Super Mario Party Review

 • Written by 
 • Read later

  Ο Mario κάνει κατάληψη στο σαλόνι σας

  Διόλου λίγες οι φορές που έχουμε μαζευτεί στο σπίτι μου ή στο σπίτι ενός φίλου και πέρα από ταινίες, άραγμα και κουβέντα, η ίδια ερώτηση που ακούω από τα 7 μου συνεχίζει μέχρι και σήμερα. "Ρε παιδιά, τι θέλετε να παίξουμε για να περάσει η ώρα". Μία ερώτηση που ναι μεν είναι τόσο απλή, αλλά πάντα η απάντηση είναι αρκετά δύσκολη μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση, καθώς πάντα οι επιλογές είναι αμέτρητες και το γούστο του καθενός μοναδικό. Την δική της απάντηση και ταυτόχρονα λύση έρχεται να προσφέρει η Nintendo για να κάνει τις συγκεντρώσεις με τους φίλους σας στο σαλόνι ευκολότερες και ταυτόχρονα διασκεδαστικές. Πως ακριβώς; Με το Super Mario Party.

  Η εταιρία μετά από πολύ σκέψη και σχεδιασμό αποφάσισε να συνεχίσει την λατρεμένη σειρά και να "εισβάλλει" στο σαλόνι σας και συγκεκριμένα στο Nintendo Switch σας, θυμίζοντας εποχές Wii, ή για τους πιο παλιούς, Nintendo 64. Όσοι έχετε ασχοληθεί με τα Mario Party παιχνίδια γνωρίζετε πολύ καλά τι εννοώ. Το Super Mario Party είναι ένας τίτλος φτιαγμένο για να παίζεται με παρέα καθώς εκεί κρύβεται η πραγματική του ομορφιά και η αληθινή του διασκέδαση. Το νέο κεφάλαιο έρχεται με πληθώρα διαφορετικών παιχνιδιών ενσωματωμένα σε αυτό για να επιλέξετε και να αναλώσετε τον χρόνο σας, ενώ φυσικά περιλαμβάνει όλους τους θρυλικούς χαρακτήρες που έχουμε γνωρίσει από το Mario franchise και όχι μόνο. Έχει διάφορα παιχνίδια που σίγουρα απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Κάποια είναι τα κλασικά co-op, όπου θα πρέπει να συνεργαστείτε με την παρέα σας για να φτάσετε στον τελικό στόχο, ενώ αντίστοιχα υπάρχουν και τα πιο ανταγωνιστικά για κάνουν ακόμη πιο "πικάντικη" την εμπειρία σας.

  Φυσικά το παιχνίδι δεν απαιτεί να έχετε δίπλα σας ένα δεύτερο παίκτη με το ζόρι, όμως, όπως ανέφερα παραπάνω το co-op (μέγιστο τέσσερις παίκτες) είναι που "ξεκλειδώνει" την πραγματική του μαγεία. Η AI είναι εκεί για να πιάσει την θέση του δεύτερου παίκτη και δεν απογοητεύει καθόλου. Μαζί της φέρνει και το επίπεδο δυσκολίας που επιθυμείτε. Από το ευκολότερο μέχρι και το πιο απαιτητικό, όπου ο παίκτης θα χρειαστεί να είναι γρήγορος και οι κινήσεις του μεθοδικές. Τα διάφορα παιχνίδια που φέρει ο τίτλος είναι πολλά και μοναδικά και χρησιμοποιούν σε πολλές περιπτώσεις τα motion control των Joy-Cons, ενώ υπάρχουν και αυτά που για τον χειρισμό τους θα χρειαστείτε το κλασικό Joystick. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η ποικιλία και η ομάδα εκμεταλλεύεται την μοναδική υβριδική φύση της κονσόλας. Αναμενόμενα υπάρχει και μία τεράστια ποικιλία από mini-games (80) που είμαι σίγουρος θα δυσκολευτείτε αρκετά για να επιλέξετε το αγαπημένο σας, μιας και το κάθε ένα ξεχωριστά έχει την δική του "γλυκιά" πρόκληση.

  Ομολογώ πως ευχαριστήθηκα την ενασχόληση μου με τη νέα αποκλειστικότητα του Nintendo Switch περισσότερο από όσο περίμενα. Κάθε παιχνίδι προσφέρει μία εντελώς διαφορετική εμπειρία και έναν μοναδικό τρόπο για να διασκεδάσω με τους φίλους μου. Από ανταγωνιστικά puzzle παιχνίδια, μέχρι και το ποιος θα ξεπεράσει γρηγορότερα όλα τα εμπόδια που θα βρει μπροστά του. Κάθε φορά που άνοιγα την κονσόλα είχα για ακόμη μία φορά ένα γλυκό χαμόγελο στο πρόσωπό μου αλλά και ταυτόχρονα αγωνία για το νέο και μοναδικό mini-game που θα "ξεκλείδωνα" κατά την διάρκεια ενασχόλησης μου με τον τίτλο. Θεωρώ πως η Nintendo έφτιαξε ένα ιδανικό παιχνίδι "σαλονιού" που σίγουρα θα συνεχίσει να μου προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης και σε εμένα, αλλά και στους φίλους μου.

  Συνεχίζοντας, το Super Mario Party αυτή την φορά θα έχει και Online Mode (Online Mario-thon). Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς θα μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι με άλλους παίκτες διαδικτυακά...σχεδόν. Ναι μεν αυτό είναι ευχάριστο αλλά δυστυχώς αφορά μόνο τα mini-games και όχι τα "κανονικά" παιχνίδια που φέρει μαζί του. Μία απόφαση που δεν συμφωνώ. Μπορεί από την μία η Nintendo να θέλει να κρατήσει αυτό το παραδοσιακό παιχνίδι σαλονιού, όμως από την άλλη θεωρώ πως με το να υπήρχε ένα γενικό online mode θα έδινε ακόμη περισσότερο κίνητρο σε έναν που θέλει να απολαύσει μόνος του την μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Μέσω του ranking στα mini games θα μπορείτε να αναμετρηθείτε με άτομα σε όλο τον κόσμο και να σκαρφαλώσετε όσο υψηλά μπορείτε στα Leaderboards, κερδίζοντας τον ψηφιακό τίτλου του καλύτερου.

  Για να επιλέξετε ποιο παιχνίδι επιθυμείτε δεν θα χρειαστεί να διαβάζετε βαρετές και "άχρωμες" λίστες. Εδώ έχετε το Plaza. Ένα κεντρικό "ζεστό" hub όπου θα μπορείτε να πηγαίνετε στο "περίπτερο" που βρίσκεται το κάθε παιχνίδι, να διαβάζετε τους κανόνες του και εφόσον είστε έτοιμοι να ξεκινάτε απευθείας να παίζετε. Πως θα σας φαινόταν αν μέσα σε ένα παιχνίδι κρυβόντουσαν δεκάδες ακόμη παιχνίδια; Εδώ έρχονται τα mini games. Μέσω του Plaza θα μπορείτε να απολαύσετε και ξεχωριστά τα mini παιχνίδια που περιλαμβάνει ο τίτλος. Αυτό όμως που κάνει πολύ σωστά είναι πως τα mini αυτά παιχνίδια θα τα συναντάτε μέσα στα παιχνίδια που θα παίζετε. Αυτό προσφέρει ακόμη περισσότερη διασκέδαση και ψυχαγωγία στον παίκτη, καθώς κάθε φορά θα ανακαλύπτει και κάτι καινούριο.

  Ένα mode που η Nintendo δεν σταμάτησε να κάνει tease είναι το Toad's Rec Room. Η ονομασία μπορεί να σας θυμίζει συλλογή από VHS κασέτες όμως δεν έχει ουδέ μία σχέση με αυτό. Στο εν λόγω mode μπορείτε να συνδέσετε δύο Nintendo Switch για μία Lan party εμπειρία και να διασκεδάσετε με τα ειδικά dual screen mini-games του Super Mario Party που χρησιμοποιούν και τις δύο κονσόλες. Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να τα δοκιμάσω, αλλά πιθανότατα θα είναι όσο διασκεδαστικά όσο και τα υπόλοιπα.

  Όπως πάντα άφησα τον οπτικοακουστικό τομέα στο τέλος. Το Super Mario Party είναι αυτό που περιμένετε. Ένα "ζεστό" παιχνίδι με χαρούμενη παλέτα χρωμάτων που μπορεί κάλλιστα να απολαύσουν και οι gamers μικρότερης ηλικίας, αλλά και οι ενήλικες. Με λίγα λόγια έχουμε να κάνουμε με έναν άρτιο τεχνικό τομέα που και σε docked μορφή, αλλά και σε handheld "τρέχει" άψογα ενώ να σημειωθεί πως καθ 'όλη την διάρκεια ενασχόλησης μου με το παιχνίδι δεν συνάντησα κάποια bugs ή frame drops. Δυστυχώς υπάρχει λίγο aliasing και κάποια μικρά ψεγάδια, τα οποία ωστόσο περνούν απαρατήρητα σε ένα παιχνίδι τέτοιο τύπου.

  Συνοψίζοντας...

  Η λέξη που μπορεί να περιγράψει καλύτερα το Super Mario Party είναι η τελευταία που βρίσκεται ήδη στον τίτλο του. Το Party. Ένα μοναδικό και συνάμα χαρούμενο 'πανυγήρι' παιχνιδιών με απίστευτη ποικιλία και στα "κανονικά" παιχνίδια, αλλά και στα mini games που έρχεται για να κάνει κατάληψη στο σαλόνι σας. Η νέα αποκλειστικότητα του Nintendo Switch θα σας προσφέρει πολυάριθμες ώρες διασκέδασης με την παρέα σας, κάνοντας τα βράδια συγκεντρώσεων σας ακόμη πιο ευχάριστα. Όμως θεωρώ πως το παιχνίδι απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτά τα άτομα. Στους gamers που θέλουν να μαζεύονται στο "ναό" τους και να ψυχαγωγούνται από co-op εμπειρίες. Ίσως αν το παιχνίδι περιλάμβανε online mode σε όλους τους τομείς του να μπορούσα να το προτείνω στον οποιονδήποτε αναζητά μερικές ώρες ψυχαγωγίας σε ένα χαρούμενο και ιδιαίτερο περιβάλλον, όμως όπως προανέφερα και στο κείμενο, θεωρώ πως η πραγματική μαγεία του Super Mario Party "ξεσκεπάζεται" στο τοπικό co-op με τους φίλους σας.

  Box Art
  Tested on : Nintendo Switch
  Developer : Nintendo, Nd Cube
  Publisher : Nintendo
  Distributor : CD Media S.A.
  Available for : Nintendo Switch
  Release date : Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018
  Δημήτρης Σαλαμάρας

  Βρείτε το συντάκτη: Facebook | Instagram

  Latest Reviews
  Login to post comments
  Comments (5)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 11/10/2018 15:31:40
   Ότι πρέπει, όταν μαζευτούμε παρέα!
  • Comment Link
   o tommy to skyli
   o tommy to skyli 11/10/2018 10:25:57

   Εγώ το αγόρασα το παιχνίδι! τα εχω παιξει ολα τα mario party λιγο πολυ, αλλα κυρίως τα πρώτα 2 στο N64, κ αυτο που ειχε βγει στο Wii. Οσο για το Switch, Γραφικα, ήχος κτλ ειναι μπομπα! τα minigames επισης εξαίρετα.. με τα motion controls ανοίγονται νεοι οριζοντες στα minigames! η αληθεια ειναι πως τα παλιότερα mario party υπηρχε τεραστια ανακύκλωση στα minigames(απλα αλλαζαν την θεματικη στο φοντο). ΝΑΙ αυτο τα mario party ειναι οτι καλυτερο να τα παιξεις με παρεα! επισης ξενέρωσα κ γω που δεν μπορω να παιξω online ενα ολοκληρο board game(επιτραπέζιο, party οπως θες πες το)..

   tommy to skyli
   μπορεις να το παιξει μονος σ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το παιχνιδι με τα cpu ή με ενα φίλο σ κανονικότατα !!!απλα στο online μπορεις να παιξεις μονο τα minigames!!! (αλλά οχι τα board games που εμπεριέχουν τα mini games).. νομιζω κ ο φιλος SupahMari0 το ιδιο λεει!
   αξίζει τα λεφτα του αν εισαι λάτρης της σειρας!


   οχι παιδιά δεν ξέρω το παιχνίδι δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν,απλώς το είδα και μου άρεσε,η ερώτηση μου ήταν για να μάθω και 'οχι για να κράξω...ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...
  • Comment Link
   elias.dovris
   elias.dovris 10/10/2018 22:42:00
   Εγώ το αγόρασα το παιχνίδι! τα εχω παιξει ολα τα mario party λιγο πολυ, αλλα κυρίως τα πρώτα 2 στο N64, κ αυτο που ειχε βγει στο Wii. Οσο για το Switch, Γραφικα, ήχος κτλ ειναι μπομπα! τα minigames επισης εξαίρετα.. με τα motion controls ανοίγονται νεοι οριζοντες στα minigames! η αληθεια ειναι πως τα παλιότερα mario party υπηρχε τεραστια ανακύκλωση στα minigames(απλα αλλαζαν την θεματικη στο φοντο). ΝΑΙ αυτο τα mario party ειναι οτι καλυτερο να τα παιξεις με παρεα! επισης ξενέρωσα κ γω που δεν μπορω να παιξω online ενα ολοκληρο board game(επιτραπέζιο, party οπως θες πες το)..

   tommy to skyli
   μπορεις να το παιξει μονος σ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το παιχνιδι με τα cpu ή με ενα φίλο σ κανονικότατα !!!απλα στο online μπορεις να παιξεις μονο τα minigames!!! (αλλά οχι τα board games που εμπεριέχουν τα mini games).. νομιζω κ ο φιλος SupahMari0 το ιδιο λεει!
   αξίζει τα λεφτα του αν εισαι λάτρης της σειρας!
  • Comment Link
   SupahMari0
   SupahMari0 10/10/2018 21:10:34
   Υπάρχει και το στοιχειο στρατηγικής απότι είδα και σε αλλα reviews, κάτι που έλειπε στους προηγούμενους 2 τίτλους της σειράς κάνοντας δυσαρεστημένους τους fans. Ευτυχώς η Nintendo άκουσε. Το παιχνίδι φαίνεται να είναι αυτό που θέλει να είναι και κάνει αυτό που θέλει να κάνει με πιθανό μειονέκτημα το περιορισμένο του online.

   Θα είναι το πρώτο Mario Party που θα ασχοληθώ και θα το πάρω τέλος Νοέμβρη που θα κυκλοφορήσει πακέτο με τα 2 joy cons. Θα γίνει ΤΕΤΡΑκούβερτο (Mario)party στην φωλίτσα μου.

   Ορθογραφικά λάθη που πρόσεξα: Δυστυχώς υπάρχει λίγο ---allaising--- και κάποια μικρά ψεγάδια, τα οποία ωστόσο περνούν ---απαρατήρητη--- σε ένα παιχνίδι τέτοιο τύπου.


   Δηλαδή αν κατάλαβα καλά εαν είσαι μόνος σου τότε δεν μπορείς να παίξεις σε local multi επειδή το παιχνίδι απαιτεί παρέα αλλα ούτε on-lain μπορείς να παίξεις στο έπακρο καθώς το οn-line δεν υποστηρίζει ολα τα games που περιλαμβάνει το παιχνίδι...σωστά?...κρίμα και είχα σκοπό να το αγοράσω


   Τι ακριβώς εννοείς? Είναι ένα party game (προφανώς πολύ πιο διασκεδαστικό με 3 ακόμα φίλους σου για couch coop) που μπορείς βεβαια να παίξεις και μονος σου με το καθώς πρέπει AI και με τα online στοιχεια του.
  • Comment Link
   o tommy to skyli
   o tommy to skyli 09/10/2018 14:40:04
   Δηλαδή αν κατάλαβα καλά εαν είσαι μόνος σου τότε δεν μπορείς να παίξεις σε local multi επειδή το παιχνίδι απαιτεί παρέα αλλα ούτε on-lain μπορείς να παίξεις στο έπακρο καθώς το οn-line δεν υποστηρίζει ολα τα games που περιλαμβάνει το παιχνίδι...σωστά?...κρίμα και είχα σκοπό να το αγοράσω