teen drama σειράς, Dawson’s Creek. Διαδραματίζεται σε μια φανταστική πόλη της Virginia το Mystic Falls, όπου καταφθάνει ο 162 ετών βρικόλακας Stefan Salvatore, ακολουθούμενος από το μαύρο πρόβατο της οικογενείας, τον αδερφό του Damon.

  Ο Stefan στην προσπάθειά του να ενταχθεί στη πόλη ξεκινώντας μια νέα ζωή γι’ αυτόν, γράφεται στο τοπικό σχολείο όπου εκεί γνωρίζει την Elena Gilbert, η οποία μοιάζει ακριβώς στη γυναίκα που τον μετέτρεψε σε βρικόλακα έναν αιώνα πριν. Η έλξη είναι αμοιβαία, όμως ο αδερφός του που του κρατάει κακία γιατί τον μετέτρεψε παρά τη θέλησή σου σε τέρας, προκειμένου να αποτρέψει τον θάνατό του στον εμφύλιο πόλεμο, δεν έχει σκοπό να το αφήσει έτσι. Ειδικά όταν η Elena μοιάζει στην γυναίκα που και οι δυο είχαν αγαπήσει πριν μετατραπούν. Το ερωτικό αυτό τρίγωνο είναι ασφαλώς και το «touche» του πράγματος που θα τραβήξει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον στο κοινό το οποίο απευθύνεται, ειδικά όταν χρησιμοποιεί τρία πολύ ισχυρά και ευρέως διαδομένα στο συγκεκριμένο folklore αρχέτυπα (τον «καλό» αδερφό, τον «κακό» αδερφό, και το καλοσυνάτο εύθραυστο κορίτσι).  Ωστόσο αυτή είναι μόνο η επιφάνεια, καθώς η σειρά εμβαθύνει περισσότερο στην αναζήτηση για συγχώρεση και λύτρωση μεταξύ των δυο αδερφών, παρά σε μια σχέση ερωτικού τριγώνου. Παίζει αρκετά με την έννοια του καλού και του κακού, διαστρεβλώνοντας συχνά  την εικόνα των πρωταγωνιστών του, κάτι που δε είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους σειρές. Παρόλα αυτά όπως και σε κάθε άλλη σειρά που εξαναγκάζεται λόγο επιτυχίας να επεκτείνει τους κύκλους της, το σενάριο μετά τον πέμπτο κύκλο αρχίζει και παραπαίει. Χάνει την ισορροπία του ξεφεύγει και κάνει αχρείαστες υπερβολές. Ωστόσο στον τελευταίο κύκλο επιστρέφει στις ρίζες του και κλείνει με τον καλύτερο και αρκετά συναισθηματικό τρόπο που του άρμοζε. Πιστεύω ότι το The Vampire Diaries είναι μια ωδή στο συγκεκριμένο genre που ανήκει και στο target group που απευθύνεται κάνοντας αρκετά πιο σωστά αυτό που ανάλογες σειρές και ταινίες δεν κατάφεραν.

  The Originals

  Το The Originals ξεκίνησε ως spin-off του The Vampire Diaries όπου σ’ αυτό έκανε την εμφάνισή της η οικογένεια των πρώτων βρικολάκων εκ των οποίων προέρχονται όλοι οι βρικόλακες. Το CW θεώρησε πως θα είχε ενδιαφέρων να προβάλουν την ιστορία τους κι’ έτσι το 2013, τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα του The Vampire Diaries γεννήθηκε το The Originals. Σημείωσε τρομερή επιτυχία, έσπασε τα όρια του απλού spin-off κι’ αυτή τη στιγμή διανύει τον τέταρτο κύκλο του, ενώ έχει ανανεώσει και για πέμπτο το 2018. Οι Mikaelsons είναι μια οικογένεια έξι Βίκινγκ αδερφών όπου σε μια επίθεση στο χωριό τους η μητέρα τους (μια πανίσχυρη μάγισσα), προκειμένου να προστατέψει τα παιδιά και τον άντρα της απ’ τη σφαγή, εκτελεί ένα αρχαίο ξόρκι κάνοντάς τους αθάνατους. Το τίμημα όμως που θα έπρεπε να πληρώσουν ήταν υψηλό, καθώς για να παραμείνουν ζωντανά θα πρέπει να τρέφονται με αίμα ανθρώπων. Τα θύματα ωστόσο επανέρχονταν στη ζωή ως βρικόλακες σκορπίζοντας τον τρόμο και τον θάνατο μη μπορώντας να ελέγξουν την ακόρεστη δίψα τους.

  Έτσι προς αποφυγή δημιουργίας νέων τεράτων, τα αδέρφια θα έπρεπε είτε να αποκεφαλίζουν τα θύματά τους είτε να τους βγάζουν την καρδιά. Κάποια την νέα αυτή κατάσταση την εξέλαβαν ως δώρο και κάποια ως κατάρα, δημιουργώντας έτσι ρήξη ανάμεσα στη σχέση τους. Βέβαια τα προβλήματά τους αυτά μπήκαν στο περιθώριο όταν αναγκάστηκαν να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν έναν κοινό νέο εχθρό, τον πατέρα τους, ο οποίος εκλαμβάνοντας τον εαυτό του και τα παιδιά του ως βδελύγματα για το κακό που αναπόφευκτα δημιουργούσαν στην ανθρωπότητα, ορκίστηκε να τα σκοτώσει. Έτσι ξεκινά ένα ανελέητο κυνηγητό ανά τους αιώνες με τα αδέρφια να κρύβονται και να φτιάχνουν στρατιές από bloodlines ακόλουθους, με την ελπίδα να προστατευθούν. Θα κάνουν ισχυρούς συμμάχους και εχθρούς μέσα στους οποίους εκτός από βρικόλακες και ανθρώπους, συμπεριλαμβάνονται λυκάνθρωποι και μάγισσες. Πολύ γρήγορα το The Original αποτίναξε την «ρετσινιά» του ρομαντικού teen rating, όντας πιο σκοτεινό και ώριμο από το The Vampire Diaries, μεταφέροντας εξ αρχής το δράμα στα όρια του οικογενειακού κλοιού, μέσα από ένα ταξίδι επιβίωσης, αποδοχής και συγχώρεσης, που καταρρίπτει την εικόνα του πανίσχυρου αθάνατου cool «τέρατος». Γι’ αυτό κιόλας μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει χωρίς να έχει δει το The Vampire Diaries, αφού το μόνο που στην ουσία μοιράζονται είναι μέρος των χαρακτήρων.

  Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας; Πείτε μας στα σχόλια.

  Πληροφορίες αντλήθηκαν από το Wikipedia

  Λεωνίδας Στραβάκος

  Βρείτε το συντάκτη: Facebook | Twitter | leonidasstrabakos@unboxholics.com

  Login to post comments
  Comments (22)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   dimitrisk7
   dimitrisk7 16/07/2017 02:54:40

   Καλησπερα παιδια! Ειχα βαλει πρόσφατα Netflix και εχω αρχισει σιγα σιγα να μπαινω στον κοσμο των σειρών! Εχω δει μονο stranger things και μολις τελειωσα Sherlock, και οι δυο ακριβώς στο είδος μου! Ποιες μου προτείνετε για τωρα το καλοκαιρι μιας και εχω άπλετο χρονο; Κάποιοι λενε για breaking bad αλλοι για 13 reasons why, black mirror και άλλες διαφορες.. τι μου προτείνετε;


   Σίγουρα Breaking Bad και 13 reasons.

   Superheroes σειρές: Daredevil και Gotham. Τα κορυφαία για εμένα. Από εκει και πέρα υπάρχουν Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage, Flash, Supergirl, Dc's Legends, Arrow. όπως βλέπεις υπάρχει μπόλικο πράγματα από DC και Marvel.

   Δραματικές και action σειρές: Breaking Bad και Better call Saul(prequel του πρώτου), Peaky Blinders, House of Cards και Narcos.

   Fantasy/Ιστορικές σειρές: Vikings(γαμάτο), Black Sails(γαμάτο), The Last Kingdom(μέτριο), Frontier(μέτριο), Spartacus και The CROWN.

   SciFi σειρές: Sense 8 και Stranger Things και Doctor who.

   Horror/Thriller σειρές: Scream, Penny Dreadful και Bates Motel.

   Supernatural/teen drama σειρές: Το Netflix έχει τα περισσότερα από αυτά που αναφέρει το άρθρο. Έχει Teen Wolf, Vampire Diaries, The ORIGINALS. Η μοναδική νεανική σειρά που είδα και μου άρεσε, ήταν το Riverdale.

   Animated seiries: Rick&Morty(must see) και Castlevania.

   Κωμικές σειρές: Brooklyn nine-nine και Orange is the new black.


   Ευχαριστω πολυ για ολες τις προτάσεις! Τα περισσότερα ουτε που τα ηξερα.. Θα το λιώσω το καλοκαιρι :P
  • Comment Link
   napster85
   napster85 11/07/2017 11:40:02

   Καλησπερα παιδια! Ειχα βαλει πρόσφατα Netflix και εχω αρχισει σιγα σιγα να μπαινω στον κοσμο των σειρών! Εχω δει μονο stranger things και μολις τελειωσα Sherlock, και οι δυο ακριβώς στο είδος μου! Ποιες μου προτείνετε για τωρα το καλοκαιρι μιας και εχω άπλετο χρονο; Κάποιοι λενε για breaking bad αλλοι για 13 reasons why, black mirror και άλλες διαφορες.. τι μου προτείνετε;   Καλησπερα φιλε μου! Αν ψαχνεις ακομα γνωμες, προτεινω: Black Mirror, Orphan Black, Sense8, Westworld και Stranger Things.


   ales? ti exw dei kai aytes :)
  • Comment Link
   MostrinO
   MostrinO 11/07/2017 09:39:50
   Το supernatural είναι τα φιλαράκια των supernatural σειρών!
  • Comment Link
   θοδωρής.παπαλίτσας
   θοδωρής.παπαλίτσας 11/07/2017 04:25:44
   Κοίτα οπως είπανε και ποιο κάτω το supernatural παραμένει αδυναμία και πραγματικά να είχε άλλες τόσες season απλ όταν οι χαρακτοιρες τς σειράς σε τραβάνε συνεχίζεις να βλέπεις
  • Comment Link
   Vereor_Nox_Venti
   Vereor_Nox_Venti 10/07/2017 20:10:55

   Καλησπερα παιδια! Ειχα βαλει πρόσφατα Netflix και εχω αρχισει σιγα σιγα να μπαινω στον κοσμο των σειρών! Εχω δει μονο stranger things και μολις τελειωσα Sherlock, και οι δυο ακριβώς στο είδος μου! Ποιες μου προτείνετε για τωρα το καλοκαιρι μιας και εχω άπλετο χρονο; Κάποιοι λενε για breaking bad αλλοι για 13 reasons why, black mirror και άλλες διαφορες.. τι μου προτείνετε;   Καλησπερα φιλε μου! Αν ψαχνεις ακομα γνωμες, προτεινω: Black Mirror, Orphan Black, Sense8, Westworld και Stranger Things.
  • Comment Link
   Vereor_Nox_Venti
   Vereor_Nox_Venti 10/07/2017 20:08:13
   Εγω απο ολες αυτες μονο το Supernatural εχω σε εκτιμηση (μονο τις πρωτες σεζον) και το Teen Wolf (η τριτη σεζον μακραν η καλυτερη). Ωραιο αρθρο Λεωνιδα!
  • Comment Link
   don87
   don87 10/07/2017 18:20:33

   Καλησπερα παιδια! Ειχα βαλει πρόσφατα Netflix και εχω αρχισει σιγα σιγα να μπαινω στον κοσμο των σειρών! Εχω δει μονο stranger things και μολις τελειωσα Sherlock, και οι δυο ακριβώς στο είδος μου! Ποιες μου προτείνετε για τωρα το καλοκαιρι μιας και εχω άπλετο χρονο; Κάποιοι λενε για breaking bad αλλοι για 13 reasons why, black mirror και άλλες διαφορες.. τι μου προτείνετε;


   westworld τυπε μου και taboo
  • Comment Link
   αντώνης.κεδράς
   αντώνης.κεδράς 10/07/2017 16:58:03

   Δημητρη sense eight και 12 Monkeys...Οσο για το true blood "σωζει " την σειρα ο Λαφαγιετ και ο Ερικ..
   Λαφαγιετ τονους υποκριτικης και ελευθερης εκφρασης και Ερικ κραυγαλαιο παρουσιαστικο και ελκυστικη παρουσια + το γεγονος οτι ηταν ο πιο δουλεμενος χαρακτηρας μεσα στην σειρα..
   Οσο για την υποθεση, η παραγωγη ξερει οτι παραγει μια "χαζομαριτσα" οποτε κανει οτι μπορει για να μας κρατα entertained

   Supernatural : Τρομερη σειρα αλλααααααααααααα....Μεγαλο αλλα καθως οι τελευταιοι κυκλοι καταντησαν κουραστηκοι..
   Ξεκινωντας η σειρα σε τραβαει απο καθε μερια..Δραση , δραμα , τρομος, αγωνια , σχεσεις, υποκριτικη...Τα τερατα και οι δαιμονες αντιπροσωπευτικοι καθως ολοι μας εχουμε ενα συγκεκριμενο μοτιβο υπερφυσικων πλασματων..Μετα γινεται εκπληκτικα περιεργο και πολυπλοκο καθως εμπλεκονται απιστευτα δυνατα και ανουσια πλασματα κανωντας τους αδερφους να μοιαζουν Θεοι..

   Vampires Diarries : Η girly εκδοχη των βρυκολακων...Μην παρεξηγηθω καμια αντιρρηση δεν εχω με αυτην την εκδοχη..
   Αλλωστε αποδυκνυεται ευκολα με ενα σχεστικο "γκαλοπ" στις παρεες μας...7 στους 10 που παρακολουθουν θα ειναι γυναικες. No hate δεν εχω κανενα προσωπικο θεμα.

   Teen Wolf : Fun to watch hard to remember...Οπως ειπες ακριβως και ο αρθρογραφος.

   The Original : Δεν το εχω δει αλλα ευελπιστω να ειναι καλο γτ ειναι στην λιστα μου   Οντως,μορφη μεγαλη ο Nelsan Ellis ως "Lafayette" αλλα δυστυχως εφυγε νωρις.Μολις χτες βρεθηκε νεκρος.   Μεγαλο κριμα...ουτε 40..επαιζε πολυ δυσκολο χαρακτηρα και ηταν τρομερος
  • Comment Link
   Striker
   Striker 10/07/2017 16:50:39

   Καλησπερα παιδια! Ειχα βαλει πρόσφατα Netflix και εχω αρχισει σιγα σιγα να μπαινω στον κοσμο των σειρών! Εχω δει μονο stranger things και μολις τελειωσα Sherlock, και οι δυο ακριβώς στο είδος μου! Ποιες μου προτείνετε για τωρα το καλοκαιρι μιας και εχω άπλετο χρονο; Κάποιοι λενε για breaking bad αλλοι για 13 reasons why, black mirror και άλλες διαφορες.. τι μου προτείνετε;


   Σίγουρα Breaking Bad και 13 reasons.

   Superheroes σειρές: Daredevil και Gotham. Τα κορυφαία για εμένα. Από εκει και πέρα υπάρχουν Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage, Flash, Supergirl, Dc's Legends, Arrow. όπως βλέπεις υπάρχει μπόλικο πράγματα από DC και Marvel.

   Δραματικές και action σειρές: Breaking Bad και Better call Saul(prequel του πρώτου), Peaky Blinders, House of Cards και Narcos.

   Fantasy/Ιστορικές σειρές: Vikings(γαμάτο), Black Sails(γαμάτο), The Last Kingdom(μέτριο), Frontier(μέτριο), Spartacus και The CROWN.

   SciFi σειρές: Sense 8 και Stranger Things και Doctor who.

   Horror/Thriller σειρές: Scream, Penny Dreadful και Bates Motel.

   Supernatural/teen drama σειρές: Το Netflix έχει τα περισσότερα από αυτά που αναφέρει το άρθρο. Έχει Teen Wolf, Vampire Diaries, The ORIGINALS. Η μοναδική νεανική σειρά που είδα και μου άρεσε, ήταν το Riverdale.

   Animated seiries: Rick&Morty(must see) και Castlevania.

   Κωμικές σειρές: Brooklyn nine-nine και Orange is the new black.
  • Comment Link
   dimz
   dimz 10/07/2017 16:38:52
   Από Supernatural, μόνο απόσπασματικά κάποια επεισόδια, και από Teen Wolf τις 4 πρώτες σεζόν του.
  • Comment Link
   alien96
   alien96 10/07/2017 16:31:48
   Για οσους γουσταρουνε τη σαπιλα και θελουν μια γαμηστερη σειρα φαντασιας με zombie δειτε το
   ΤΗΕ STRAIN by Guillermo del Toro παρακαλω , η καλυτερη σειρα για καλοκαιρι ΤOP
  • Comment Link
   γιάννης.τέρπος
   γιάννης.τέρπος 10/07/2017 16:22:47
   Εγώ ακόμα περιμένω τον Sam και τον dean να φασωθουν
  • Comment Link
   γιάννης.τέρπος
   γιάννης.τέρπος 10/07/2017 16:20:41

   Ωραίο κείμενο! Παρόλαυτα, "saving people, hunting things" εγώ θα πω.Τι να κάνουμε?!Το Supernatural για κάποιους παραμένει αδυναμία!...


   Carry on my wayward son .....;)
  • Comment Link
   alien96
   alien96 10/07/2017 16:11:10
   Aγαπαω the vampire diaries και supernatural πολυ, αλλα η ανθρωπινη μορφη και συμπεριφορα που δωσανε στον Εωσφορο μη δειχνοντας μας ενα δειγμα της πραγματικης του δυναμης με ξενερωσε στις 2 τελευταιες σεζον και τον βαρεθηκα ως κακο .Οσο για την αδερφη του Θεου ηταν ενα μεγαλο αχρειαστο fail πιστευω .Το μεγαλυτερο fail ομως , ηταν το οτι δειξανε τον Θεο , και πως; σαν ενα ευαισθητο συγγραφεα με καταθλιψη WTF . Εκει καταστραφηκε η σειρα και ολα οσα ειχε χτισει , εκει φανηκε οτι η σειρα εξαντλησε οσα ειχε , επαιξε και το τελευταιο χαρτι και εχασε το παιχνιδι, καταστραφηκε το μυστηριο ,και η προσμονη για δικαιωση των δυο αδερφων πηγε στα ταρταρα γιατι προφανως ο Θεος ειχε να ασχοληθει με τα ψυχολογικα του .
   Με λιγα λογια γαμηθηκε το συμπαν στις 2 τελευταιες σεζον και η σειρα εχασε την εκτιμηση μου-αν και δε τη σταματαω χD
   --Vampire diaries ησουνα ψιλομαλακια αλλα μας λειπεις
  • Comment Link
   Stella Papasarafianou
   Stella Papasarafianou 10/07/2017 15:09:01
   Ωραίο κείμενο! Παρόλαυτα, "saving people, hunting things" εγώ θα πω.Τι να κάνουμε?!Το Supernatural για κάποιους παραμένει αδυναμία!...
  • Comment Link
   JCDenton
   JCDenton 10/07/2017 15:04:29

   Δημητρη sense eight και 12 Monkeys...Οσο για το true blood "σωζει " την σειρα ο Λαφαγιετ και ο Ερικ..
   Λαφαγιετ τονους υποκριτικης και ελευθερης εκφρασης και Ερικ κραυγαλαιο παρουσιαστικο και ελκυστικη παρουσια + το γεγονος οτι ηταν ο πιο δουλεμενος χαρακτηρας μεσα στην σειρα..
   Οσο για την υποθεση, η παραγωγη ξερει οτι παραγει μια "χαζομαριτσα" οποτε κανει οτι μπορει για να μας κρατα entertained

   Supernatural : Τρομερη σειρα αλλααααααααααααα....Μεγαλο αλλα καθως οι τελευταιοι κυκλοι καταντησαν κουραστηκοι..
   Ξεκινωντας η σειρα σε τραβαει απο καθε μερια..Δραση , δραμα , τρομος, αγωνια , σχεσεις, υποκριτικη...Τα τερατα και οι δαιμονες αντιπροσωπευτικοι καθως ολοι μας εχουμε ενα συγκεκριμενο μοτιβο υπερφυσικων πλασματων..Μετα γινεται εκπληκτικα περιεργο και πολυπλοκο καθως εμπλεκονται απιστευτα δυνατα και ανουσια πλασματα κανωντας τους αδερφους να μοιαζουν Θεοι..

   Vampires Diarries : Η girly εκδοχη των βρυκολακων...Μην παρεξηγηθω καμια αντιρρηση δεν εχω με αυτην την εκδοχη..
   Αλλωστε αποδυκνυεται ευκολα με ενα σχεστικο "γκαλοπ" στις παρεες μας...7 στους 10 που παρακολουθουν θα ειναι γυναικες. No hate δεν εχω κανενα προσωπικο θεμα.

   Teen Wolf : Fun to watch hard to remember...Οπως ειπες ακριβως και ο αρθρογραφος.

   The Original : Δεν το εχω δει αλλα ευελπιστω να ειναι καλο γτ ειναι στην λιστα μου   Οντως,μορφη μεγαλη ο Nelsan Ellis ως "Lafayette" αλλα δυστυχως εφυγε νωρις.Μολις χτες βρεθηκε νεκρος.
  • Comment Link
   agnes.anselmo
   agnes.anselmo 10/07/2017 14:51:06
   Το true blood ειναι μια οντως κακη σειρα...τραβηγμενη απο τα μαλλια, υπερβολικη κ ο,τι αλλο θελησει να προσθεσει ο οποιοσδηποτε...δεκτα ολα...Αυτο που καταλαβα βεβαια κ την παρακολουθησα ολη, ειναι οτι ειναι κακη σειρα επιτηδες...Η κακη υποκριτικη, το μπουκωμενο σεναριο κ ολα οσα ανεφερθηκαν κ στο αρθρο κανουν τη σειρα καπως cult (στα ορια της εποχης που βγηκε παντα)...Ταινιες οπως το pink flamingos, η το greasy strangler (για να μιλησω για κατι πιο προσφατο) ειναι επισης τραβηγμενες αλλα σκοπος τους δεν ειναι να δειξουν ποσο καλοι ειναι οι πρωταγωνιστες τους, η ποσο αρτιο ειναι το σεναριο κ η σκηνοθεσια...Κοροιδευουν..κ ο καμμενος τροπος που κοροιδευουν τις κανει καλες...Καπως ετσι ειναι κ το true blood σε μια πιο ηπια μορφη..(Εγω που το παρακολουθησα εχοντας αυτο στο μυαλο μου γελασα παρα πολυ παντως)
  • Comment Link
   Vasilis23
   Vasilis23 10/07/2017 14:48:19
   καντε και ενα θεμα με τις σειρες time travel.
  • Comment Link
   PisTolakos
   PisTolakos 10/07/2017 14:30:48
   Ωραίο άρθρο! Ίσως αρχίσω το the originals
  • Comment Link
   αντώνης.κεδράς
   αντώνης.κεδράς 10/07/2017 14:24:07
   Δημητρη sense eight και 12 Monkeys...Οσο για το true blood "σωζει " την σειρα ο Λαφαγιετ και ο Ερικ..
   Λαφαγιετ τονους υποκριτικης και ελευθερης εκφρασης και Ερικ κραυγαλαιο παρουσιαστικο και ελκυστικη παρουσια + το γεγονος οτι ηταν ο πιο δουλεμενος χαρακτηρας μεσα στην σειρα..
   Οσο για την υποθεση, η παραγωγη ξερει οτι παραγει μια "χαζομαριτσα" οποτε κανει οτι μπορει για να μας κρατα entertained

   Supernatural : Τρομερη σειρα αλλααααααααααααα....Μεγαλο αλλα καθως οι τελευταιοι κυκλοι καταντησαν κουραστηκοι..
   Ξεκινωντας η σειρα σε τραβαει απο καθε μερια..Δραση , δραμα , τρομος, αγωνια , σχεσεις, υποκριτικη...Τα τερατα και οι δαιμονες αντιπροσωπευτικοι καθως ολοι μας εχουμε ενα συγκεκριμενο μοτιβο υπερφυσικων πλασματων..Μετα γινεται εκπληκτικα περιεργο και πολυπλοκο καθως εμπλεκονται απιστευτα δυνατα και ανουσια πλασματα κανωντας τους αδερφους να μοιαζουν Θεοι..

   Vampires Diarries : Η girly εκδοχη των βρυκολακων...Μην παρεξηγηθω καμια αντιρρηση δεν εχω με αυτην την εκδοχη..
   Αλλωστε αποδυκνυεται ευκολα με ενα σχεστικο "γκαλοπ" στις παρεες μας...7 στους 10 που παρακολουθουν θα ειναι γυναικες. No hate δεν εχω κανενα προσωπικο θεμα.

   Teen Wolf : Fun to watch hard to remember...Οπως ειπες ακριβως και ο αρθρογραφος.

   The Original : Δεν το εχω δει αλλα ευελπιστω να ειναι καλο γτ ειναι στην λιστα μου
  • Comment Link
   Nalfein
   Nalfein 10/07/2017 14:09:32

   Καλησπερα παιδια! Ειχα βαλει πρόσφατα Netflix και εχω αρχισει σιγα σιγα να μπαινω στον κοσμο των σειρών! Εχω δει μονο stranger things και μολις τελειωσα Sherlock, και οι δυο ακριβώς στο είδος μου! Ποιες μου προτείνετε για τωρα το καλοκαιρι μιας και εχω άπλετο χρονο; Κάποιοι λενε για breaking bad αλλοι για 13 reasons why, black mirror και άλλες διαφορες.. τι μου προτείνετε;   Θα σου πρότεινα Breaking bad και Βanshee(που παιζει κ Ελληνας ηθοποιος)
  • Comment Link
   dimitrisk7
   dimitrisk7 10/07/2017 13:42:04
   Καλησπερα παιδια! Ειχα βαλει πρόσφατα Netflix και εχω αρχισει σιγα σιγα να μπαινω στον κοσμο των σειρών! Εχω δει μονο stranger things και μολις τελειωσα Sherlock, και οι δυο ακριβώς στο είδος μου! Ποιες μου προτείνετε για τωρα το καλοκαιρι μιας και εχω άπλετο χρονο; Κάποιοι λενε για breaking bad αλλοι για 13 reasons why, black mirror και άλλες διαφορες.. τι μου προτείνετε;

  Tech & Science News