Tricky Towers Review

Με το χαμόγελο στα χείλη...

“Με τη λαμπερή σας ρόμπα και τις μαγικές σας δυνάμεις, είναι ώρα να χτίσετε τους πύργους σας» μας λέει η WEIRDBREAD GAMES. Η ολλανδική εταιρία, παρουσιάζει έναν πολύχρωμο τίτλο με εξαιρετικά απλό gameplay, που σκοπό έχει μόνο να μας διασκεδάσει και να μας χαρίσει ώρες και ώρες μπροστά στην οθόνη μας.  Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο σκοπός μας στο Tricky Towers είναι εξαιρετικά απλός και αυτός είναι να κατασκευάσουμε τον πιο ψηλό πύργο. Βασισμένο στη συνταγή του Tetris, ομοίως κι εδώ, θα πρέπει να φτιάξουμε τους πύργους με τούβλα που πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο.

Ωστόσο, όσο απλό και αν ακούγεται «και είναι» στην πραγματικότητα άλλο τόσο δύσκολο είναι να το καταφέρουμε. Δεν αναφέρομαι φυσικά στη δυσκολία του τίτλου, η οποία από ένα σημείο και μετά, εάν επιλέξετε το single-player κομμάτι  αυξάνεται κατακόρυφα, αλλά στα στοιχεία του gameplay. Αυτά μπορεί να είναι, είτε τα πολύ καλής ποιότητας physics, είτε εξωτερικοί παράγοντες που προέρχονται από τους αντιπάλους. Και τι θέλω να πω με αυτό.  Στην αρχή του επιπέδου, επιλέγουμε ένα μάγο avatar, για να μας συνοδεύει κατά την κατασκευή του κτίσματος. Κύριος σκοπός του, είναι να μας βοηθά να ολοκληρώσουμε το εκάστοτε επίπεδο με τη λευκή του μαγεία και να κάνει τη ζωή των αντιπάλων μας πιο δύσκολη, με τη σκοτεινή μαγεία.

Θα υπάρξουν στιγμές που ο αντίπαλος θα δώσει την εντολή στο μάγο να μας εξαπολύσει ένα τεράστιο τούβλο, να επιταχύνει τη ρίψη τους, να δημιουργήσει ομίχλη στον πύργο μας και αρκετές άλλες μαγείες, οι οποίες εξαρτώνται από το χαρακτήρα που θα επιλέξουμε να μας συνοδεύσει. Από την άλλη, η λευκή μαγεία είναι το ακριβώς αντίθετο όπως καταλαβαίνουμε από τον παραλληλισμό, λευκή-σκοτεινή και είναι εκεί για να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, κάνοντας παραδείγματος χάριν τον πύργο μας πιο σταθερό κ.ο.κ.

Η ολλανδική εταιρία, παρουσιάζει έναν πολύχρωμο τίτλο με εξαιρετικά απλό gameplay, που σκοπό έχει μόνο να μας διασκεδάσει και να μας χαρίσει ώρες και ώρες μπροστά στην οθόνη μας.

Ο τίτλος διαθέτει τρία διαφορετικά στιλ παιχνιδιού.  Στο Time Trials, σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τον πύργο μας, πιο γρήγορα από τον αντίστοιχο πύργο του αντιπάλου και να παραμείνει όρθιος για τρία δευτερόλεπτα. Στο Survival, θα πρέπει να φτιάξουμε τον πύργο μας με ένα συγκεκριμένο αριθμό από τούβλα που έχει στην κατοχή του ο αντίπαλος, συνυπολογίζοντας πάντα και τις εκάστοτε μαγείες που έχει, με σκοπό να μην επιτύχουμε το στόχο μας. Και τέλος το Puzzle Trials, που θα πρέπει να φτιάξουμε μία συγκεκριμένη κατασκευή, επίσης με συγκεκριμένα κομμάτια. Αν και το Puzzle κομμάτι του τρίτου mode φαίνεται στην αρχή αρκετά ενδιαφέρον, καταλήγει να είναι από ένα σημείο και μετά μία συνεχόμενη trial and error τακτική που πολλές φορές θα βρούμε τη λύση εντελώς τυχαία.

Από την άλλη, τρία είναι και τα διαθέσιμα modes του παιχνιδιού. Το single-player κομμάτι του τίτλου αποτελείται από 50 επίπεδα που σκοπό έχουν να σας βάλουν για τα καλά στο ύφος του Tricky Towers, για την πραγματική διασκέδαση που προσφέρει ο τίτλος στο LAN αλλά και στο multiplayer κομμάτι. Κακά τα ψέματα, υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα σας κάνουν να χαμογελάτε μόνοι σας μπροστά στην οθόνη, αλλά ο τίτλος είναι φτιαγμένος για αναμετρήσεις από δύο παίκτες και πάνω. Οι αναμετρήσεις στο multiplayer και στο τοπικό κομμάτι του τίτλου, κάνουν το Tricky Towers να διαπρέψει και να μας υπενθυμίσει ένα πολύ βασικό λόγο που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο «άθλημα» και αυτός είναι η διασκέδαση.

Κάντε εικόνα με το μυαλό σας, τέσσερα άτομα να έχουν επιλέξει το Time Trials, που όπως προ-είπα ο σκοπός μας είναι να κατασκευάσουμε γρηγορότερα από τον αντίπαλο το δικό μας πύργο, ενώ παράλληλα να εξαπολύει μαγείες ο ένας στο κτίσμα του άλλου, σε συνδυασμό με ένα πολύ όμορφό οπτικοακουστικό τομέα και εξαιρετικά voice overs βγαλμένα από animation τύπου Minios, Rabbids Invasion κλπ.

Συνοψίζοντας : Το Tricky Towers πλαισιώνεται από απλό και διασκεδαστικό gameplay. Ο οπτικός τομέας σε στιγμές, κλείνει το μάτι σε fan της Nintendo, ενώ η «δράση» συνοδεύεται από όμορφα και προσεγμένα voice overs. Οι Ολλανδοί κατάφεραν να παραδώσουν έναν τίτλο ο οποίος θα κρατήσει για ώρες απασχολημένους εσάς και την παρέα σας ανεξαρτήτου ηλικίας. “Με τη λαμπερή σας ρόμπα και τις μαγικές σας δυνάμεις, είναι ώρα να χτίσετε τους πύργους σας” μας λέει η WEIRDBREAD GAMES δείχνοντας μας το Tricky Towers και πραγματικά δε χρειάζεται κάτι παραπάνω για να χαθείτε στον κόσμο του.
Box Art
Tested on : PS4
Developer : WeirdBeard
Publisher : WeirdBeard
Distributor : Sony Hellas
Available for : PS4, PC
Release date : 2016-08-02

12 comment(s)