SOMA - Review

 • Written by 
 • Read later

  Ο φόβος του αγνώστου...

  Η Frictional Games ξεκίνησε με τη σειρά των survival horror τίτλων Penumbra και έγινε ευρέως γνωστή με το Amnesia: The Dark Descent, το οποίο έθεσε τόσο ψηλά τον πήχη αλλά και την προσμονή για ένα νέο τίτλο που όλοι οι οπαδοί του horror genre περίμεναν διψασμένοι για την επόμενη κίνηση. Οι Σουηδοί επί 5 χρόνια ετοίμαζαν κάτι μεγάλο, κάτι που έπρεπε να ξεπεράσει τις προηγούμενες προσπάθειές τους και να βγει μπροστά, να μην επισκιάζεται από τη μεγάλη επιτυχία του Amnesia. Σήμερα, λοιπόν, παρέδωσαν στο βωμό του τρόμου το SOMA, ένα sci-fi, first person survival horror που θα σε κάνει να αγχωθείς, να προβληματιστείς και να αναθεωρήσεις μερικές πτυχές του μυαλού και της αντίληψής σου σε ενοχλητικό βαθμό.

  Τί σε κάνει άνθρωπο; Το μυαλό ή το σώμα; Τί σου δίνει ζωή; Η οικογένεια; Οι φίλοι; Ερωτήσεις που στριφογύριζαν στο μυαλό μου κατά τις 10 ώρες ενασχόλησής μου με το SOMA δεν με άφηναν λεπτό να ησυχάσω ακόμα και όταν βρισκόμουν εκτός παιχνιδιού. Οι δημιουργοί εδώ άρχισαν να ξεφεύγουν, να θέτουν καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας υπαρξιακά ζητήματα, ανθρωπιστικά taboo και να σε απομονώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να νιώσεις απελπισία και θλίψη. Δίνουν για μερικά λεπτά μια κλεφτή ματιά συντροφιάς και φιλίας, από οντότητες που στον πραγματικό κόσμο θα αγνοούσες και σου την αρπάζουν ξανά πίσω, δίνοντας την αίσθηση ότι η παραμικρή ζωντανή ομιλία και αλληλεπίδραση, μια ανθρώπινη επαφή φαντάζει ως λύτρωση.

  Εν έτη 2015, το μόνο εύκολο για ένα studio είναι να δημιουργήσει ένα “φτηνό” παιχνίδι τρόμου, με πέντε jumpscares σε κάθε γωνία και διάρκεια δύο ωρών. Μετά θα χαλαρώσει ο καθένας στον καναπέ του και θα παρατηρεί τη δημοτικότητα της δημιουργίας του να ανεβαίνει, χάρις στα άπειρα gameplay videos στο διαδίκτυο με ανθρώπους που αναπηδούν και ουρλιάζουν. Η Frictional Games δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο, αλλά προσπάθησε να εμβαθύνει στη ψυχολογία του παίκτη, να βρει τη ρίζα από όπου ξεκινάει ο πραγματικός φόβος και όχι η “τρομάρα”, να ριζώσει για τα καλά στα κύτταρα του εγκεφάλου του και να τον κάνει δικό της.

  Με πρωταγωνιστή τον Simon όπου βρίσκεται ξαφνικά στο βυθό του ωκεανού, σε ερημωμένες υποβρύχιες εγκαταστάσεις όπου φαίνεται να έχει πάει κάτι πολύ στραβά, προσπαθούσα συνεχώς να λύσω το μυστήριο πίσω από το πως βρέθηκα εκεί και που οδεύω. Ό,τι υποθέσεις κι αν προσπάθησα να κάνω, το σενάριο δεν ήταν καθόλου προβλέψιμο όπως θεωρούσα στην αρχή και αυτό με εξέπληξε ευχάριστα, διότι σε παιχνίδια horror σπάνια συναντάω τόσο μεστή και καλογραμμένη ιστορία που με κρατάει μονίμως σε αγωνία. Δε μπορώ και δε θέλω να γράψω περισσότερα πράγματα για την πλοκή του παιχνιδιού, διότι είναι από τις περιπτώσεις που πιστεύω πως η παραμικρή λεπτομέρεια που θα γνωρίζει κανείς για το παιχνίδι θα του χαλάσει κάτι από τη συνολική εμπειρία.

  Τα τέρατα μέσα στο SOMA είναι μετρημένα μεν, αποτρόπαια και απεχθή δε, ενώ το κάθε ένα από αυτά έχει τις ιδιαιτερότητές του, με αποτέλεσμα ποτέ να μην κατάφερα να είμαι σίγουρος αν το πλάσμα απέναντί μου θα μου επιτεθεί μόνο αν το κοιτάω, αν με ακούει ή αν κινούμαι γρήγορα. Δυστυχώς υπήρχαν και περιπτώσεις όπου κάποια πλάσματα δεν έδειχναν να έχουν αδυναμίες στο να με εντοπίσουν με αποτέλεσμα να κάνω αρκετές φορές trial & error, μέχρι να τα προσπεράσω και να φτάσω στο σημείο που θέλω και σε αυτό βοήθησε το εύλογο αυτόματο save σε σωστά σημεία ώστε να μην κουράζει.

  Βασισμένο στη φιλοσοφία των παλαιότερων παιχνιδιών του στούντιο, από την αρχή ως το τέλος χτίζει μια ατμόσφαιρα που δε χρειάζεσαι να έχεις μπροστά στα μάτια σου μια τρομακτική φιγούρα, αρκεί να έχεις μονίμως το συναίσθημα της απομόνωσης και της ασφυξίας, με δωμάτια πνιγμένα στο σκοτάδι και τυλιγμένα από τα πλοκάμια της μούχλας που μολύνει όλους τους περιβάλλοντες υποβρύχιους σταθμούς. Δεν έχει καν τα άψογα και γυαλισμένα γραφικά των μεγάλων τίτλων, έχει όμως αριστουργηματικό σχεδιασμό στα περιβάλλοντα, ωραίες λεπτομέρειες και φωτισμούς και έντονες παραμορφώσεις της ατμόσφαιρας σε σημεία.

  Η Frictional Games έχει μελετήσει καλά το horror στοιχείο και φυσικά δε θα μπορούσε να μη δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον ήχο. Στο SOMA δεν υπάρχει ίχνος μουσικής, παρά μόνο ambient ήχοι που σε κάνουν να παγώνεις ολόκληρος, με πολλές εναλλαγές σύμφωνα με το περιβάλλον που βρίσκεσαι, όπως τη “βουβή” μοναξιά του ωκεανού όταν χρειαστεί να εκτεθείς στον αφιλόξενο βυθό του, η φρικιαστική αβεβαιότητα και ασφυξία όταν βρίσκεσαι εντός των εγκαταστάσεων, ή ακόμα και οι απόκοσμες κραυγές των τεράτων που ακόμα κι αν βρίσκονται στο διπλανό δωμάτιο νομίζεις πως νιώθεις στον λαιμό σου την ανάσα τους.

  Επειδή παρθενογένεση πλέον δεν υπάρχει, ευχάριστα ένιωσα αρκετές φορές τις επιρροές των δημιουργών από άλλα μεγάλα franchises, όπως το BioShock με το βυθό του, αλλά και ακόμα πιο έντονα τα Dead Space και Alien: Isolation, που εντός των εγκαταστάσεων έβλεπα μηχανήματα και τεχνολογικά εργαλεία που τα θύμιζαν πολύ. Το καλό, όμως, με το studio αυτό είναι πως γνωρίζει τη διαφορά της αντιγραφής από την επιρροή, ενώ σε συνδυασμό με τους συνήθεις μηχανισμούς του Amnesia το έκανε δικό του και δημιούργησε κάτι αυθεντικό. Η συνταγή των Σουηδών είναι γνωστή, αλληλοεπιδρώντας με τα πάντα γύρω σου, λύνοντας μικρούς γρίφους και με μόνο όπλο σου τη φυγή, δεν έχεις χάρτη, δεν έχεις interface, αλλά αυτή τη φορά ούτε intentory, επικεντρώνεσαι μόνο στο στόχο σου και είσαι μόνος στην αναζήτηση αυτού, χωρίς markers, βελάκια και τα σχετικά.

  Δεν χρειάζεται να βλέπεις μπάρες για να δεις την κατάσταση της υγείας σου, όταν είσαι πληγωμένος θα το ξέρεις και θα το νιώθεις με παραμορφώσεις στην όραση και στη βάδισή σου, ασχολήσου με αυτά που πραγματικά έχουν σημασία για την ώρα, να φτάσεις εκεί που πρέπει. Παίζοντας το SOMA πρέπει να έχεις τα μάτια ανοιχτά και να σου αρέσει να εξερευνείς και να διαβάζεις. Κάθε δωμάτιο στο οποίο μπαίνεις έχει τη δική του ιστορία, μια τραγωδία για το πως πήγαν όλα στραβά και πως ήταν η ζωή πριν.

  Οι χώροι βρίθουν λεπτομερειών, έχοντας σκόρπιες φωτογραφίες, ραβασάκια, προσωπικά ημερολόγια σε διάφορα σημεία και είναι άκρως ενδιαφέροντα αλλά και υψίστης σημασίας για να μπεις στη ψυχολογία των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί πριν από εσένα, ενώ μπορείς ακόμα και να αγγίξεις κάποιο πτώμα που συνάντησες ώστε να ακούσεις τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Το voice acting είναι καλά δουλεμένο, χωρίς να φτάνει όμως την υψηλή ποιότητα των υπόλοιπων τομέων του παιχνιδιού, ενώ ο πρωταγωνιστής μερικές φορές δεν συμβαδίζει με το συναίσθημα αυτών που λέει και ίσως αυτό είναι το μόνο μου παράπονο στην όλη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με κάποια λίγα bugs και μικρής διάρκειας παγώματα της οθόνης που ελπίζω πως σύντομα θα διορθωθούν με κάποιο επερχόμενο patch.

  Σε όλο το ταξίδι που διένυσα έκανα επιλογές που μετάνιωσα, αναρωτιόμουν αν μπορούσα να προχωρήσω αλλιώς, ένιωσα τύψεις και αισθάνθηκα πως εκμεταλλεύτηκα καταστάσεις για να γλιτώσω και να προχωρήσω, κάτι που με έκανε να πιστεύω πως οι δημιουργοί του παιχνιδιού γελούσαν από πίσω χαιρέκακα για την κατάσταση στην οποία με έβαλαν. Ο ήχος ήταν τόσο άψογα δουλεμένος που μερικές φορές στιγμιαία χρειάστηκε να αφαιρέσω τα ακουστικά για να συνεχίσω χωρίς να φρικάρω εντελώς. Το σενάριο ενώ ξεκινάει αργά, στη συνέχεια κορυφώνεται όλο και περισσότερο, καθώς με έκανε να σκέφτομαι πολλά ζητήματα ταυτόχρονα και να με έφερνε σε μια άβολη κατάσταση. Την κατάληξη όμως...θα κάνω καιρό να την ξεχάσω.

  Συνοψίζοντας...

  Συνοψίζοντας...

  Το SOMA είναι ένα survival horror game σε sci-fi setting και με μια καθηλωτική ιστορία που σπάνια πλέον συναντάει κανείς στο είδος. Λεπτομερέστατα περιβάλλοντα, αποπνικτική ατμόσφαιρα γύρω από σαπισμένους μεταλλικούς τοίχους και μέσα στον απύθμενο βυθό του ωκεανού, σε αφήνουν μόνο και εκτεθειμένο σε άγνωστους κινδύνους, ενώ προσπαθείς να ανακαλύψεις την αλήθεια. Σε συνδυασμό με τον ασύλληπτο ήχο που συμβάλει τα μέγιστα στο παιχνίδι, δημιουργεί μια απελπισία στον παίκτη πως δεν πρόκειται να βγει ζωντανός στην επιφάνεια. Όσοι απολαύσατε στο παρελθόν παιχνίδια όπως τα Penumbra και Amnesia: The Dark Descent, ή ακόμα κι αν απλά αγαπάτε το horror genre, είναι καιρός να μεταβείτε στη νέα κυκλοφορία της Frictional Games και δε θα απογοητευτείτε. Η σταδιακή εξέλιξη του σεναρίου θα σας κρατήσει σε αγωνία, θα σας “παγώσει” στη θέση σας και θα σας προβληματίζει σε σημαντικό βαθμό, ενώ μετά τους τίτλους τέλους δεν θα μπορέσετε να αναπηδήσετε στο επόμενο παιχνίδι σαν να μην συνέβη τίποτα...κάτι θα σας κυνηγάει ακόμα.

  9
  Εξαιρετικό
  Box Art
  Tested on : PC
  Developer : Frictional Games
  Publisher : Frictional Games
  Available for : PC, PS4
  Release date : Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015
  Μέμος Μπεγνής

  Βρείτε το συντάκτη: Facebook | memosbegnis@unboxholics.com

  Latest Reviews
  Login to post comments
  Comments (62)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   panos4
   panos4 10/11/2015 07:15:52
   Μετά από αυτό δεν ήξερα ποιός είμαι....
  • Comment Link
   Saturn 32
   Saturn 32 30/09/2015 20:38:40
   Το παιχνιδι θα αγοραστει αμεσα ,πολυ καλη παρουσιαση Μεμο ,κατι αναλογο σε θεματολογια παντως εχουμε παιξει κατα το παρελθον στο sega saturn .... το θρυλικο deep fear.
  • Comment Link
   NinoKunis
   NinoKunis 30/09/2015 09:35:33
   Το τελειωσα εχθες! Και λιγα εγραψες Μεμο...
  • Comment Link
   johngamer64
   johngamer64 27/09/2015 10:07:51
   Πολύ ωραίο το review αλλά και ττο game
  • Comment Link
   Stelios-13-
   Stelios-13- 26/09/2015 19:54:51
   Το ξεκίνησα χθες βράδυ, και το τερμάτισα το μεσημέρι σήμερα, σύνολο το υπολογίζω γύρω στις 9 ώρες, συγκλονιστικό για εμένα που δεν παίζω ποτέ campaings γιατί τίποτα δεν μου τραβάει το ενδιαφέρον πέρα από το MGS φυσικά :P Anyways στο θέμα μας, φοβερό παιχνίδι, που στο τέλος όντως θα σε κάνει να σκέφτεσαι, εγώ πήγα για περπάτημα μία ώρα για να συνέλθω....
  • Comment Link
   njorar
   njorar 25/09/2015 09:17:10
   Εγώ το άρχισα εχτές και δεν κατάφερα να παίξω όσο θα ήθελα, ελπίζω να μπορέσω σήμερα. Από ότι είδα ως τώρα το παιχνίδι φαίνεται εξαιρετικό και αυτό από κάποιον που δεν παίζει και πολύ συχνά horror, όχι τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον.
   Παρεπιπτόντως, υπάρχει ένα άρθρο στα Gaming News του site σχετικά με κάποια κρυμμένα αρχεία στον φάκελο του παιχνιδιού. Το άρθρο είναι εδώ (επειδή είναι στα news εξαφανίζεται γρήγορα από την πρώτη σελίδα και οι περισσότεροι θα το χάσουν):

   http://www.unboxholics.com/news/gaming/10787-krymmena-arxeia-sto-fakelo-egkatastasis-tou-soma

   Ελπίζω να είναι αυτός ο σωστός τρόπος να κάνεις link σε άλλο post ή άρθρο, αν κάνω λάθος διορθώστε μιας και δεν γνωρίζω αν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες γι αυτό.

   Happy gaming!

   EDIT: Και σ΄εμένα το παιχνίδι πηγαίνει άψογα (FX 8320 - R9 290 - 8GB RAM - WINDOWS 7 AMD64). ΓΙα όσο τουλάχιστον κατάφερα να παίξω δεν είχα κανένα θέμα.
  • Comment Link
   ArgyF
   ArgyF 24/09/2015 21:59:53
   Σαββατο ξεκιναει το λιωσιμο για εμενα.
  • Comment Link
   tehkor
   tehkor 24/09/2015 20:50:51
   Φανταστικο game με απιστευτο feeling...By the way σε εμενα παιζει η PC εκδοση απροβληματιστα με full τα γραφικα απο day 1 που το πηρα.
  • Comment Link
   NikTheGreek
   NikTheGreek 24/09/2015 13:59:38
   Ευχαριστουμε για το review. Θα τιμηθει συντομα.
  • Comment Link
   Savo
   Savo 24/09/2015 10:51:13
   Πολύ ωραίο review marduk. Θα το δω αργότερα σε πτώση τιμής και διαθέσιμου χρόνου μιας και με περιμένουν πολλές παιχνιδάρες Στο ράφι.
  • Comment Link
   Labrosviz
   Labrosviz 24/09/2015 06:54:24
   Στο Pc πάντως όντως τα θεματακια του τα εχει...εχει αρκετα κολληματα...δεν εχουν κανει και πολύ καλη δουλεια...επρεπε να το παρω στο ps4...παλι καλα που το πηρα μονο 11 ευρω...
  • Comment Link
   dkaltiba
   dkaltiba 23/09/2015 13:43:59

   Oλοι εσείς που λέτε οτι το κατεβάσατε από το steam, πεστε και σε μας τους υπόλοιπους πως ακριβως το αγοράσατε και παρακάμψατε τα capital controls.   PayPay Balance.   Παιζει να μπορεις και με cash card VISA Πειραιώς να αγοράσεις; Αν είσαι τυχερός και προλάβεις το όριο των 100-500 χιλιάδων € /ημέρα που εχει συνολικά πανελλαδικά η εκάστοτε τράπεζα;
  • Comment Link
   BraVeHeart
   BraVeHeart 23/09/2015 11:57:44

   Πάντως από ότι διάβασα στο steam υπάρχουν κάποια προβληματάκια με το optimization της PC έκδοσης. Ευελπιστώ πως θα τα φτιάξουν.   Διόρθωσα, με προσωπικό πείραγμα, τα περισσότερα εξ' αυτών. Θα αναφερθώ στη διαδικασία στο forum και θα δώσω εδώ το link. Γενικά, δεν είχε σοβαρά προβλήματα.
  • Comment Link
   Ominkron
   Ominkron 23/09/2015 11:53:12
   Πάντως από ότι διάβασα στο steam υπάρχουν κάποια προβληματάκια με το optimization της PC έκδοσης. Ευελπιστώ πως θα τα φτιάξουν.
  • Comment Link
   dkaltiba
   dkaltiba 23/09/2015 09:59:22
   Thx Σάκη. Δεν ήξερα οτι μπορεις να βάλεις λεφτα στο Paypal μετά τις 20κατι Ιουνίου που ξεκίνησαν τα capital controls. :)
  • Comment Link
   BraVeHeart
   BraVeHeart 23/09/2015 09:56:04

   Oλοι εσείς που λέτε οτι το κατεβάσατε από το steam, πεστε και σε μας τους υπόλοιπους πως ακριβως το αγοράσατε και παρακάμψατε τα capital controls.   PayPay Balance.
  • Comment Link
   dkaltiba
   dkaltiba 23/09/2015 09:53:16
   Oλοι εσείς που λέτε οτι το κατεβάσατε από το steam, πεστε και σε μας τους υπόλοιπους πως ακριβως το αγοράσατε και παρακάμψατε τα capital controls.
  • Comment Link
   only_human1987
   only_human1987 23/09/2015 09:22:58
   Εντάξει η Frictional πάντα έπαιζε με τα μυαλά μας.Όμως χαίρομαι απο αυτά που διάβασα οτι είναι τρομακτικό και παραμένει στις ρίζες των προηγούμενων παιχνιδιών της εταιρίας.Είχα αμφιβολίες όμως μετά το review και το livestream δεν υπάρχει καμία πλέον.Μπράβο στους Σουηδούς!
  • Comment Link
   The_monster
   The_monster 23/09/2015 09:13:09
   Το θέλω!!Φάνηκε τρομερό στο live stream.
  • Comment Link
   BraVeHeart
   BraVeHeart 23/09/2015 09:12:26

   ξερει κανεις αν θα βγει και σε retail???   Με βάση τις προηγούμενες κυκλοφορίες της Frictional Games, μάλλον όχι.
  • Comment Link
   hudini
   hudini 23/09/2015 09:09:14
   ξερει κανεις αν θα βγει και σε retail???
  • Comment Link
   isfotou
   isfotou 22/09/2015 22:21:11
   Πολυ ωραιο review Μεμο , μπράβο! Η περιγραφη σου με έχει ψήσει στο να το αγοράσω καποια στιγμη. Παρολο που δεν ειναι πολυ του γουστου μου ουτε τα sci-fi ουτε τα horror, αλλά επειδη αναφερεις και τονίζεις το ποσο καλο σεναριο έχει και επειδη ταυτοχρονως ειναι κατι το οποιο αναζητω σ'ενα παιχνιδι σκεφτομαι σοβαρα να το παρω.
  • Comment Link
   Richter
   Richter 22/09/2015 22:19:45
   Από το stream φάνηκε πως είναι παιχνιδάρα! Πολύ ωραίο review!
  • Comment Link
   grafopoutsi
   grafopoutsi 22/09/2015 21:49:02
   Μπραβο σου παλικαρε... πολυ ωραιο review και σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα. :)
  • Comment Link
   Lancelot
   Lancelot 22/09/2015 20:56:32
   epos!
  • Comment Link
   nadal
   nadal 22/09/2015 19:51:38
   Απο το Live που ειδα δεν μου αρεσε ουτε σαν ατμοσφαιρα ουτε σαν gameplay.
   Περιμενα κατι σαν το Cryostasis
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 22/09/2015 19:34:14
   Τα εύσημα μου στους Σουηδούς!

   Δεν χάνεταί! Σύντομα θα με "παίξει".
  • Comment Link
   KTI23
   KTI23 22/09/2015 18:41:29
   Πολυ καλο review! Ο τιτλος φαινεται αρκετα ενδιαφερον και σιγουρα εκει στη Frictional μοιαζει πως εχουν ριξει μπολικη δουλεια και μπραβο τους που απο οτι διαβαζω,δεν μπηκαν στο παιχνιδι να αναλωθουν με προχειρα jumpscares και φτηνο τρομο.
   Θα το εχουμε υποψη σιγουρα!
  • Comment Link
   gr_leon
   gr_leon 22/09/2015 18:28:35
   Horror σε sci-fi setting? Σίγουρα θα παιχτεί κάποια στιγμή!
  • Comment Link
   panos
   panos 22/09/2015 17:10:39
   επειδη δεν προλαβα να δω χθες το livestream , υπαρχει περιπτωση να το κανεις σειρα? πχ την παρασκευη να το συννεχισετε στο horror night? ειναι παιχνιδαρα και αξιζει πιστευω
  • Comment Link
   Ogkolithos
   Ogkolithos 22/09/2015 17:05:14
   Χαίρομαι που η Frictional επέστρεψε δυνατά καθώς η Chinese Room με απογοήτευσε λίγο με το A Machine For Pigs
  • Comment Link
   Mournblade
   Mournblade 22/09/2015 16:25:45
   Πολύ ωραίο review! Κατατοπιστικότατο, καλογραμμένο, χωρίς να κουράζει ή να αποκαλύπτει πράγματα που δεν πρέπει! Μου άνοιξες την όρεξη...!
  • Comment Link
   Dr1fting Mango
   Dr1fting Mango 22/09/2015 15:40:21
   x8es eida mono 2 wres apo to live kai m arese poly....a3izei to 9 pisteyw
  • Comment Link
   arcadereplay
   arcadereplay 22/09/2015 15:18:27
   Τόσο κείμενο και ούτε μια αναφορά στον Σφακιανάκη. Απογοητεύτηκα :P
  • Comment Link
   gogos
   gogos 22/09/2015 14:27:52
   Tόσο γρήγορα πιστόλια? Σημέρα κυκλοφόρησε το παιχνίδι, σήμερα έχουμε το review! Επιρροές απο dead space και bioshock διαβάζω και μου τρέχουν τα σάλια! Το έχω ήδη εγκατεστημένο και απλά περιμένω να ξεπεράσω το προηγούμενο "σοκ" που μου άφησε το Metal Gear Solid 5, για να το ξεκινήσω.
  • Comment Link
   TheCrazyPontian4
   TheCrazyPontian4 22/09/2015 14:05:31
   Πολυ ωραιο Review Μεμο και μολις με εκανες να το αγορασω και να το παιξω στo Gaming Notebook μου!! Το παιχνιδι ουσιαστικα αρχιζει απο εκει που το εκοψε ο Σακαρος εχθες στο Livestream και την επαθα πολλες φορες!! Νομιζω αν ειχαν καλυτερες συνεργασιες με τo Voice Cast θα υπηρχε και μεγαλυτερος ενστερνισμος ολης της ατμοσφαιρας του παιχνιδιου γιατι αυτη η αρρωστια που σου περναει σε καθε παιχνιδι της η Frictional Games δεν εχει θεραπεια και σε εθιζει στο οτι καινουριο σου προσφερει επισης!
  • Comment Link
   TheCrazyPontian4
   TheCrazyPontian4 22/09/2015 14:01:01

   Όσοι πιστεύετε ότι υποψιάζεστε πράγματα από κάποιο artwork, πιστέψτε με, δεν έχετε ιδέα και είστε τυχεροί! Κι εγώ μονίμως έκανα θεωρίες με πράγματα που έβλεπα αλλά ήμουν πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Θα το δείτε...


   Μεμο οταν ελεγες στον Σακη οτι εμεινες Μαλακας φανταζομαι δεν του ειπες για τα δακτυλακια και τα πλοκαμια που βριθουν μεσα στο παιχνιδι αχαχχααχαχχαχαχαχαχαχ If u know what I mean heheheheeh!
  • Comment Link
   Marduk
   Marduk 22/09/2015 13:43:32
   Όσοι πιστεύετε ότι υποψιάζεστε πράγματα από κάποιο artwork, πιστέψτε με, δεν έχετε ιδέα και είστε τυχεροί! Κι εγώ μονίμως έκανα θεωρίες με πράγματα που έβλεπα αλλά ήμουν πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Θα το δείτε...
  • Comment Link
   Milyate
   Milyate 22/09/2015 13:39:39
   πολυ ωραιο αρθρο και κατατοπιστικο. με εχει ψισι κανονικα πιστεύω οτι ειναι και λιγο σπανια τετια πεχνιδια αρα θα το τιμισουμε
  • Comment Link
   zombie
   zombie 22/09/2015 13:36:15
   Τρομερό review Mέμο , μετα απο το χθεσινό live του Σάκη και το review σου σίγουρη αγορά! Νίκο και εγω φοβάμαι μην spoilerάστηκα απο το artwork αλλά και απο τον τίτλο του παιχνιδιού:)