Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix Review

 • Written by 
 • Read later

  Μια συλλογή μόνο για λίγους

  Πρέπει να ομολογήσω ότι όσο κι αν έχω ασχοληθεί με την σειρά Kingdom Hearts μου πήρε αρκετά χρόνια μέχρι να βάλω την ιστορία και τα παιχνίδια σε μια τάξη. Εδώ που τα λέμε, πιο εύκολα μαθαίνεις να λύνεις Sudoku με κινέζικους αριθμούς, παρά την σειρά  των παιχνιδιών Kingdom Hearts και την υπόθεση του καθενός.  Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στην κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Kingdom Hearts 3. Η Square Enix λοιπόν, αποφάσισε να κυκλοφορήσει το Kingdom Hearts 1.5 +2.5 Remix, το οποίο αποτελεί την δεύτερη προσπάθεια συγκέντρωσης των παιχνιδιών της σειράς σε μια συλλογή προοριζόμενη για το PlayStation 4 και το PlayStation 4 Pro. Αυτή η συλλογή περιέχει παιχνίδια που προηγούνται της συλλογής που ήδη έχει κυκλοφορήσει για τις δύο κονσόλες. Περισσότερα όμως για τις δυο συλλογές θα πούμε παρακάτω. Συνολικά, μέσα στο πακέτο αυτό, βρίσκονται τέσσερα ολοκληρωμένα  παιχνίδια και δυο cinematic movies. Τα τελευταία, είναι στην ουσία τα cinematic από δυο παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για handheld κονσόλες.

  Το 2013 και 2014 είχαν κυκλοφορήσει το Kingdom Hearts 1.5 και 2.5 αντίστοιχα. Οι δυο αυτές συλλογές συμπεριλαμβάνονται πια μαζί, στο Remix. Αναλυτικότερα , το πρώτο και το δεύτερο Kingdom Hearts, καθώς και τα Birth by Sleep και Chain of Memories μαζί με τα δύο cinematic, 358/2 και Coded. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με 1080p ποιότητα και 60 frames είναι ικανά να προσφέρουν μια εξαιρετικά ομαλή εμπειρία με πανέμορφα animation.

  Στο πρώτο Kingdom Hearts ο παίκτης γνωρίζει τους βασικούς ήρωες και την πολύ στοιχειώδη πλοκή. Το gameplay είναι ολόιδιο  με τη μόνη διαφορά, πέρα από τον οπτικό τομέα, να έγκειται στο ότι δίνει πιο ομαλή αίσθηση. Το βασικό πρόβλημα του είναι στην κάμερα που δεν είναι εξ’ ολόκληρου επάνω στον παίκτη με αποτέλεσμα να κουράζει πολύ. Το επόμενο στη σειρά είναι το Chain of Memories το οποίο εισάγει νέα mechanics στο παιχνίδι που βασίζονται σε κάρτες. Με αυτές, ο παίκτης φτιάχνει ένα deck το oποίο επηρεάζει και το gameplay. Κατά τα άλλα είναι ένα παιχνίδι το οποίο επαναλαμβάνει το πρώτο και θα μπορούσε να λείπει από την συλλογή, κατά την γνώμη μου. Ακολουθεί το δεύτερο παιχνίδι, το οποίο θεωρώ πως είναι και το καλύτερο και λίγο πλουσιότερο από πλευράς gameplay. Είναι σαφώς ευκολότερο και μοιάζει περισσότερο με hack n slash.

  Τα Coded και 358/2 είναι πια σε μορφή ταινίας κάτι που θεωρώ πως θα μπορούσε να είχε αλλάξει λίγο για να μην είναι τόσο  βαρετά. Κάποιες επιλογές διαλόγων, ή ελάχιστη συμμετοχή από τον παίκτη θα βοηθούσαν πολύ. Παρόλα αυτά, τα γεγονότα τους είναι σημαντικά και δένουν τη σειρά καλύτερα, αφού το Coded χρονικά ακολουθεί το δεύτερο Kingdom Hearts και το 358/2 κλείνει τα κενά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι. Τέλος, το Birth by Sleep αφορά γεγονότα πριν από το πρώτο παιχνίδι και επικεντρώνεται σε έναν συγκεκριμένο εχθρό εν ονόματι Xehanort. Το συγκεκριμένο, είναι το καλύτερο της συλλογής αυτής. Συνδυάζει τα θετικά του πρώτου και του δευτέρου παιχνιδιού και είναι απ την αρχή ως το τέλος άκρως απολαυστικό.

  Συνολικά, η συλλογή δεν έχει υποστεί αλλαγές. Αυτό σημαίνει αρχικά, ότι όποιος έπαιξε τα δυο remix (1.5 και 2.5) δεν έχει αντικειμενικά κανέναν απολύτως  λόγο να ασχοληθεί. Κατά δεύτερον, το gameplay τόσα χρόνια αργότερα έχει προχωρήσει, αφήνοντας πίσω, και το λέω με όλο το σεβασμό και την αγάπη προς τη σειρά, τα πρώτα παιχνίδια. Παίζοντας, καταλάβαινα τη διαφορά και δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε, παρά τη νοσταλγία μου. Θεωρώ αυτή τη συλλογή, μια κακή επιλογή. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από δυο προηγούμενα remix, που τρέχουν πολύ καλά στην κονσόλα αυτής της γενιάς. Θα προτιμούσα να δω Remastered ή ακόμα και Remake. Έτσι, και οι νέοι στον κόσμο του Kingdom Hearts θα το αγαπούσαν πιο εύκολα και δεν θα το θεωρούσαν απαρχαιωμένο όσον αφορά το gameplay, αλλά και όσοι ήδη το αγαπούν θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να ασχοληθούν μαζί του. Η συλλογή αυτή είναι η ευκαιρία να ξεκινήσει κανείς τώρα τη σειρά. Με σεβασμό και κατανόηση στην πορεία της στο χρόνο, οποιοσδήποτε θελήσει να ασχοληθεί θα περάσει καταπληκτικά.

  Αφού την ολοκληρώσει, τον περιμένει ήδη το Kingdom Hearts 2.8 HD Final Chapter Prologue, το οποίο έπεται, παρόλο που κυκλοφόρησε νωρίτερα, και θα κλείσει την μέχρι τώρα ιστορία αφήνοντας μια γλυκιά ανυπομονησία για τον τελευταίο τίτλο. Σε αντίθεση με το 2.8 το οποίο προσφέρει και νέο περιεχόμενο, το review μας για το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ, το Kingdom Hearts 1.5 +2.5 Remix δεν θεωρώ ότι προσφέρει τίποτα απολύτως στη σειρά. Σίγουρα, η νοσταλγία είναι μεγάλη, και είναι η μόνη δικαιολογία να ασχοληθεί κανείς. Αλλά όταν η μια επανακυκλοφορία διαδέχεται την άλλη τόσα χρόνια, χωρίς καμία αλλαγή, τότε αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως αυτή η νοσταλγία είναι η κινητήρια δύναμη μιας εμπορευματοποίησης. Όπως και να έχει όμως, το Remix αυτό, θα το πρότεινα μόνο σε όσους θα ασχοληθούν για πρώτη φορά με τα παιχνίδια. Για αυτούς, είναι μια συλλογή διαμάντι, καθώς μαζεύει την ιστορία σε ένα πακέτο που αξίζει πραγματικά την τιμή του.

  Συνοψίζοντας...

  Το Kingdom Hearts 1.5 +2.5 Remix είναι ένα πακέτο παιχνιδιών ιδανικό μόνο για όσους θα ασχοληθούν για πρώτη φορά με τη σειρά, και στους οποίους το προτείνω ανεπιφύλακτα. Εκτός αυτών όμως, δεν θεωρώ ότι έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω, πέρα από στιγμές νοσταλγίας, σε όσους έχουν ήδη ασχοληθεί.

  6
  Box Art
  Tested on : PS4
  Developer : Square Enix
  Publisher : Square Enix
  Distributor : CD Media
  Available for : PS4
  Release date : Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
  Βάσω Κοζαδίνου

  Βρείτε τη συντάκτρια: vasokozanidou@unboxholics | Facebook

  Latest Reviews
  Login to post comments
  Comments (21)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 15/04/2017 13:20:04

   Εγώ ρε παιδιά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι το λέτε και το ξαναλέτε οτι δεν αξίζει να αγοράσεις τον Χ τίτλο εφόσον τον έχεις... Ε χαίρω πολύ, είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα με το να λες οτι δεν αξίζει να αγοράσεις ξανά το Horizon Zero Dawn, το Dark Souls 3 και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild εφόσον τα έχεις ήδη μια φορά...   Κακώς βάζεις όλες τις επανακυκλοφορίες στο ίδιο καλάθι.

   Δεν είναι όλες οι επανακυκλοφορίες ίδιες για όλους. Κάποιες είναι υπόδειγμα remake ή remaster, άλλες απλά σε μεγαλύτερη ανάλυση με ίδια textures, άλλες απλά με περισσότερα frames, άλλες χωρίς καμιά διαφορά, άλλες σε πολύ προσιτή τιμή, άλλες σε μη προσιτή τιμή, κτλ. Επομένως, κάθε διαφορετική επανακυκλοφορία αντιμετωπιζεται και με διαφορετική αγοραστική τάση, που είναι και διαφορετική για τον καθένα μας.

   Η συγκεκριμένη επανακυκλοφορία για μένα είναι αδιάφορη. Μπορούσε όμως να είχε προσθήκες ή βελτιώσεις, πάντα και σε συνδυασμό με ιδανική τιμή που εμένα θα με έκανε να γράψω "Παρόλο που το έχω στο PS3, η προσιτή τιμή και οι νέες προσθήκες και βελτιώσεις, με ψήνουν να το πάρω" και να πάω να το πάρω.


   Δεν μίλησα για το πόσο καλή δουλειά μπορεί να γίνει σε ένα remaster. Το οτι το The Legend of Zelda: The Wind Waker είναι εκπληκτικό remaster και το οτι τα Ultimate Alliance στο PS4 είναι δυστυχώς μάπα και τεμπέλικα remasters είναι άλλο θέμα.
   Μίλησα για τον σκοπό του να κυκλοφορεί ένα παλιότερο παιχνίδι σε μια κονσόλα που δεν υπάρχει. Και αυτός δεν είναι για να πουν κάποια άτομα "Παρόλο που το έχω στο PS3, η προσιτή τιμή και οι νέες προσθήκες και βελτιώσεις, με ψήνουν να το πάρω", άλλα για να μπορούν να το αγοράσουν όσοι δεν το είχαν.

   Οι προσθήκες που λες αν δεν αφορούν τα γραφικά άλλα νέο ουσιαστικό υλικό όπως επιπλέον επίπεδα και ιστορία, τότε το θεωρώ αρνητικό. Γιατί οι οπαδοί του Χ παιχνιδιού που το είχαν αγοράσει παλιότερα, αμα θέλουν να δουν τις νέες προσθήκες εκβιάζονται να ξαναγορασουν τον τίτλο! Άπλα απαράδεκτο.


   Η Βάσω το λέει πως για αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί είναι ιδανικό το πακέτο..Τα παιχνίδια έχουν βγει εδώ και τόσα χρόνια και έχουν αποδείξει τη αξία τους.χαχα. Κατα τη άποψη μου για να υπήρχε σοβαρό κίνητρο και να ήταν ευχαριστημένοι όλοι έπρεπε να έβαζαν μέσα και το 2.8 (που έχει το παιχνίδι του 3ds το dream drop distance )...Αυτό.....Ιδανικό για τους πρωτάρηδες στη σειρά..Όχι για αυτούς που τα χουν παίξει και στις παλιές τους εκδόσεις και σε στα collection του ps3...


   χμμ το σχόλιο σου με έβαλε σε σκέψεις οτι ότι ίσως το σχόλιο μου να έχει παρεξηγηθεί λιγάκι, και για αυτό ίσως ο NikeFerrari μου έγραψε ότι "Κακώς βάζεις όλες τις επανακυκλοφορίες στο ίδιο καλάθι.¨"

   Εγώ σχολίασα τα σχόλια που βλέπω γενικά οχι μόνο για το Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix άλλα για ολα τα remaster που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια.
   Σχόλια που άπλα δηλώνουν οτι δεν θα τα ξαναγοράσουν επειδή τα έχουν ήδη (συγκλονιστικα...)   Γι'αυτό και γω σου έγραψα τι σου έγραψα. Διαπίστωσα ότι θεωρείς δεδομένο ότι κάποιος θα πει κάθε φορά οτι δεν θα ξαναγοράσει κάτι που ήδη έχει και σου εξήγησα γιατί δεν ισχύει κάθε φορά.
  • Comment Link
   Aristos
   Aristos 15/04/2017 02:59:04
   Μπορώ να πω ότι το game αυτό έχει πολύ καλό story και είναι από τα games τα οποία έχω καεί !! :P
  • Comment Link
   KTI23
   KTI23 14/04/2017 22:22:18
   Φιλε Shadow νομιζω αρχικα επιτρεπεται κανεις να εχει την γνωμη του αν δεν κανω λαθος. Υπαρχει ελευθερη αποψη στα σχολια εφοσον βρισκονται μεσα σε λογικα πλαισια.

   Αναφερομαστε στη συγκεκριμενη σειρα, στο συγκεκριμενο review. Μια σειρα που ξεκινησε απο το ps2 και πηρε τερατωδεις διαστασεις με αποτελεσμα το plot να μην βγαζει σχεδον νοημα εαν δεν το ψαξεις μεχρι αηδιας.

   Ειμαι κατα των remaster γιατι ειναι ανακυκλωμενη τροφη και ευκολο χρημα οταν αυτο δινεται σε μη προσιτη τιμη και λανσαρεται ως νεο παιχνιδι.
   To KH το οποιο ειχε πλανο τριλογιας εξαρχης, εχει αν δεν κανω λαθος 6 η 7 remaster ενω για χρονια τωρα περιμενουμε το 3ο κεφαλαιο που παει απο αναβολη σε αναβολη.
   Με αυτη τη λογικη επισης καθε τιτλος παλαιοτερης γενιας θα πρεπει να κυκλοφορησει σε remastered εκδοση. Απο τη στιγμη που δεν μιλαμε για καποιο ιστορικο τιτλο-σταθμο η καποιο τιτλο που να ξεχωρισε στην εποχη του,ναι, για μενα μια επανακυκλοφορια ειναι αδιαφορη. Ποσο μαλλον οταν αναφερομαστε στη συγκεκριμενη σειρα.
  • Comment Link
   Sadshadow
   Sadshadow 14/04/2017 21:37:38

   Εγώ ρε παιδιά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι το λέτε και το ξαναλέτε οτι δεν αξίζει να αγοράσεις τον Χ τίτλο εφόσον τον έχεις... Ε χαίρω πολύ, είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα με το να λες οτι δεν αξίζει να αγοράσεις ξανά το Horizon Zero Dawn, το Dark Souls 3 και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild εφόσον τα έχεις ήδη μια φορά...   Κακώς βάζεις όλες τις επανακυκλοφορίες στο ίδιο καλάθι.

   Δεν είναι όλες οι επανακυκλοφορίες ίδιες για όλους. Κάποιες είναι υπόδειγμα remake ή remaster, άλλες απλά σε μεγαλύτερη ανάλυση με ίδια textures, άλλες απλά με περισσότερα frames, άλλες χωρίς καμιά διαφορά, άλλες σε πολύ προσιτή τιμή, άλλες σε μη προσιτή τιμή, κτλ. Επομένως, κάθε διαφορετική επανακυκλοφορία αντιμετωπιζεται και με διαφορετική αγοραστική τάση, που είναι και διαφορετική για τον καθένα μας.

   Η συγκεκριμένη επανακυκλοφορία για μένα είναι αδιάφορη. Μπορούσε όμως να είχε προσθήκες ή βελτιώσεις, πάντα και σε συνδυασμό με ιδανική τιμή που εμένα θα με έκανε να γράψω "Παρόλο που το έχω στο PS3, η προσιτή τιμή και οι νέες προσθήκες και βελτιώσεις, με ψήνουν να το πάρω" και να πάω να το πάρω.


   Δεν μίλησα για το πόσο καλή δουλειά μπορεί να γίνει σε ένα remaster. Το οτι το The Legend of Zelda: The Wind Waker είναι εκπληκτικό remaster και το οτι τα Ultimate Alliance στο PS4 είναι δυστυχώς μάπα και τεμπέλικα remasters είναι άλλο θέμα.
   Μίλησα για τον σκοπό του να κυκλοφορεί ένα παλιότερο παιχνίδι σε μια κονσόλα που δεν υπάρχει. Και αυτός δεν είναι για να πουν κάποια άτομα "Παρόλο που το έχω στο PS3, η προσιτή τιμή και οι νέες προσθήκες και βελτιώσεις, με ψήνουν να το πάρω", άλλα για να μπορούν να το αγοράσουν όσοι δεν το είχαν.

   Οι προσθήκες που λες αν δεν αφορούν τα γραφικά άλλα νέο ουσιαστικό υλικό όπως επιπλέον επίπεδα και ιστορία, τότε το θεωρώ αρνητικό. Γιατί οι οπαδοί του Χ παιχνιδιού που το είχαν αγοράσει παλιότερα, αμα θέλουν να δουν τις νέες προσθήκες εκβιάζονται να ξαναγορασουν τον τίτλο! Άπλα απαράδεκτο.


   Η Βάσω το λέει πως για αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί είναι ιδανικό το πακέτο..Τα παιχνίδια έχουν βγει εδώ και τόσα χρόνια και έχουν αποδείξει τη αξία τους.χαχα. Κατα τη άποψη μου για να υπήρχε σοβαρό κίνητρο και να ήταν ευχαριστημένοι όλοι έπρεπε να έβαζαν μέσα και το 2.8 (που έχει το παιχνίδι του 3ds το dream drop distance )...Αυτό.....Ιδανικό για τους πρωτάρηδες στη σειρά..Όχι για αυτούς που τα χουν παίξει και στις παλιές τους εκδόσεις και σε στα collection του ps3...


   χμμ το σχόλιο σου με έβαλε σε σκέψεις οτι ότι ίσως το σχόλιο μου να έχει παρεξηγηθεί λιγάκι, και για αυτό ίσως ο NikeFerrari μου έγραψε ότι "Κακώς βάζεις όλες τις επανακυκλοφορίες στο ίδιο καλάθι.¨"

   Αυτο που σχολίασα δεν ήταν το review το οποίο κάνει κριτική σε ένα remaster και το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει σε αυτό. Εξάλλου δεν έχω παίξει τα παιχνίδια οπότε δεν είμαι σε θέση να κάνω την οποιαδήποτε κριτική. (άσε που για διάφορους λόγους αμφιβάλω αμα θα μου αρέσουν τα πρώτα ΚΗ περισσότερο από το Birth by Sleep)
   Εγώ σχολίασα τα σχόλια που βλέπω γενικά οχι μόνο για το Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix άλλα για ολα τα remaster που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια.
   Σχόλια που άπλα δηλώνουν οτι δεν θα τα ξαναγοράσουν επειδή τα έχουν ήδη (συγκλονιστικα...)
   ή που κατακρίνουν το ότι επανακυκλοφορουν παιχνίδια σε μια κονσόλα που δεν τα είχε θεωρώντας προφανώς οτι όσοι δεν τα είχαν παίξει παλιότερα δεν πρέπει να τα παίξουν ποτέ. (και μάλιστα μερικοί το δηλώνουν και με υπερηφάνεια ότι είναι κατά).

   Την άποψη μου αυτή για τις επανακυκλοφοριες νομίζω την έχω ξαναεκφρασει και στο παρελθόν. Δεν έχει να κάνει με το review του 1.5 + 2.5 Remix, άπλα βλέποντας τα σχόλια και όχι το review έτυχε και την έγραψα εδώ, και λίγο πιο ολοκληρωμένα από οτι είχα κάνει παλιότερα. (και λίγο πιο ωμά και λιγότερο ευγενικά από οτι είχα
   κάνει παλιότερα)
  • Comment Link
   sivigeo
   sivigeo 14/04/2017 20:49:07
   Να σαι καλά Βάσω. Με γλύτωσες από έξοδα....! :)
  • Comment Link
   ConstantinosRed
   ConstantinosRed 14/04/2017 20:18:46

   Εγώ ρε παιδιά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι το λέτε και το ξαναλέτε οτι δεν αξίζει να αγοράσεις τον Χ τίτλο εφόσον τον έχεις... Ε χαίρω πολύ, είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα με το να λες οτι δεν αξίζει να αγοράσεις ξανά το Horizon Zero Dawn, το Dark Souls 3 και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild εφόσον τα έχεις ήδη μια φορά...   Κακώς βάζεις όλες τις επανακυκλοφορίες στο ίδιο καλάθι.

   Δεν είναι όλες οι επανακυκλοφορίες ίδιες για όλους. Κάποιες είναι υπόδειγμα remake ή remaster, άλλες απλά σε μεγαλύτερη ανάλυση με ίδια textures, άλλες απλά με περισσότερα frames, άλλες χωρίς καμιά διαφορά, άλλες σε πολύ προσιτή τιμή, άλλες σε μη προσιτή τιμή, κτλ. Επομένως, κάθε διαφορετική επανακυκλοφορία αντιμετωπιζεται και με διαφορετική αγοραστική τάση, που είναι και διαφορετική για τον καθένα μας.

   Η συγκεκριμένη επανακυκλοφορία για μένα είναι αδιάφορη. Μπορούσε όμως να είχε προσθήκες ή βελτιώσεις, πάντα και σε συνδυασμό με ιδανική τιμή που εμένα θα με έκανε να γράψω "Παρόλο που το έχω στο PS3, η προσιτή τιμή και οι νέες προσθήκες και βελτιώσεις, με ψήνουν να το πάρω" και να πάω να το πάρω.


   Δεν μίλησα για το πόσο καλή δουλειά μπορεί να γίνει σε ένα remaster. Το οτι το The Legend of Zelda: The Wind Waker είναι εκπληκτικό remaster και το οτι τα Ultimate Alliance στο PS4 είναι δυστυχώς μάπα και τεμπέλικα remasters είναι άλλο θέμα.
   Μίλησα για τον σκοπό του να κυκλοφορεί ένα παλιότερο παιχνίδι σε μια κονσόλα που δεν υπάρχει. Και αυτός δεν είναι για να πουν κάποια άτομα "Παρόλο που το έχω στο PS3, η προσιτή τιμή και οι νέες προσθήκες και βελτιώσεις, με ψήνουν να το πάρω", άλλα για να μπορούν να το αγοράσουν όσοι δεν το είχαν.

   Οι προσθήκες που λες αν δεν αφορούν τα γραφικά άλλα νέο ουσιαστικό υλικό όπως επιπλέον επίπεδα και ιστορία, τότε το θεωρώ αρνητικό. Γιατί οι οπαδοί του Χ παιχνιδιού που το είχαν αγοράσει παλιότερα, αμα θέλουν να δουν τις νέες προσθήκες εκβιάζονται να ξαναγορασουν τον τίτλο! Άπλα απαράδεκτο.


   Η Βάσω το λέει πως για αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί είναι ιδανικό το πακέτο..Τα παιχνίδια έχουν βγει εδώ και τόσα χρόνια και έχουν αποδείξει τη αξία τους.χαχα. Κατα τη άποψη μου για να υπήρχε σοβαρό κίνητρο και να ήταν ευχαριστημένοι όλοι έπρεπε να έβαζαν μέσα και το 2.8 (που έχει το παιχνίδι του 3ds το dream drop distance )...Αυτό.....Ιδανικό για τους πρωτάρηδες στη σειρά..Όχι για αυτούς που τα χουν παίξει και στις παλιές τους εκδόσεις και στα collections του ps3...
  • Comment Link
   Sadshadow
   Sadshadow 14/04/2017 19:45:34

   Εγώ ρε παιδιά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι το λέτε και το ξαναλέτε οτι δεν αξίζει να αγοράσεις τον Χ τίτλο εφόσον τον έχεις... Ε χαίρω πολύ, είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα με το να λες οτι δεν αξίζει να αγοράσεις ξανά το Horizon Zero Dawn, το Dark Souls 3 και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild εφόσον τα έχεις ήδη μια φορά...   Κακώς βάζεις όλες τις επανακυκλοφορίες στο ίδιο καλάθι.

   Δεν είναι όλες οι επανακυκλοφορίες ίδιες για όλους. Κάποιες είναι υπόδειγμα remake ή remaster, άλλες απλά σε μεγαλύτερη ανάλυση με ίδια textures, άλλες απλά με περισσότερα frames, άλλες χωρίς καμιά διαφορά, άλλες σε πολύ προσιτή τιμή, άλλες σε μη προσιτή τιμή, κτλ. Επομένως, κάθε διαφορετική επανακυκλοφορία αντιμετωπιζεται και με διαφορετική αγοραστική τάση, που είναι και διαφορετική για τον καθένα μας.

   Η συγκεκριμένη επανακυκλοφορία για μένα είναι αδιάφορη. Μπορούσε όμως να είχε προσθήκες ή βελτιώσεις, πάντα και σε συνδυασμό με ιδανική τιμή που εμένα θα με έκανε να γράψω "Παρόλο που το έχω στο PS3, η προσιτή τιμή και οι νέες προσθήκες και βελτιώσεις, με ψήνουν να το πάρω" και να πάω να το πάρω.


   Δεν μίλησα για το πόσο καλή δουλειά μπορεί να γίνει σε ένα remaster. Το οτι το The Legend of Zelda: The Wind Waker είναι εκπληκτικό remaster και το οτι τα Ultimate Alliance στο PS4 είναι δυστυχώς μάπα και τεμπέλικα remasters είναι άλλο θέμα.
   Μίλησα για τον σκοπό του να κυκλοφορεί ένα παλιότερο παιχνίδι σε μια κονσόλα που δεν υπάρχει. Και αυτός δεν είναι για να πουν κάποια άτομα "Παρόλο που το έχω στο PS3, η προσιτή τιμή και οι νέες προσθήκες και βελτιώσεις, με ψήνουν να το πάρω", άλλα για να μπορούν να το αγοράσουν όσοι δεν το είχαν.

   Οι προσθήκες που λες αν δεν αφορούν τα γραφικά άλλα νέο ουσιαστικό υλικό όπως επιπλέον επίπεδα και ιστορία, τότε το θεωρώ αρνητικό. Γιατί οι οπαδοί του Χ παιχνιδιού που το είχαν αγοράσει παλιότερα, αμα θέλουν να δουν τις νέες προσθήκες εκβιάζονται να ξαναγορασουν τον τίτλο! Άπλα απαράδεκτο.
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 14/04/2017 17:59:13

   Εγώ ρε παιδιά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι το λέτε και το ξαναλέτε οτι δεν αξίζει να αγοράσεις τον Χ τίτλο εφόσον τον έχεις... Ε χαίρω πολύ, είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα με το να λες οτι δεν αξίζει να αγοράσεις ξανά το Horizon Zero Dawn, το Dark Souls 3 και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild εφόσον τα έχεις ήδη μια φορά...   Κακώς βάζεις όλες τις επανακυκλοφορίες στο ίδιο καλάθι.

   Δεν είναι όλες οι επανακυκλοφορίες ίδιες για όλους. Κάποιες είναι υπόδειγμα remake ή remaster, άλλες απλά σε μεγαλύτερη ανάλυση με ίδια textures, άλλες απλά με περισσότερα frames, άλλες χωρίς καμιά διαφορά, άλλες σε πολύ προσιτή τιμή, άλλες σε μη προσιτή τιμή, κτλ. Επομένως, κάθε διαφορετική επανακυκλοφορία αντιμετωπιζεται και με διαφορετική αγοραστική τάση, που είναι και διαφορετική για τον καθένα μας.

   Η συγκεκριμένη επανακυκλοφορία για μένα είναι αδιάφορη. Μπορούσε όμως να είχε προσθήκες ή βελτιώσεις, πάντα και σε συνδυασμό με ιδανική τιμή που εμένα θα με έκανε να γράψω "Παρόλο που το έχω στο PS3, η προσιτή τιμή και οι νέες προσθήκες και βελτιώσεις, με ψήνουν να το πάρω" και να πάω να το πάρω.
  • Comment Link
   Sadshadow
   Sadshadow 14/04/2017 17:40:06
   Εγώ ρε παιδιά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι το λέτε και το ξαναλέτε οτι δεν αξίζει να αγοράσεις τον Χ τίτλο εφόσον τον έχεις...
   Ε χαίρω πολύ, είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα με το να λες οτι δεν αξίζει να αγοράσεις ξανά το Horizon Zero Dawn, το Dark Souls 3 και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild εφόσον τα έχεις ήδη μια φορά...
   Αμα είναι να πάω και εγώ στο forum και να γράφω για κάθε παιχνίδι που έχω οτι δεν αξίζει να το αγοράσω επειδή το έχω....
   Οι επανακυκλοφοριες αυτές δεν απευθύνονται σε όσους έχουν ήδη τα παιχνίδια, άλλα σε όσους και όσες δεν τα έχουν! Είναι απλό, γιατί μπουρδουκλωνεται τόσο τα πράγματα ;
   Και καλά κάνουν και τα επανακυκλοφορουν! Εγώ αγόρασα το Last of Us και το Gravity Rush στο ps4, και δεν θα τα έπαιζα ποτέ αμα δεν τα ξανακυκλοφορουσαν.
   Το πρώτο Mass Effect και το πρώτο Dark Souls πιθανόν δεν θα τα παίξω ποτέ αφού δεν λένε να τα ξανακυκλοφορισουν για τις κονσόλες που έχω.
   Το μόνο Kingdom Hearts που έχω παίξει είναι το Birth by Sleep. Και το review λέει ότι σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το Kingdom Hearts τους το προτείνει ανεπιφύλακτα.
   Υπήρχαν τα Kingdom Hearts στο ps4 ; οχι. Αρα εφόσον λέτε οτι ειναι και καλα παιχνίδια, καλα έκαναν και τα ξανακυκλοφορησαν. Επίσης είναι να κυκλοφορήσει το KH3, εγω δεν πρόκειται να το αγόραζα εφόσον δεν εχω παίξει το πρώτο και το δεύτερο.
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 14/04/2017 16:13:09   Γιώργο μιλάω για όλους. Και ειδικά για όσους το έπαιξαν σε PS3 μιας και τα 60 fps ήταν κάτι που ήθελε από τότε ο κόσμος.   Καλοδεχούμενα τα επιπλέον FPS αλλά για μένα προσωπικά Γιώργο τα επιπλέον FPS, δεν είναι λόγος να ξαναπάρω την συλλογή, ακόμη και στα 30Ε.
  • Comment Link
   KTI23
   KTI23 14/04/2017 15:14:30

   Η συλλογή είναι για 9.5.Δίνει 4 διαμάντια με καταπληκτικό οπτικό τομέα και επιπλέον υλικό,καθώς και τις 2 ταινίες,όλα σε ένα.
   Οτιδήποτε άλλο είναι αστείο.   Ως λατρης της σειρας, μισω εξισου την πολιτικη που εχει ακολουθησει η συγκεκριμενη εταιρεια στο franchise. Ανακυκλωση και remake στο remake εχει φαει απειρο milking οσο καμια αλλη σειρα ενω παραλληλα κυκλοφορουσαν τιτλοι για 10 διαφορετικες πλατφορμες.

   Μονο και μονο που γραφει παλι Remix, 1.5 η 2.62 κλπ , δεν αξιζει καν το ενδιαφερον εαν εχει ασχοληθει κανεις στο παρελθον, το ιδιο και ο βαθμος. Μονοι τους τραβηξαν τη σειρα 3 γενιες μετα.
  • Comment Link
   NikTheGreek
   NikTheGreek 14/04/2017 12:45:10
   Σωστος βαθμος. Ας προσεχουν παραπανω οταν βγαζουν συλλογες...
  • Comment Link
   SasukeUchiha
   SasukeUchiha 13/04/2017 20:55:19
   Με όλο το θάρρος, αλλά έχεις καταλάβει πως μπορεί να μην έδωσαν πέρα από τα 60fps, 4K, 1080p άλλο λόγο να τα παίξεις, αλλά οι πωλήσεις του τίτλου προέρχονται από κατά κύριο λόγο από τους παλιούς φανς της σειράς. Επίσης Μόνο τα 60fps για εμένα(όπως και για όλο το κόσμο που τα αγόρασε για πολλοστή φορά) είναι σημαντικότατος λόγος να ασχοληθείς ξανά με τη σειρά μιας και το gameplay παίρνει μια νέα πνοή και είναι κάτι που ζητούσαν οι περισσότεροι. Σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν και το 2.8 μέσα αλλά σκέψου ότι το 2.8 είναι ξεχωριστός τίτλος οποίος περιέχει ένα νέο original PS4 game και ένα remaster το οποίο το παρουσιάζουν ως remake και πωλείται στα 40 ευρώ. Τη συλλογή αυτή την βρίσκεις 33 ευρώ και όχι κάνα 50ρι οπότε πόσο χαμηλά να πέσει; Καταλαβαίνεις λοιπόν πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο.
   Πραγματικά δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να βάλω έξτρα για το δικό σου ενδιαφέρον αλλά νομίζω ότι μιλάμε για ένα τίτλο με τιμιότατο περιεχόμενο και τρομερή τιμή. Νομίζω πως ο τρόπος που βαθμολόγησες το συγκεκριμένο είναι τελείως λάθος αλλά δικαίωμα σου.

   Γιώργο μιλάω για όλους. Και ειδικά για όσους το έπαιξαν σε PS3 μιας και τα 60 fps ήταν κάτι που ήθελε από τότε ο κόσμος.
  • Comment Link
   Moonpie
   Moonpie 13/04/2017 18:41:02

   Κάποιες ερωτήσεις σχετικά με κάποια πράγματα που με σκάλωσαν άσχημα. Καταρχάς αν και δεν είμαι άτομο που κοιτάει βαθμολογίες, το 6 που κολλάει ακριβώς σε μια συλλογή με 4 πολύ καλά remasters τα οποία αυτή τη φορά τρέχουν σε 60fps; Έκρινες τη συλλογή ως "άλλο ένα rerelease" ή σαν ένα game καθώς δεν μου κολλάει πουθενά εμένα η βαθμολογία με βάση τα λεγόμενα σου.

   Επίσης σε κάποια φάση λες πως θα προτιμούσες ένα remake καλύτερα μιας και χρειαζόταν μια φρεσκάδα το gameplay του. Πρώτον διαφωνώ μιας και ένας σημαντικός λόγος που ξεχωρίζει η σειρά, είναι πως κάθε τίτλος φέρνει ένα διαφορετικό και ανανεωμένο gameplay. Επίσης το KHII FM+ ακόμη και σήμερα έχει αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα battle systems που έχει δει η βιομηχανία του gaming και πιστεύω πως μόνο το KHIII μπορεί να το ξεπεράσει.

   Τέλος, θα πρότεινα τη συλλογή αυτή και σε όσους έχουν ξαναπαίξει τα games της σειράς μιας και πέρα του ότι είναι φρέσκα ακόμη και σήμερα, είναι και σε 60fps κάτι που οι φανς ζητούσαν χρόνια τώρα.   Σε ευχαριστώ που μου δίνεις την αφορμή να μιλήσω για τον βαθμό. Κρίνω το Remix, οχι τους τίτλους. Οι τίτλοι ειναι όλοι αγαπημενοι (αντε εκτός απο έναν).Όμως, δεν μπορώ να δικαιολογήσω την ένωση δύο ρεμιξ σε ενα νέο, το οποίο είναι ίδιο με τα προηγούμενα απλά τρέχει πιο ομαλά . Κι ας είναι παιχνιδάρες. Κι ας τρέχει καταπληκτικά. Θα το δεχόμουν μόνο σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Οχι γιατί δεν αξίζουν τα Παιχνίδια, αλλα για 60fps είναι σαν να πατάνε πάνω στην αγάπη μας για τη σειρά, και να την ανακυκλώνουν.

   Δεν αμφιβάλλω οτι το gameplay κρατά την αυθεντικότητα, αλλα μόνο με ενα remake θα δικαιολογουσα ενα ακόμη release. Αλλιώς, θα ήθελα ενα remix με ολα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής,μαζί με το περιεχόμενο του 2.8. Full price, και τρομερό πακέτο για όλους.

   Οπότε το έξι.. κυρίως διοτι δεν φρόντισαν να δώσουν λόγο (περα απο τα 60 fps) να ασχοληθεί ο κόσμος που ακολουθεί τη σειρά απο παλιά και τη στήριξε και στο ps3, σε αντίθεση με το 2.8 το οποίο θεωρώ πως ήταν άψογη κίνηση.
  • Comment Link
   dalailam
   dalailam 13/04/2017 14:57:18
   Όχι και 6...είπαμε. Διαμαντάκι είναι η συλλογή και για τους παλιούς και τους νέους στη σειρά.
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 13/04/2017 10:44:01


   Τέλος, θα πρότεινα τη συλλογή αυτή και σε όσους έχουν ξαναπαίξει τα games της σειράς μιας και πέρα του ότι είναι φρέσκα ακόμη και σήμερα, είναι και σε 60fps κάτι που οι φανς ζητούσαν χρόνια τώρα.   Γιώργο, αναφέρεσαι σε αυτούς που έπαιξαν τις Vanilla εκδόσεις ή την ίδια συλλογή στο PS3;
  • Comment Link
   Sora681
   Sora681 13/04/2017 09:49:31
   Θα συμφωνήσω απόλυτα με το review.
   Και εγώ τρελένονται για KH αυτο όμως δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που square αποφασίζει να ξαναβγάλει τα παιχνίδια(γιατί για επανακυκλοφορία μιλάμε) θα πρέπει να φωνάζουμε και να χοροπηδάμε και να λέμε κάθε φορά ποσό τέλεια είναι.
   Επίσης ρε παιδιά μην κολλάτε στις βαθμολογίες.
  • Comment Link
   SasukeUchiha
   SasukeUchiha 13/04/2017 03:04:58
   Κάποιες ερωτήσεις σχετικά με κάποια πράγματα που με σκάλωσαν άσχημα. Καταρχάς αν και δεν είμαι άτομο που κοιτάει βαθμολογίες, το 6 που κολλάει ακριβώς σε μια συλλογή με 4 πολύ καλά remasters τα οποία αυτή τη φορά τρέχουν σε 60fps; Έκρινες τη συλλογή ως "άλλο ένα rerelease" ή σαν ένα game καθώς δεν μου κολλάει πουθενά εμένα η βαθμολογία με βάση τα λεγόμενα σου.

   Επίσης σε κάποια φάση λες πως θα προτιμούσες ένα remake καλύτερα μιας και χρειαζόταν μια φρεσκάδα το gameplay του. Πρώτον διαφωνώ μιας και ένας σημαντικός λόγος που ξεχωρίζει η σειρά, είναι πως κάθε τίτλος φέρνει ένα διαφορετικό και ανανεωμένο gameplay. Επίσης το KHII FM+ ακόμη και σήμερα έχει αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα battle systems που έχει δει η βιομηχανία του gaming και πιστεύω πως μόνο το KHIII μπορεί να το ξεπεράσει.

   Τέλος, θα πρότεινα τη συλλογή αυτή και σε όσους έχουν ξαναπαίξει τα games της σειράς μιας και πέρα του ότι είναι φρέσκα ακόμη και σήμερα, είναι και σε 60fps κάτι που οι φανς ζητούσαν χρόνια τώρα.
  • Comment Link
   GrayFox
   GrayFox 13/04/2017 02:16:28
   Το πόνεσες λίγο το παιχνίδι με το 6
   :-D
  • Comment Link
   DarthAltair
   DarthAltair 12/04/2017 21:37:04
   Η συλλογή είναι για 9.5.Δίνει 4 διαμάντια με καταπληκτικό οπτικό τομέα και επιπλέον υλικό,καθώς και τις 2 ταινίες,όλα σε ένα.
   Οτιδήποτε άλλο είναι αστείο.
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 12/04/2017 19:34:42
   Φοβερή σειρά αλλά οι επανακυκλοφορίες, το 2.8 και η αργοπορία της έλευσης του 3 έχουν κάπως κουράσει. Έχω τα 1.5 και 2.5 στο PS3, οπότε είναι προσωπικά αδιάφορη η επανακυκλοφορία τους στο PS4.