TOPIC: Marvel: Το ασταμάτητο τέρας του Hollywood?

Marvel: Το ασταμάτητο τέρας του Hollywood? 3 years 2 weeks ago #1

 • kosgan10
 • kosgan10's Avatar
 • Offline
 • Wishlister
 • Posts: 2
Με την άφιξη του Captain America: Civil War και την έναρξη του "Phase 3" του Marvel Cinematic Universe ήρθαν κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου και είπα να τις γράψω εδώ :whistle::huh:

Καταρχήν, προτού ξεκινήσω, να ξεκαθαρίσω τι περιλαμβάνουν οι πάνω από 110 τηλεοπτικές ώρες του MCU
Warning: Spoiler! [ Click to expand ]

Οι ταινίες του MCU, έχουν αποφέρει παγκόσμιο box office που ξεπερνάει τα $9.2 δις με μέσο όρο στα $750 εκ. ανά ταινία. Δεν χωράει αμφισβήτηση στο ότι οι superhero ταινίες η Marvel έχει βρει την "κότα με τα χρυσά αυγά".

Γιατί όμως όχι όλες οι superhero ταινίες και μόνο το MCU;

Ας κάνουμε μία μικρή "ιστορική αναδρομή" στις ταινίες βασισμένες σε υπερήρωες της Marvel :evil:

Πριν ακόμη η Marvel αποκτήσει το σημερινό όνομά της, το 1944, βγήκε serial film με τον Captain America. Όμως η Marvel παρέμεινε εκτός της κινηματογραφικής βιομηχανίας για 42 χρόνια, που ήρθε το "Howard the Duck", παραγωγή της Lucasfilm η οποία ταινία ήταν μία τεράστια αποτυχία και ανάγκασε τον George Lucas να πουλήσει το animation τμήμα της εταιρίας(η οποία έγινε αργότερα γνωστή ως Pixar :sexy:).
Μέσα στα επόμενα 15 χρόνια βγήκαν τα Blade, X-Men καθώς και το για 2 Oscar υποψήφιο, Spider-Man.

Ακολούθησαν Daredevil, Hulk, Fantastic 4, Ghost Rider. Όμως η Marvel μέχρι τότε αδειοδοτούσε άλλες εταιρίες για την παραγωγή/διανομή των ταινιών. Το 2008 όμως τα Marvel Studios και ο Feige, παραγωγός όλων των ταινιών του MCU καθώς και πολλών ακόμη project της Marvel, επιχείρησαν κάτι καινούριο: Κοινό σύμπαν μεταξύ των ταινιών αρχίζοντας με το Iron Man (2008)

Φαίνεται πως η DC είχε πιο "μεγάλη" ιστορία πριν την άνοδο της Marvel στην μεγάλη οθόνη, με τα Superman και Batman. Ακολούθησε και το εξαιρετικό reboot του Batman από τον Nolan το οποίο τελείωσε με το The Dark Knight Rises(μεταξύ τους βγήκε και το Green Lantern :sick:)

Μέσα σε 4 χρόνια το MCU αποτελούταν από 7 ταινίες και συνολικό χρόνο 12 ωρών καθώς και είχε δημιουργήσει την πρώτη του crossover ταινία, The Avengers (2012), φτάνοντας την 3η θέση στις πιο κερδοφόρες ταινίες.

Ας μην ξεχνάμε και την "τεράστια" εξαγορά που έκανε η Disney το 2009 όπου απέκτησε την Marvel για $4,2 δις., μία εταιρία η οποία βασίζεται πολύ στα θεματικά πάρκα της και επίσημο "merchandise" από χαρακτήρες που ανήκουν στην Disney.

DC Extended Universe: Man of Steel και Batman v Superman: Dawn of Justice

Δυστυχώς η DC μας έχει δώσει μέσα σε 3 χρόνια μόνο 3 ταινίες(η 3η θα είναι τον Αύγουστο) εκ των οποίων το BvS είχε παρά το μεγάλο box office, αρνητική απήχηση κάνοντας τα σχέδια της DC για ένα συνδεδεμένο σύμπαν πιο δύσκολα(βλ. "Χάνει τον σκηνοθέτη της το The Flash")

Παρόλα αυτά το Arrowverse της DC φαίνεται να είναι αρκετά καλό, όμως αποφασίστηκε να μην συμπεριληφθούν στο DCEU

Επιστρέφοντας στο αρχικό ερώτημα: Τι θα κάνει την Marvel/Disney να σταματήσει το MCU;
Μερικές σκέψεις:

 1. Θα γίνει δύσκολο στο να το ακολουθήσεις

  Πλέον η Marvel κάνει περισσότερες crossover ταινίες πράγμα που σημαίνει ότι για να κατανοήσεις την ιστορία θα πρέπει να δεις όλες τις ταινίες. (Αν και το The Avengers φαίνεται να μην ήταν τόσο συνδεδεμένο). Η Marvel έχει στην διάθεσή της αρκετούς χαρακτήρες, και μαζί με άλλους μπορεί να δημιουργήσει πολλές standalone ταινίες καθώς και crossovers(βλέπε Captain Marvel

  Μέχρι τώρα το MCU δεν έχει αυτό το θέμα. Ίσως το δούμε στο Civil War ή στο Spider-Man: Homecoming όμως.

 2. Οι κριτικές για κάποια ταινία χτυπήσουν αρκετά το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel

  Είναι ίσως η ιστορία της DC με το DC Extended Universe. Είναι ίσως και η ιστορία που θα μπορούσε να είχε και το MCU αν το Iron Man ή το The Avengers είχε αποτύχει.

 3. Θα φύγουν σημαντικοί χαρακτήρες/Θα αλλάξουν οι ηθοποιοί

  Ας το παραδεχτούμε. Ο Iron Man είναι το MCU και μιας και ο Robert Downey Jr. άφησε ανοιχτό πάλι το ενδεχόμενο για Iron Man 4 αλλά καθώς και θα τον δούμε στο Spider-Man: Homecoming, δεν υπάρχει θέμα με αυτό. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα είχαμε μόνο 2 σημαντικές αλλαγές στους ηθοποιούς(Hulk και War Machine)

 4. Τα σχέδια της Marvel θα είναι τελείως διαφορετικά από ότι τώρα

  Μπορεί το Phase 3 να μην έχει αρχίσει ακόμη, όμως η Marvel κάνει σχέδια από τώρα για το Phase 4.
  Έτσι έκανε και η Sony όμως με το The Amazing Spider-Man με τον Andrew Garfield, όμως η σειρά αυτή τελείωσε λίγο άδοξα.

 5. Οι ταινίες του Infinity War αποτύχουν (?)

  Αν και δεν ξέρουμε πολλά ακόμη, το εκτιμώμενο budget των 2 αυτών ταινιών εκτιμάται να είναι πολύ μεγάλο(εξάλλου ο Robert Downey Jr είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Hollywood!)

 6. Μεγάλη πτώση στο box office
 7. Θα ξεπεραστεί το είδος των superhero ταινιών

Συγγνώμη για το μεγάλο post :PΕσείς πως πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί το MCU, το DCEU ή και το franchise των X-Men? Γενικά το είδος των superhero ταινιών?
Last Edit: 3 years 2 weeks ago by kosgan10.
The administrator has disabled public write access.

Marvel: Το ασταμάτητο τέρας του Hollywood? 3 years 2 weeks ago #2

 • DePalouk
 • DePalouk's Avatar
 • Offline
 • Packer
 • Posts: 545
 • Thank you received: 84
Ο κύριος λόγος που οι ταινίες με ήρωες της Marvel φαίνονται περισσότερο στον χώρο είναι γιατί υπάρχουν 3 εταιρείες παραγωγής (Disney με τον κύριο όγκο των σουπερηρώων, Fox με X-men και μεταλλαγμένους γενικότερα, Sony μέχρι πρόσφατα με τον Spiderman) σε αντίθεση με τους ήρωες της DC που τους έχει αναλάβει η Warner Bros.
Για το σύμπαν της DC δεν έχω να πω κάτι, είχε ατσούμπαλο ξεκίνημα και μέχρι τώρα δεν έχω δει κάτι που να με εντυπωσιάζει.
Για το πώς θα τελειώσει το MCU
1. Αν και το φοβόμουν αυτό, οι περισσότερες ταινίες της Marvel μέχρι τώρα είναι αρκετά ανεξάρτητες η μία από την άλλη, με τις περισσότερες συνδέσεις με τις υπόλοιπες ταινίες να δίνουν απλώς λίγο τυράκι στους πιστούς που δεν έχουν χάσει καμία.
2. Κακές κριτικές για μια ταινία σίγουρα θα έχουν κάποιο μικρό αντίκτυπο, όμως για να φτάσουν να σταματήσουν όλο το σύμπαν που έχουν φτιάξει μέχρι τώρα θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 εμπορικές αποτυχίες στην σειρά
3. Χαρακτήρες είναι θέμα χρόνου να φύγουν, ηθοποιοί δεν νομίζω να αλλάξουν, ήρωες έχει εκατοντάδες η Marvel τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει, και ο Iron Man πριν την ταινία και τον Robert Downey Jr. ήταν ένας χαρακτήρας Β διαλογής τον οποίο τον γνώρισαν μόνο οι comic book fans (που αποτελούν την συντριπτική μειοψηφία του κοινού που βλέπει ταινίες)
4. Τα σχέδια-ανακοινώσεις που κάνει η Disney για ταινίες μέχρι και μια δεκαετία μετά αποτελούν μόνο μια γενική ιδέα, όλα μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη. Μέχρι τώρα οι ταινίες την βοηθάνε, τόσο με τα έσοδα από τις προβολές, όσο και ως διαφήμιση για παιχνίδια, θεματικά πάρκα, κλπ. τα οποία έχουν τρελό κέρδος.
5. Ποιοτικά μπορεί να μην είναι αριστουργήματα, όμως εμπορικά θα βγάλουν ένα σκασμό λεφτά λόγω της φόρας που έχει όλο το MCU.
6 & 7. Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Το πόσο θα κρατήσει η τρέλα με τις superhero ταινίες δεν ξέρω, αλλά κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί, ο κόσμος θα κορεστεί, είτε λόγω πτώσης της ποιότητας είτε λόγω υπερπροβολής όπως έγινε κάποτε και με τα Western.
The administrator has disabled public write access.
Powered by Kunena Forum