Read later
 • Written by 
 • Animation Films

  Animation Films

  Η σύγχρονη εποχή των κινουμένων σχεδίων

  Ένα από τα μεγάλα χαρτιά των εταιριών παραγωγής, των λεγόμενων κολοσσιαίων studios είναι τα animated films. Αυτές οι ταινίες που αποτελούν την μετάλλαξη ή αν θέλετε καλύτερα το πέρασμα στην σύγχρονη εποχή του κλασικού ‘κινουμένου σχεδίου’ κατέχουν πλέον ένα τεράστιο κομμάτι της κινηματογραφικής πίτας. Παλαιότερα ίσως αντιμετωπίζαμε διαφορετικά μια τέτοια ταινία. Ως ‘παιδική’ ή ‘ανάλαφρη’, όμως τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα ‘σοβαρές’, πολλές φορές συμπεριλαμβάνοντας κοινωνικά θέματα και πιο ‘σκοτεινή’ απεικόνιση. Προσωπικά δηλώνω οπαδός αυτής της κατηγορίας ταινιών και μπορώ να πω πως έχουν φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο ώστε να γίνονται απολαυστικές. Φυσικά την αρχή έκανε η παραδοσιακή εταιρία Disney με ταινίες όπως το Aladdin, τον Ταρζάν και το Lion King ενσωματώνοντας σε αυτές το απαραίτητο ‘δράμα’ καθώς και τις φωνές διάσημων ηθοποιών του Χόλυγουντ. Αυτή ήταν και μια εποχή όπου οι ηθοποιοί ήταν περισσότερο διστακτικοί στο να δανείσουν τις φωνές τους σε τέτοιες ταινίες που ξεπεράστηκε αρκετά γρήγορα. Ευτυχώς το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών με εμφανίσεις και φωνητικά μεγάλων αστέρων του χώρου.

  Η Pixar ήρθε λίγο αργότερα από το πουθενά να ταράξει τα νερά των animated movies, δίνοντας μας ταινίες και σειρές όπως τα ‘Μπαμπούλας Α.Ε’ , ‘A Bug’s life’ και ‘Toy Story’. Εκεί πραγματικά φάνηκαν οι δυνατότητες των νέων τεχνολογιών που έμελε να αφήσουν άνεργους όσους σχεδιαστές δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στη νέα εποχή. Ταινίες όπως αυτές έφτασαν να κόβουν πιο πολλά εισιτήρια παγκοσμίως ακόμη κι από μεγάλες παραγωγές με κανονικούς ηθοποιούς. Κάπως έτσι άρχισε να στήνεται ένας χορός δισεκατομμυρίων γύρω από κάθε franchise. Κυριολεκτικά αν ρίξει κανείς μια ματιά θα ζαλιστεί από τα νούμερα των εισπράξεων. Πολλά στούντιο έσπευσαν να αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία ‘εύκολου’ χρήματος διεκδικώντας κομμάτι από την animated πίτα. Παράλληλα με την εξάπλωση και την καθιέρωση πια του είδους ήρθαν όλο και περισσότερα στούντιο στην επιφάνεια. Υπήρξαν εξαγορές ή ιδρύσεις τομέων από μεγάλα κινηματογραφικά τράστ σε έναν άτυπο ‘ψυχρό πόλεμο’ για την επικράτηση του ισχυρότερου. Η αγορά της καθιερωμένης και ανεξάρτητης Pixar από την Disney έσκασε σαν βόμβα, μιας και ήταν κίνηση ματ για την τελευταία που φαινόταν πως έχανε πια το θρόνο της. Όμως και τα υπόλοιπα στούντιο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

  Η Dreamworks Αnimation, ένα στούντιο της Dreamworks, έφτασε να φέρνει έσοδα στην εταιρία της τάξης των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφήνοντας αρκετά πίσω την κύρια αντίπαλο της Disney, την 20th Century Fox Animation. Το χορό των δισεκατομμυρίων ακολούθησε και η Illumination που πλέον καθιερώνεται ως ένας από τους δυνατότερους ‘παίκτες’ της κατηγορίας. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη εταιρία να ξεχωρίζει είναι πως δε ξεφεύγει ιδιαίτερα σε προϋπολογισμούς, με όλες τις ταινίες της να κυμαίνονται στα 70 εκατομμύρια δολάρια σε κόστος παραγωγής, αποφέροντας το λιγότερο 200 εκ.. Μάλιστα αν προσέξει κανείς τα νούμερα κινδυνεύει να ζαλιστεί μιας και ταινίες όπως το Minions, με μόλις 74 εκατομμύρια κόστος παραγωγής έφτασε να φέρει έσοδα της τάξης του 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με μια πρόχειρη ματιά στα νούμερα, λοιπόν, διαπιστώνει κανείς πόσο σημαντικό μερίδιο κατέχουν αυτές οι εταιρίες στο χώρο του κινηματογράφου.

  Μέσα στις 50 πρώτες animated ταινίες με τα μεγαλύτερα έσοδα θα περίμενε κανείς να βρει τις ταινίες της Pixar στις πρώτες θέσεις, μιας και έχουν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας, άλλα και ξεχωριστή ματιά σε αυτό που ονομάζουμε ‘κινούμενο σχέδιο’. Τα έσοδα των Minions της illumination κατάφερε να τα ξεπεράσει μόνο το Frozen της Disney, με ένα όχι και τόσο πρωτότυπο ή ιδιαίτερο σενάριο και χαρακτήρες. Και η διαφορά τους δεν είναι παρά μερικά εκατομμύρια δολάρια. Μεγάλες ‘πωλήσεις’ όπως θα ήταν φυσικό έχουν και τα Toy Story 3, Finding Nemo και Zootopia που ξεπερνούν οριακά το 1 δισεκατομμύριο. Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τις ‘σφήνες’ των υπολοίπων στούντιο που ακούν στα ονόματα Shrek, Ice Αge, Kung Fu Panda, How To Train Your Dragon, Puss in Boots και Rio. Όλα τους καθιερωμένα πια franchises με εκατομμύρια οπαδούς.

  Τι σημαίνουν όμως οι αριθμοί; Σημαίνουν πως οι εταιρίες έχουν καταφέρει να πιάσουν τον παλμό του κοινού σε ότι αφορά τις ιστορίες που διηγούνται ή πως το κοινό δέχεται πια οποιαδήποτε ταινία κυκλοφορεί σε αυτήν την νέα ψηφιακή εποχή. Αν το σκεφτεί κανείς λογικά, με όλη αυτή την άνθιση της τεχνολογίας, τα tablets, τα smartphones και τις έξυπνες τηλεοράσεις που μπορούν να αναπαράγουν βίντεο από κάποιο δίσκο, η ‘όρεξη’ του κοινού μοιάζει αυξημένη. Είναι πλέον ευκολότερο για έναν γονέα να δώσει στο παιδί του να δει μια ταινία με όλους τους προαναφερόμενους τρόπους. Είναι όμως μόνο αυτό; Όχι. Ξεκάθαρα οι εταιρίες έχουν καταφέρει να εξελίξουν αυτό το μοντέλο συγγραφής και απόδοσης που κάνει τα animated films αρεστά και στους μικρούς και στους μεγάλους. Το λεγόμενο ‘Layered’ στυλ, όπου καθένας μπορεί να βρει ένα μικρό κομμάτι να ταυτιστεί είναι γεγονός και είναι παγκόσμιο.

  Βλέπεις μια ταινία γεμάτη με references και αστεία από ταινίες μεγάλων, με ιδέες και θέματα που μπορούν να έχουν αντίκτυπο σε όλα τα ηλικιακά στρώματα. Και αυτό είναι μαγεία. Είναι εκπληκτικό. Έχουμε φύγει πια από την εποχή του Bugs Bunny όπου μπορούσαν να συμβούν όλα εκείνα τα παράδοξα και τρελά γεγονότα. Πλέον τα περισσότερα προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτό που δείχνουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό απευθύνεται ξεκάθαρα στους μεγάλους ηλικιακά που παρακολουθούν. Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι πως γίνονται ολοένα και πιο ‘ώριμα’ σε θεματολογία. Αυτό δεν ξέρω που θα καταλήξει. Ήδη διαβάζω σχόλια στο ιντερνέτ σχετικά με την ‘ποιότητα’ του Cars της Disney. Για το πώς γίνεται να είναι ‘ζωντανά’ τα αυτοκίνητα και για το ότι δεν υπάρχει λογική στο σενάριο. Έχουμε ξεχάσει να διασκεδάζουμε όπως παλιά με τα κινούμενα σχέδια. Με την υπερβολή. Πλέον φαίνεται πως επιθυμούμε πιο ώριμα σενάρια και απαντήσεις για τα πάντα τα οποία συμβαίνουν επί της οθόνης. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και μικρότερες ανεξάρτητες παραγωγές όπως ‘Tο παιδί με την κουρδιστή καρδιά’ ή το εξαιρετικό ‘Το βιβλίο της ζωής’ του Del Toro. Αν και δεν καταφέρνουν να αποσπάσουν μεγάλο μερίδιο χρημάτων και δόξας, είναι ευτυχές γεγονός που βρίσκουν το δρόμο προς τις οθόνες μας όπως και χρηματοδότηση.

  Οι σεναριογράφοι λοιπόν έχουν αρχίσει μια περίεργη ‘στροφή’ προς την ποιότητα (ερωτηματικό εδώ), ή μάλλον καλύτερα προς την ‘ωριμότητα’. Μου κάνει εντύπωση η απουσία των τελευταίων ετών του John Lasseter της Pixar από τα σενάρια των ταινιών της εταιρίας και ελπίζω σε μια επιστροφή του στο επερχόμενο Toy Story 4. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας από τους σημαντικούς του χώρου μιας και έχει εμπλοκή σε πάρα πολλά έργα που έχουν διαμορφώσει το animated τοπίο. Έργα όπως τα Toy Story, Cars και A bug’s life. Παρόλα αυτά, ο χώρος ευτυχώς βρίθει ταλέντων. Χάρηκα που είδα τον Andrew Stanton να επιστρέφει στις επιτυχίες με το Finding Dory που μάζεψε 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Πολύ σημαντικός άνθρωπος και αυτός με επιτυχίες όπως το Wall-E, Toy Story, Finding Nemo και άλλα.

  Όσο μεγάλος οπαδός κι αν είμαι όμως της φιλοσοφίας και της απεικόνισης της Pixar και της Disney, δεν μπορώ να αφήσω από έξω ταινίες όπως το Puss in Boots, το Kung Fu Panda 3 και το How To Train Your Dragon. Ειδικά σε ότι αφορά την ‘ποιότητα’ νομίζω πως το Kung Fu Panda 3 είναι αρκετά πιο μπροστά. Εξαιρετικά χρώματα, μοναδικά settings, χαρακτήρες με προσωπικότητα. Όχι πως τα υπόλοιπα φιλμ δεν τα καταφέρνουν, όμως θεωρώ πως στο συγκεκριμένο η ποσότητα χιούμορ και σοβαρότητας είναι μοιρασμένη εξαιρετικά. Είναι μια ταινία που δεν ξεχνά τι είναι και ούτε το αρνείται. Είναι οπτικά σοβαρό, ηχητικά εξαιρετικό χωρίς να προωθεί βαρύγδουπες έννοιες και νοήματα, παρόλο που υπάρχουν και αυτά για κάποιον που τα ψάχνει.

  Για την συνέχεια έχουμε φέτος το καλοκαίρι τις συνέχειες των Dispicable Μe και Cars με τον αριθμό «3» και στις δύο, σε δύο trailers που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αργότερα έχουμε να περιμένουμε το Shrek 5  (για κάποιον αδιανόητο λόγο), το Puss in Boots 2, την συνέχεια του Life of Secret Pets, το Minions 2, το Sing 2, καθώς και τις συνέχειες του Toy Story και του Incredibles εν μέσω πολλών άλλων ακόμη.

  Ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες ταινίες της κατηγορίας animation και ποιες εκείνες που περιμένετε να κυκλοφορήσουν;

  Login to post comments
  Comments (27)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   Sadshadow
   Sadshadow 13/04/2017 22:56:54
   Τα δεκάλεπτα βιντεάκια του Overwatch είναι φοβερά. Καλύτερα από τις ταινίες της DreamWorks Animation που έχω δει.

   Το ΓΟΥΟΛ·Υ είναι ίσως μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει γενικά.

   Και το Zootopia είναι καλή ταινία.
  • Comment Link
   DimJim1
   DimJim1 23/03/2017 10:10:56
   Περιμένω πως και πως το νέο cars να δω τι έγινε με το Μακουιν
  • Comment Link
   Kapamarou
   Kapamarou 23/03/2017 10:09:12
   1 δισεκατομύριο και τα minions??? ο χριστός κι η παναγία!!
  • Comment Link
   Elenakipatra2
   Elenakipatra2 23/03/2017 10:08:13
   Το WALL-E το αγαπώ!!!
  • Comment Link
   Progamer
   Progamer 23/03/2017 10:07:11
   Πολύ ωραία όλα. Να κάνετε και ένα αφιέρωμα για τα σόου τύπου Πάουερ ρεϊντζερς κλπ
  • Comment Link
   johngamer64
   johngamer64 22/03/2017 21:22:12
   Despicable me,Toy story,The Incredibles,Frozen,How to train your dragon=LOVE
  • Comment Link
   Teolicious
   Teolicious 22/03/2017 15:17:04
   Toy story για παντα
  • Comment Link
   Assass1nGR
   Assass1nGR 22/03/2017 15:01:57

   Μπήκα να πω οτι το Zootopia είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΒΕΡ.


   Πως και μου εχει ξεφυγει αυτο;! Θα το δω σιγουρα.
  • Comment Link
   Assass1nGR
   Assass1nGR 22/03/2017 15:00:54
   Top 5 για μένα είναι: Toy Story, Finding Nemo, Lion King, Wall-E και το UP !
  • Comment Link
   YellowPassion
   YellowPassion 22/03/2017 01:33:34
   σιγουρα περιμενω τους απιθανους.... η πρωτη ταινια ειχε τελειωσει πραγματικα με προοπτικες για δευτερη ταινια και το ηθελα πολυ μικρο απο οσο θυμαμαι... αναμενουμε

   οσο για αγαπημενα παιδια απο τα προσφατα σιγουρα το πως να εκπεδευσεις εναν δρακο το τα inside out και τo ξενοδοχειο για τερατα
  • Comment Link
   PisTolakos
   PisTolakos 21/03/2017 22:29:29
   Lion King και Τιμόν και Πούμπα. Έπος παιδικές ταινίες που δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Α και για κάποιο ανεξήγητο λόγο μου έχει μείνει μια τρελή και νοσταλγική ανάμνηση από την ταινία αριστόγατες.
   Πάντως, σαν τα παιδικά δεν έχει...!!!
  • Comment Link
   Chole10
   Chole10 21/03/2017 22:22:22
   Αγαπημενη μου ταινια animation ειναι με διαφορα το Sausage Party.
   Δεν απευθυνεται φυσικα σε παιδια,αλλα η ταινια εκτος απο απιστευτα αστεια ειναι και απιστευτα πρωτοτυπη.Δεν εχω βρει καμια αλλη ταινια που να της μοιαζει και να ειναι τετοιου στυλ.
  • Comment Link
   John-Stef72
   John-Stef72 21/03/2017 20:18:29
   Από παλιότερες, μου άρεσαν το Wall-e, το πρώτο και το τρίτο Toy Story, το πρώτο Madagascar (γιατί εκτός από προβληματισμό πρέπει και να γελάς και λίγο), και το Monsters Inc.Το Rango επίσης ήταν πολύ καλό, όπως και τα δύο Despicable Me.Από καινούργιες, σίγουρα το Zootopia και το Inside Out. Άξιο αναφοράς είναι και το Sausage Party, το οποίο αν και ΔΕΝ είναι κατάλληλο για παιδιά αλλά για μόνο για ενήλικες, μ'έκανε να κρατάω την κοιλιά μου απ'τα γέλια.
  • Comment Link
   Fonis
   Fonis 21/03/2017 20:08:56

   Μπήκα να πω οτι το Zootopia είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΒΕΡ.   ΚΛΑΜΑ με αυτή την τυπάρα !

   http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/021/477/sloth.jpg
  • Comment Link
   arcadereplay
   arcadereplay 21/03/2017 19:13:35

   Μπήκα να πω οτι το Zootopia είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΒΕΡ.


   Πολύ μπροστά όντως, και σε θέμα animation και σε θεματολογία και ύφος. νέο στάνταρντ!
  • Comment Link
   SteaM10
   SteaM10 21/03/2017 19:10:03
   Αγαπημένο είδος ταινιών. Αν και κατά καιρούς έχουν βγει πολλές πατάτες.
   Ταινία σαν το UP της PIXAR με έχει κάνει να κλάψω και να έχω ταυτόχρονα ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο μου.
   Μπάμπη το ξέχασες το UP :P
  • Comment Link
   marius_octavus
   marius_octavus 21/03/2017 18:33:29

   προσωπικά το τωρινό σχέδιο δεν μου αρέσει. το παλιό για μένα είναι πιο όμορφο. αλλα τουλάχιστον ως προς την ιστορία και τα αστεία των ταινιών είναι πολύ καλά. όπως και οι αναφορές σε άλλες ταινίες(στο toy story 2 πχ με το empire strikes back(ο μπαμπας του buzz όπως με vader luke). αλλά για μένα δεν υπάρχουν οι χαρακτήρες που μένουν. χαρακτήρες σαν τον αδη ή τον σκαρ. και πολλές απο αυτές τις ταινίες(τις νεες εννοώ) τις εχω δει αρκετες φορές. τώρα βέβαια αυτοί που αναφέρω είναι και οι καλύτεροι, οπότε είναι λίγο λογικό. αλλά και οι ταινίες δεν μένουν τόσο.

   η καλύτερη πάντως ταινία κινουμένων σχεδίων είναι ο βασιλιάς των λιονταριών.   Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το μεγαλείο του Lion King (για πολλούς λόγους) όμως δεν είναι animation απο υπολογιστή άλλα παραδοσιακό κινούμενο σχέδιο. εξαιρετικό πάντως   το πήρα ως μια κατηγορία για αυτό. αλλιως θα ελεγα, αν και είναι δύσκολο, το toy story(το 2ο αλλα και το 1ο). νομίζω είναι ενα επίπεδο πιο πάνω απο τις αλλες.
  • Comment Link
   Moonpie
   Moonpie 21/03/2017 18:06:51
   Μπήκα να πω οτι το Zootopia είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΒΕΡ.
  • Comment Link
   LadyPeg
   LadyPeg 21/03/2017 17:46:17
   Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, Pocahontas , lion king , 101 σκυλάκια Δαλματίας (μ'αυτα μεγάλωσα κ απέκτησα ευαισθησίες) , πιο σύγχρονα αγαπημένα , wall-e , up, βρέχει κεφτέδες (πφφφ όλα τα αγαπω) κ μ έχει γίνει εμμονή πια γτ το περιμένω καμία δεκαετία κ βάλε το "the incredibles 2" (επίσης απτά αγαπημένα μ)
  • Comment Link
   arcadereplay
   arcadereplay 21/03/2017 16:35:04

   προσωπικά το τωρινό σχέδιο δεν μου αρέσει. το παλιό για μένα είναι πιο όμορφο. αλλα τουλάχιστον ως προς την ιστορία και τα αστεία των ταινιών είναι πολύ καλά. όπως και οι αναφορές σε άλλες ταινίες(στο toy story 2 πχ με το empire strikes back(ο μπαμπας του buzz όπως με vader luke). αλλά για μένα δεν υπάρχουν οι χαρακτήρες που μένουν. χαρακτήρες σαν τον αδη ή τον σκαρ. και πολλές απο αυτές τις ταινίες(τις νεες εννοώ) τις εχω δει αρκετες φορές. τώρα βέβαια αυτοί που αναφέρω είναι και οι καλύτεροι, οπότε είναι λίγο λογικό. αλλά και οι ταινίες δεν μένουν τόσο.

   η καλύτερη πάντως ταινία κινουμένων σχεδίων είναι ο βασιλιάς των λιονταριών.   Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το μεγαλείο του Lion King (για πολλούς λόγους) όμως δεν είναι animation απο υπολογιστή άλλα παραδοσιακό κινούμενο σχέδιο. εξαιρετικό πάντως
  • Comment Link
   marius_octavus
   marius_octavus 21/03/2017 15:06:21
   προσωπικά το τωρινό σχέδιο δεν μου αρέσει. το παλιό για μένα είναι πιο όμορφο. αλλα τουλάχιστον ως προς την ιστορία και τα αστεία των ταινιών είναι πολύ καλά. όπως και οι αναφορές σε άλλες ταινίες(στο toy story 2 πχ με το empire strikes back(ο μπαμπας του buzz όπως με vader luke). αλλά για μένα δεν υπάρχουν οι χαρακτήρες που μένουν. χαρακτήρες σαν τον αδη ή τον σκαρ. και πολλές απο αυτές τις ταινίες(τις νεες εννοώ) τις εχω δει αρκετες φορές. τώρα βέβαια αυτοί που αναφέρω είναι και οι καλύτεροι, οπότε είναι λίγο λογικό. αλλά και οι ταινίες δεν μένουν τόσο.

   η καλύτερη πάντως ταινία κινουμένων σχεδίων είναι ο βασιλιάς των λιονταριών.
  • Comment Link
   Dr3ams
   Dr3ams 21/03/2017 15:01:14
   Έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τη συγκεκριμένη κατηγορία ταινιών, η οποία ξεκίνησε από τότε που ήμουν ακόμη παιδί, και δεν έφυγε ποτέ. Η δική μου αγαπημένη animated ταινία των τελευταίων 10 χρόνων θα έλεγα πως είναι το How To Train Your Dragon 2, και περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο. Πολύ ωραίο άρθρο!
  • Comment Link
   TheJunk1Monkey
   TheJunk1Monkey 21/03/2017 14:19:32
   Μονο South Park,αντε και λιγο Αfro Samurai.
  • Comment Link
   aiasragos
   aiasragos 21/03/2017 13:45:33
   Η καλύτερη animated film που έχω δει είμαι το Inside Out.Εξυπνο σενάριο και πολύ ώριμη θεματολογια.Επίσης πολύ ωραίο animation.Άλλη καλή ταινία είναι το Cars (προσωπικα μου άρεσε και το 2)και το Kung Fu Panda 1 και 2.
  • Comment Link
   MokilokD
   MokilokD 21/03/2017 13:19:22
   Θα θελαμε κ ενα αντίστοιχο αρθρο για ασιατικα animation films , μιας και πλησιαζει το ghost in the shell
  • Comment Link
   dmaravelis
   dmaravelis 21/03/2017 12:56:56
   Θα συμφωνήσω με τον προ γράφοντα ότι το Inside Out (Τα μυαλά που κουβαλάς) ήταν μια έκπληξη για μένα. Πέρασα ωραία με τον κ Απαισιότατο (Despicable Me). Μια άλλη πρόσφατη ταινία ήταν η Moana που παρακολούθησα σε αγγλικό-αμερικάνικο ήχο και όχι με την ελληνική μεταγλώττιση. Είχε αρκετό γέλιο, πολύ ωραία μουσική θεματολογία και όπως αναφέρετε παραπάνω πέρναγε τα δικά της μηνύματα για τους πρωταγωνιστές και τις επιλογές τους.
  • Comment Link
   BraVeHeart
   BraVeHeart 21/03/2017 12:37:50
   Προσωπικά, ως μπαμπάς, κάθομαι συχνά και βλέπω τέτοιες ταινίες με την κόρη μου. Εκτός από όμορφες και καλοφτιαγμένες, οι συγκεκριμένες έχουν το χάρισμα να δίνουν, τόσο στα μικρά, όσο και στους μεγάλους ωραίο περιεχόμενο και οι περισσότερες εξ αυτών, περνούν και εξαιρετικά μηνύματα. Για παράδειγμα, το Inside Out ήταν αριστουργηματικό στη σύλληψη. Η πιο πρόσφατη που είδα ήταν το Sing, το οποίο καυτηριάζει εξαιρετικά την κοινωνία των ανθρώπων, κάνοντας παρομοιάσεις με το ζωικό βασίλειο. Η κόρη μου έβλεπε ζωάκια και εγώ έβλεπα κοινωνικά στρώματα και...χρώματα. Απίθανη.

  Tech & Science News