Καλησπερα. Οπως σας ειχα πει εχω 2 κλειδια Windows 8.1 και ειχα σκοπο να τα εγκαταστησω με την προυποθεση να τα αναβαθμισω σε Windows 10 και ετσι να τα εχω, και σε περιπτωση που παρω desktop υπολογιστη να τα βαλω κατευθειαν σε Windows 10. Το κανω τωρα αυτο αφου ισχυει ακομα η δωρεαν αναβαθμιση σε Windows 10.
To λαπτοπ μου εχει ηδη εγκατεστημενα τα Windows 10. Δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα ηθελα να το αναφερω.
Θελω να μου πειτε αν εκανα την σωστη διαδικασια για να μετατρεψω τα 2 κλειδια Windows 8.1 σε Windows 10
Αρχικα στο λαπτοπ εγκετεστησα το Virtual Box για να μην γινει καποιο λαθος με τον κανονικο μου δισκο. Στο Virtual Box εκανα ολες τις δοκιμες. Εβαλα αρχικα τα Windows 8.1, μετα εγκατασταθηκαν και μπηκα στις ιδιοτητες του "Υπολογιστη" και ειδα οτι εγραφε "Τα Windows ειναι ενεργοποιημενα". Μετα μπηκα στο site της Microsoft για ατομα που χρησιμοποιουν βοητικες τεχνολογιες....
www.microsoft.com/el-gr/accessibility/windows10upgrade
....και τα αναβαθμισα σε Windows 10 δωρεαν. Μετα μπηκα ξανα στις ιδιοτητες του "Υπολογιστη" και εγραφε "Τα Widows ειναι ενεργοποιημενα". Οποτε ολα καλα. Το ιδιο εκανα και με το αλλο κλειδι των Windows 8.1
Το εκανα ολο αυτο γιατι οταν παρω καινουριο υπολογιστη να βαλω κατευθειαν τα Windows 10
με το κλειδι των Windows 8.1. Επισης οταν παρω καινουριο υπολογιστη μπορει να εχει
ληξει η δωρεαν αναβαθμιση και να μην μπορω να εγκαταστησω τα Windows 10 δωρεαν. Οποτε λεω καλυτερα να αξιοποιησω τα κλειδια των Windows 8.1 και να ενεργοποιηθουν τωρα τα κλειδια σε Windows 10 που ισχυει ακομα η δωρεαν αναβαθμιση
Μετα για να επαληθευσω οτι τα κλειδια των Windows 8.1 ενεργοποιηθηκαν σε Windows 10, κατεβασα τα Windows 10 ISO απο το site της microsoft και εβαλα στην εγκατασταση τα κλειδια των Windows 8.1
...και λειτουργησαν κανονικα και τα 2 κλειδια και επισης παλι εγραφε οταν ολοκληρωθηκε η εγκατασταση σε Windows 10 "Τα Windows ειναι ενεργοποιημενα"
Οποτε τυπικα εχουν ενεργοποιηθει, ετσι δεν ειναι? Σκεφτηκα μηπως γραφει "Τα Windows ειναι ενεργοποιημενα" επειδη εχω εγκαταστησει ηδη μια φορα στον υπολογιστη μου τα Windows 10(στον κανονικο δισκο, οχι μονο του virtual box) και ισως εχει να κανει με την μητρικη πλακετα. Εσεις τι πιστευετε? Το διαβασα σε ενα site οτι τα Windows 10 πανε σε εναν υπολογιστη και δεν γινεται να τα βαλεις αλλου ακομα και σε retail. Εσεις μου ειπατε οτι γινεται. Δεν ξερω Πως μπορω να διαπιστωσω οτι εχουν ενεργοποιηθει τα κλειδια σε Windows 10 και να μην χρειαζεται να βαζω τα Windows 8.1
πρωτα σε αλλον υπολογιστη? Υπαρχει καποιος ευκολος τροπος? Η διαδικασια που εκανα ηταν σωστη? Ευχαριστω πολυ!