StarCraft Lore - Part 1

"Through darkest night, we await the coming of the dawn."
27 Νοεμβρίου 2015 10:38
StarCraft Lore - Part 1

Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς έχει βιώσει με τον δικό του προσωπικό τρόπο, το πως είναι να πέφτουν οριστικά οι τίτλοι τέλους σε μία αγαπημένη σειρά βιντεοπαιχνιδιών. Πολλές φορές δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι το παιχνίδι που παίζουμε θα είναι και το τελευταίο της εν λόγω σειράς οπότε ας αφήσουμε στην άκρη αυτή την περίπτωση. Πόσο μεγάλη όμως είναι η συγκίνηση, όταν από την αρχή ξέρετε ότι στα χέρια σας κρατάτε τον τίτλο που θα έρθει να σφραγίσει ένα franchise 17 χρόνων; Το βίωσα πριν λίγες μέρες τερματίζοντας το Starcraft II Legacy of the Void και η εμπειρία μου ήταν μοναδική. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς ένιωθα βλέποντας τα credits. Θυμάμαι μόνο ότι είχα βουρκώσει. Έφταιγε το ευτυχισμένο τέλος που είχε η σειρά; Έφταιγε το ότι δεν θα ξαναβγεί κάποιος Starcraft τίτλος; Ότι και να ήταν, δε θέλω να συμβιβαστώ. Η ανακοίνωση της Blizzard ότι θα συνεχίσει την ιστορία του Starcraft με μικρά DLC και αυτοτελείς ιστορίες δεν μου λέει απολύτως τίποτα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την 23 αποστολών εμπειρία ενός κανονικού τίτλου.

Μέσα σε δύο λεπτά πέρασαν από τα μάτια μου αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων, όταν πιτσιρίκος ακόμα έπαιζα το Starcraft 1 παρέα με τον αδερφό μου. Εκείνος μου έλεγε τι πρέπει να κάνω σε κάθε αποστολή ενώ παράλληλα μου εξηγούσε τους διαλόγους και την ιστορία, μιας και δεν καταλάβαινα τίποτα. Τον άκουγα με τεράστια προσοχή κι έτσι χαράχθηκαν βαθιά μέσα στη μνήμη μου όλες οι ιστορίες που έμαθα τότε. Έχω δεθεί με την ιστορία του Starcraft όσο με κανέναν άλλο τίτλο και πιστεύω ότι έχει ένα από τα βαθύτερα lore που έχουμε δει ποτέ σε παιχνίδι. Κάθε ένας από τους εκατοντάδες χαρακτήρες που υπάρχουν, έχει μία τόσο διαφορετική ιστορία να πει, που θα μπορούσες για ώρες να την ακούς ή να την διαβάζεις. Καλογραμμένο σενάριο, φτιαγμένο με πολύ λεπτομέρεια και όρεξη από τη μαγική πένα της Blizzard. Έτσι λοιπόν, με το παρών άρθρο θέλω να αποδώσω ένα φόρο τιμής στην αγαπημένη αυτή σειρά και να πω ένα ταπεινό “ευχαριστώ” για όλες τις συγκινήσεις που μου πρόσφερε μέσα σε αυτά τα 17 χρόνια. Τέλος όμως με τις εισαγωγές πάμε σιγά σιγά να μπούμε στο κλίμα του παιχνιδιού.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το franchise απαριθμεί συνολικά πέντε παιχνίδια, κάθε ένα από τα οποία συνεχίζει την ιστορία από το σημείο που την αφήνει το αμέσως προηγούμενο, ώστε να υπάρχει μία συνοχή. Με την κυκλοφορία του Legacy of the Void, όλα τα ανοιχτά κεφάλαια κλείνουν και δίνεται ένα οριστικό τέλος στις περιπέτειες των πρωταγωνιστών. Πολύ ενδιαφέρουσα όμως είναι και η ιστορία της σειράς πριν τα γεγονότα του Starcraft 1 και στις γραμμές που ακολουθούν θα αναλυθεί όσο περισσότερο γίνεται. Για να έχετε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα της δομής του άρθρου, θα ξεκινήσουμε μιλώντας για τις βασικές φυλές του παιχνιδιού και τα πιο σημαντικά πρόσωπα από την κάθε μία, έπειτα θα μιλήσουμε για τα γεγονότα που αποτέλεσαν την αφετηρία των όσων έγιναν στο Starcraft 1 και τέλος θα δούμε αναλυτικά την ιστορία κάθε παιχνιδιού μέχρι το τέλος, δηλαδή και το Legacy of the Void. Όπως καταλαβαίνετε θα ακολουθήσουν αμέτρητα spoilers οπότε αν διαβάσετε από εδώ και πέρα το κάνετε με δική σας ευθύνη.

Οι φυλές

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο Starcraft έχουν τρεις φυλές που κατοικούν στο διάστημα και κεντρικό θέμα του, ο πόλεμος ανάμεσα σε αυτές τις φυλές για την απόλυτη κυριαρχία σε ένα τμήμα του Milky Way (o γαλαξίας που ανήκει και η Γη) που ονομάζεται Koprulu Sector. Οι φυλές αυτές είναι οι Terrans, Protoss και Zerg για τους οποίους θα μιλήσουμε αναλυτικά παρακάτω. Κάθε μία έχει τη δική της ιστορία, τα δικά της χαρακτηριστικά και ένα πλήθος από σημαντικές προσωπικότητες που έγραψαν ο καθένας τη δική του ιστορία στο σύμπαν του Starcraft. Πάμε να τις δούμε μία προς μία.

Xel'Naga

Οι Xel'naga (το όνομά τους στη γλώσσα Khalani σημαίνει “Ταξιδιώτες από μακριά”) είναι μία από τις αρχαιότερες φυλές του παιχνιδιού και βρίσκονται υπό εξαφάνιση εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπήρξαν το πιο ισχυρό είδος του σύμπαντος του Starcraft, ενώ με τη δράση τους ουσιαστικά έδωσαν ζωή και σχήμα στον κόσμο που γνωρίζουμε εμείς μέσα από τα παιχνίδια. Είχαν ανεπτυγμένη ευφυΐα, πολύ ισχυρές ψυχοκινητικές δυνάμεις (γνωστές στο παιχνίδι ως psionic powers) και αν και δεν ήταν αθάνατοι μπορούσαν να επιβιώσουν για χιλιάδες χρόνια. Όταν διαισθάνθηκαν ότι το τέλος του κύκλου ζωής τους πλησιάζει, ήρθαν στο γαλαξία μας και έψαξαν να βρουν νέες μορφές ζωής, που θα ήταν ικανές να συνεχίσουν το έργο τους. Οι Xel'naga αναζητούσαν δύο φυλές που χαρακτηρίζονταν από τις πιο σημαντικές γι αυτούς αρετές. Την αγνότητα της υλικής και της πνευματικής υπόστασης (purity of form και purity of essence). Στόχος ήταν να ανακαλυφθούν αυτά τα δύο είδη και σε βάθος χρόνου να έρθουν πιο κοντά. Έτσι οι δύο φύσεις θα ενώνονταν πάλι σε μία, δημιουργώντας το τέλειο ον, έναν νέο Xel'naga, ξεκινώντας έτσι τον επόμενο κύκλο ζωής.

Protoss

Η πρώτη στάση των Xel'naga έγινε στον πλανήτη Aiur. Εκεί κατοικούσε ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο και ευφυές είδος εξωγήινων που επίσης κατείχαν ψυχοκινητικές δυνάμεις. Σε αυτούς, οι Xel'naga βρήκαν τόσο την αγνότητα της ύλης όσο και του πνεύματος. Έτσι, ενώθηκαν μαζί τους μέσω ψυχικών δυνάμεων και άρχισαν να τροποποιούν το γενετικό τους κώδικα, μέχρις ότου φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το τέλειο ον. Τους έδωσαν το όνομα Protoss ή Firstborn (πρωτότοκοι). Βλέποντας ότι η εξέλιξη των Protoss αργεί πολύ, ισχυροποίησαν τους δεσμούς (psychic links) που είχαν δημιουργήσει και προσπάθησαν να επιταχύνουν απότομα τη διαδικασία εξέλιξης του είδους. Το μυαλό των Protoss δεν άντεξε όλο αυτό το φορτίο και έτσι ο δεσμός με τους Xel'naga έσπασε και μαζί του οι Protoss έχασαν και το purity of essence. Βλέποντας πως το πείραμα απέτυχε, οι Xel'naga εγκατέλειψαν τα δημιουργήματά τους, ενώ οι Protoss έχασαν το λογικό τους και βυθίστηκαν στην τρέλα.

Μέσα στην παράνοιά τους οι διάφορες φατρίες των Protoss άρχισαν να αναπτύσσουν σχέσεις μίσους αλλά και λατρείας με τους Xel'naga. Άλλοι τους λάτρευαν σαν θεούς και άλλοι ήθελαν να τους εκδικηθούν. Σταδιακά μεγάλωσε το μίσος ανάμεσα στις φατρίες των Protoss ώσπου χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα. Το άπλετο μίσος και η διχόνοια έφεραν έναν πολύ μεγάλης κλίμακας και διάρκειας, εμφύλιο πόλεμο που κόστισε αμέτρητα θύματα και έμεινε στην ιστορία γνωστός ως Aeon of Strife. Τέλος στον αιματηρό εμφύλιο, ήρθε να δώσει ένας πολεμιστής ονόματι Savassan (Khas στην γλώσσα των Protoss, δηλαδή “Αυτός που φέρνει την τάξη”), που με τη βοήθεια των artifacts που είχαν αφήσει πίσω οι Xel'naga, ενεργοποίησε ξανά το psionic link των Protoss. Αυτόν τον σύνδεσμο που θεράπευσε τους Protoss και τους έδωσε ξανά τις ψυχοκινητικές τους δυνάμεις, τον ονόμασε Khala (δηλαδή “Το μονοπάτι της Ανάστασης”). Η Khala, έμελλε να γίνει η επίσημη θρησκεία μιας από τις φατρίες των Protoss, της Khalai Protoss.

Μετά το τέλος του εμφυλίου, οι Protoss ξεκίνησαν να χτίζουν την κοινωνία τους από την αρχή. Αυτή χωρίστηκε σε τρεις κάστες, κάθε μία με διαφορετικό ρόλο. Η πρώτη ονομάστηκε Judicator Caste και περιλάμβανε όλους τους θρησκευτικούς αρχηγούς. Η δεύτερη, η Templar Caste περιλάμβανε τους πολεμιστές και στρατιωτικούς αρχηγούς, ενώ η Khalai Caste τους επιστήμονες και τους τεχνίτες. Όσον αφορά τις φατρίες των Protoss τα πράγματα υπήρξαν πολύ ξεκάθαρα. Όσοι δέχτηκαν για θρησκεία την Khala και πίστεψαν σε αυτήν, ενώθηκαν και ίδρυσαν την Khalai Protoss. Όσοι αρνήθηκαν να μυηθούν στη νέα θρησκεία και να πάρουν τις δυνάμεις της Khala, θεωρήθηκαν αιρετικοί και εξορίστηκαν από τον Aiur. Με αρχηγό την Matriarch Raszagal, μετακινήθηκαν στον πλανήτη Shakuras, εγκαταστάθηκαν εκεί και ίδρυσαν την Nerazim, ή αλλιώς την φυλή των Dark Templars. Σε αυτήν ανήκει και ένας από τους αγαπημένους μου παιδικούς ήρωες, ο Zeratul, του οποίου τον θάνατο στα πρώτα κιόλας λεπτά του Legacy of the Void δεν σας κρύβω ότι ακόμα αρνούμαι να τον παραδεχτώ. Τέλος είναι και η φατρία Tal'darim, όπου ανήκουν οι Protoss που για χρόνια υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν, τον σκοτεινό άρχοντα Amon, έναν έκπτωτο Xel'naga που θα μελετήσουμε πιο μετά.

Zerg

Η δεύτερη φυλή που τροποποίησαν γενετικά οι Xel'naga κατοικούσε στον πλανήτη Zerus και ονομάζονταν Zerg. Τα Zerg ήταν μικρά εξωγήινα insectoids με ένα πολύ ιδιαίτερο purity of essence. Οι Xel'naga ενώθηκαν μαζί τους και μετά από πολλά χρόνια και αρκετές τροποποιήσεις είχαν δημιουργήσει κάτι που τους ευχαριστούσε, καθώς τα Zerg ήταν ικανά να ζήσουν κάτω από όλων των ειδών τις ακραίες συνθήκες, ακόμα και στο διάστημα. To πλήθος αλλά και οι διαφορετικές μορφές των Zerg αυξήθηκαν σημαντικά και γι αυτό οι Xel'naga δημιούργησαν τον Overmind, ένα πλάσμα που σκοπό είχε να κρατήσει συγκεντρωμένη μέσα του όλη την ευφυΐα των Zerg και να τα οδηγήσει στη σταδιακή ένωση με τους Protoss (που ακόμα είχαν το purity of form). Με τα χρόνια, ο Overmind απέκτησε όλο και μεγαλύτερη ευφυΐα μέχρι που έφτασε στο σημείο να αντιληφθεί μόνος του την παρουσία των Xel'naga, μέσω του psionic link με το οποίο ήταν ενωμένοι.

Αυτή η εξέλιξη κανονικά θα έπρεπε να θεωρηθεί θετική, αλλά στην περίπτωση του Overmind υπήρξε ένα πρόβλημα. Η νοημοσύνη του μεγάλωσε πολύ απότομα και έτσι κάποια από τα δεδομένα/ εντολές που έπρεπε να πάρει σε ενδιάμεσες χρονικές στιγμές του πειράματος δεν έφτασαν ποτέ σε αυτόν. Έτσι, όταν ανακάλυψε την ύπαρξη των δημιουργών του, η απώλεια δεδομένων προκάλεσε δυσλειτουργία στο πρόγραμμά του και αναγνώρισε τους Xel'naga ως εχθρούς και τον εαυτό του ως σκλάβο τους. Οδηγούμενος από την επιθυμία του να ελευθερωθεί οριστικά από αυτούς, διέταξε ολόκληρο τον στρατό των Zerg, να επιτεθεί στα σκάφη τους. Μέσα σε λίγες ώρες είχαν σκοτωθεί σχεδόν όλοι οι Xel'naga, ενώ τα Zerg μέσω του Overmind αφομοίωσαν όλη τη γνώση και την ευφυΐα των δημιουργών τους. Αυτό το κατάφεραν χάρη στην ικανότητα που είχαν αναπτύξει να αντιγράφουν τον γενετικό κώδικα των αντιπάλων τους, να τον επεξεργάζονται και να κρατούν ότι τους χρησιμεύει.

Ελάχιστοι Xel'naga επιβίωσαν και εμείς μέσα από τα παιχνίδια βλέπουμε αυτά τα παντοδύναμα πλάσματα μόνο με τη μορφή relics και artifacts που έχουν αφήσει σε διάφορα σημεία του γαλαξία και περιέχουν προφητείες που δύσκολα ερμηνεύονται και από τους πιο έμπειρους επιστήμονες. Τα Zerg απέκτησαν μεγάλη δύναμη και οργανώθηκαν καλύτερα σε μία ιεραρχία πυραμίδας, με αρχηγό τον Overmind. Στο δεύτερο επίπεδο βρίσκονταν οι cerebrates, μονάδες που δημιούργησε ο Overmind για να διοικούν καλύτερα τον τακτικό στρατό της φυλής, τα λεγόμενα Broods. Στο τελευταίο επίπεδο βρίσκονταν οι Overlords, στους οποίους είχε ανατεθεί η στρατολόγηση και εκπαίδευση των νεοσύστατων μονάδων. Στο κομμάτι της οργάνωσης, επικράτησε αυστηρή πειθαρχία και υπακοή και χάρη στα τεράστιο μέγεθος του στρατού τους αλλά και την δύναμη των μονάδων-υβριδίων που κατείχε, κέρδισε σημαντικές μάχες σε πολλούς πλανήτες. Στο κόσμο του Starcraft, ο στρατός των Zerg είναι γνωστός με το όνομα, The Swarm.

Terrans

Πέρα από όλες τις παραπάνω εξωγήινες φυλές, από το Starcraft δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι άνθρωποι. Ξεκινώντας από τη Γη, όπως είναι αναμενόμενο τίποτα δεν έχει μείνει όπως το ξέρουμε. Ο κόσμος έχει προχωρήσει πολλά χρόνια μπροστά, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί με ταχύτατους ρυθμούς και η πληροφορία μεταδίδεται τόσο γρήγορα που πλέον έχουν πρόσβαση σε αυτήν ακόμα και οι χώρες που σήμερα κατατάσσουμε στο λεγόμενο “Τρίτο Κόσμο”. Ολόκληρος ο πληθυσμός της Γης έχει πρόσβαση σε ανώτερα υπολογιστικά συστήματα, νανοτεχνολογία, κλωνοποίηση καθώς και εμφυτεύματα που δίνουν τη δυνατότητα επικοινωνίας τον ανθρώπων με τηλεπάθεια. Μέχρι το 2300, ο πληθυσμός της Γης έχει φτάσει τα 23 δισεκατομμύρια και οι πρώτες ύλες όπως και όλες οι πηγές ενέργειας εξαντλούνται. Αυτό σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη χρήση των ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων, που ουσιαστικά μετατρέπουν τους ανθρώπους σε ρομπότ, οδήγησε στη δημιουργία της οργάνωσης United Powers League. Απώτερος Στόχος της UPL ήταν η εκκαθάριση της Γης από τους γενετικά τροποποιημένους ανθρώπους.

Σύντομα, η UPL ανήλθε σε μία τρομοκρατική οργάνωση που δεν δίσταζε να εκτελεί εν ψυχρώ αθώους ανθρώπους που είχαν υποστεί στο παρελθόν γενετική τροποποίηση. Στον πυρήνα της αποτελούνταν από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς αρχηγούς του κόσμου και έτσι γρήγορα απέκτησε την παγκόσμια κυριαρχία πάνω στη Γη. Περίπου 40 χρόνια μετά, ο καθηγητής Doran Routhe, σχεδίασε και εκτέλεσε ένα σχέδιο αποικίας άλλων πλανητών. Μάζεψε χιλιάδες κρατούμενους φυλακών, που βρίσκονταν σε κατάσταση κρυοπηξίας, μέσα σε τέσσερα supercarriers τα οποία και έστειλε στο διάστημα. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους όμως τα διαστημόπλοια προσπέρασαν τον πλανήτη που ήταν σχεδιασμένο να μπουν και συνέχισαν να ταξιδεύουν με άγνωστη πλεύση. Μετά από 30 χρόνια έφτασαν στον Koprulu Sector, το τομέα του γαλαξία που διαδραματίζονται τα γεγονότα του Stacraft. Εκεί οι άνθρωποι δημιούργησαν από το μηδέν αποικίες σε τρεις πλανήτες. Τον Tarsonis, τον Moria και τον Umoja. Η αποικία των κατοίκων του Tarsonis έγινε η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή και ονομάστηκε Terran Confederacy.

Με τα χρόνια, οι άποικοι του Tarsonis μετακινήθηκαν και στους γύρω πλανήτες, ιδρύοντας επί μέρους αποικίες, οι οποίες όμως όλες ανήκαν στην Terran Confederacy. Η Ομοσπονδία άρχισε να εκμεταλλεύεται οικονομικά τις αποικίες της κάτι που προκάλεσε δυσαρέσκεια στους κατοίκους και έντονες αντιδράσεις. Η κατάσταση επιδεινώθηκε, καθώς η Ομοσπονδία έκλεβε φανερά τις περιουσίες των ανθρώπων και τις μοίραζε στους πλούσιους. Μία οργάνωση αντιεξουσιαστών από την αποικία του Korhal IV, επαναστάτησε εναντίον της, ανακηρύσσοντας τον πλανήτη, ανεξάρτητο και αυτόνομο. Η Ομοσπονδία απάντησε σκοτώνοντας τον αρχηγό της οργάνωσης Angus Mengsk, ενώ τα ηνία ανέλαβε ο γιος του, Arcturus Mengsk. Ο Arcturus ξεκίνησε μία σειρά από βομβαρδισμούς στον Tarsonis και δολοφονίες ηγετικών προσώπων της Ομοσπονδίας. Τα αντίποινα δεν άργησαν να έρθουν, καθώς η κυβέρνηση του Tarsonis διέταξε την καταστροφή του Korhal IV, βομβαρδίζοντάς τον με χιλιάδες πυρηνικά. Εκείνη την περίοδο ο Arcturus και η ομάδα του, οι Sons of Korhal, βρίσκονταν στον σύμμαχο πλανήτη Umoja και έτσι γλίτωσαν από την καταστροφή.

Οι πρώτες συγκρούσεις

Μέχρι τώρα είδαμε τις αυτόνομες ιστορίες των τριών φυλών του παιχνιδιού από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες. Μη ξεχνάτε ότι όλα αυτά έγιναν πολλά χρόνια πριν τα γεγονότα του πρώτου Starcraft, όπου ήδη η μία φυλή γνώριζε την άλλη. Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε τις πρώτες μεταξύ τους διαμάχες.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, οι Protoss επεκτάθηκαν σε εκατοντάδες πλανήτες του Koprulu Sector, που παλαιότερα ανήκαν στους Xel'naga, ανακαλύπτοντας νέες και πιο αδύναμες μορφές ζωής, στις οποίες παρείχε προστασία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθούσε και στην εξέλιξή τους. Κάτι τέτοιο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της θρησκείας τους, της Khala, και της γενικότερης φιλοσοφίας τους γνωστής ως Dae'uhl (“H Μεγάλη Φροντίδα”) που κληρονόμησαν από τους δημιουργούς και θεούς τους. Έτσι και οι Terrans, όταν έφτασαν με τα σκάφη τους στον Koprulu Sector, αμέσως αναγνωρίστηκαν ως ευάλωτη φυλή και μπήκαν κάτω από την εποπτεία και την φροντίδα των Protoss. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της Khala, διαισθάνθηκαν την ύπαρξη της φυλής των Zerg και της μεγάλης απειλής που πλησιάζει.

Στο στρατόπεδο των Terran, έχουμε αφήσει τον Mengsk να οργανώνει την Sons of Korhal και να ετοιμάζει την εκδίκησή του, για τον θάνατο της οικογένειάς του και την καταστροφή του Korhal IV. Στην πρώτη του αποστολή εναντίον της Ομοσπονδίας, εισέβαλε σε ένα μυστικό εργαστήριο στον πλανήτη Vyctor 5 όπου ανακάλυψε μία ghost, την Sarah Kerrigan. Τα ghost ήταν μυστικοί πράκτορες της Terran Confederacy, γρήγοροι, αποτελεσματικοί και με την ικανότητα να γίνονται αόρατοι. Η Kerrigan ήταν αιχμάλωτη καθώς οι επιστήμονες στο εργαστήριο σκόπευαν να κάνουν πάνω της πειράματα με μία νέα μορφή ζωής που είχαν ανακαλύψει στην επιφάνεια του πλανήτη. Ο Mengsk κατάφερε να σώσει την Kerrigan καθώς και να συγκεντρώσει ότι πληροφορία μπορούσε γι αυτή τη μέχρι πρότινος άγνωστη μορφή ζωής.

Σε ένα άλλο σημείο του γαλαξία, στον πλανήτη Zerus, ο Overmind έχει αναλύσει όλες τις πληροφορίες που προέρχονταν από τον γενετικό κώδικα των ηττημένων πλέον Xel'naga. Έτσι, κι αυτός με τη σειρά του ανακαλύπτει την ύπαρξη των Protoss και τον λόγο για τον οποίο τους χρειάζονταν οι δημιουργοί του. Πιστεύοντας πως η δική του φυλή είναι κατά πολύ ανώτερη από αυτή των Protoss, αποφασίζει να τους ανακαλύψει και να τους απορροφήσει ολοκληρωτικά ώστε να μην αποτελέσουν μελλοντικό κίνδυνο. Από αυτό το σημείο και έπειτα, ξεκινάει μία αιώνια διαμάχη ανάμεσα στις δύο φυλές που έμελλε να κρατήσει πάρα πολλά χρόνια. Στο μεταξύ ο Overmind ανακαλύπτει και τους Terrans, τους οποίους αναγνωρίζει μεν σαν πολύ αδύναμα όντα αλλά παράλληλα βλέπει ότι έχουν επηρεαστεί από την psionic power των Protoss. Σχεδιάζει λοιπόν να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορεί και να απορροφήσει την psionic power που έχουν ώστε να ενδυναμωθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το μεγάλο πόλεμο που έρχεται με τους Protoss.

The Great War

Προς τα τέλη τους 25ου αιώνα, τα Zerg εισβάλουν στον Koprulu Sector. Επιτίθενται γρήγορα, μυστικά και ταυτόχρονα σε πολλούς πλανήτες των Terrans, μολύνοντάς τους όλους και απορροφώντας παράλληλα τεράστιες ποσότητες psionic power. Κατά την επίθεσή τους στον πλανήτη Chau Sara, το σχέδιο χαλάει και γίνονται αντιληπτοί τόσο από τους Protoss όσο και από τους Terrans. Η Ομοσπονδία στέλνει τα πιο επίλεκτα στρατεύματά της, συμπεριλαμβανομένων των Alpha Squadron και Cerberus Recon Squad με σκοπό να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν για αυτήν την εξωγήινη φυλή. Αποκαλύπτεται ότι μέχρι τώρα η Ομοσπονδία συγκέντρωνε γενετικό υλικό από μικρά Zerg, χωρίς να έχει καμία πληροφορία για το τι ακριβώς είναι, για να κατασκευάζει πανίσχυρα όπλα και όπως είναι λογικό ήθελε να το κρατήσει μυστικό.  Οι Khalai Protoss από τη δική τους μεριά, αναθέτουν στον Tassadar, έναν Executor (υψηλόβαθμος αξιωματικός) της Templar Caste να καθαρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τον πλανήτη Chau Mara από τα Zerg και να σταματήσει την εξάπλωσή τους.

Ο Tassadar αντικρίζοντας τον πλανήτη, είδε ότι η εξάπλωση των Zerg μέσα σε αυτόν είναι ήδη πολύ μεγάλη, οπότε η μοναδική και πιο σκληρή λύση ήταν η ολοκληρωτική εκκαθάρισή του. Με συνοπτικές διαδικασίες, οι μονάδες των Protoss άνοιξαν πυρ κατά του Chau Mara, καταστρέφοντας κάθε μορφή ζωής μέσα σε αυτόν, Zerg και Terrans. Δυστυχώς ο Tassadar δεν γνώριζε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, μιας και τα Zerg ήδη είχαν αρχίσει να εξαπλώνονται έχοντας μολύνει δεκάδες άλλους πλανήτες στον γαλαξία. Έντρομοι οι αξιωματικοί της Ομοσπονδίας που μόλις είχαν φτάσει είδαν με τα μάτια τους έναν ολόκληρο πλανήτη να καταστρέφεται. Αμέσως άλλαξαν πορεία και κινήθηκαν προς το γειτονικό πλανήτη Mar Sara, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν τουλάχιστον εκείνους τους κατοίκους. Οι Terrans, μόλις είχαν μπει άθελά τους σε ένα φρικτό πόλεμο (The Great War) ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές. Ένα πόλεμο που θα κρατούσε για πολλά χρόνια ακόμα και θα στοίχιζε τις ζωές εκατομμυρίων στρατιωτών.

Και εδώ ακριβώς αρχίζουν τα γεγονότα του Starcraft 1. Με το κοντέρ να έχει γράψει περισσότερες από 3000 λέξεις και άλλες τόσες να μας περιμένουν, νομίζω ότι φτάσαμε στο ιδανικό σημείο για να σας αποχαιρετήσω. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα θέλατε να δείτε αυτή καθαυτή την ιστορία των  τίτλων, αλλά όπως βλέπετε το σύμπαν του Starcraft έχει ένα τεράστιο και πολύ πλούσιο backstory που έπρεπε να καλυφθεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Έτσι θα είστε σε θέση σε λίγες μέρες που θα έρθει και το δεύτερο κομμάτι με την ιστορία των παιχνιδιών, να καταλάβετε τα πάντα με μεγάλη ευκολία. Υπάρχουν σημεία που ενδεχομένως να είναι δύσκολο να τα κατανοήσετε και νομίζω ότι δεν θα είχε νόημα να μπουν σε αυτό το άρθρο, τα γεγονότα και των πέντε τίτλων της σειράς. Το επόμενο κομμάτι θα είναι αφιερωμένο μόνο σε αυτά και σας ζητάω εκ των προτέρων να κάνετε ελάχιστη υπομονή μέχρι να ετοιμαστεί. Όσοι δεν έχετε παίξει το Legacy of the Void και σκοπεύετε να το κάνετε αυτές τις μέρες, δείτε το σαν ευκαιρία να αποφύγετε και τα spoilers στο part 2.

Μέχρι τότε καλά να περνάτε, να παίζετε πολλά παιχνίδια και φυσικά ότι απορία ή παρατήρηση έχετε για το άρθρο αφήστε τη στα σχόλια για να τη συζητήσουμε.