Να προσθέσω μερικές ακόμη (χωρί να βάζω τις παραπάνω που ήδη έχουν αναφερθεί) που μου έρχονται στο μυαλό ξέροντας ήδη ότι θα ξεχάσω αρκετές αλλά όπως μου έρχονται στο μυαλό θα τις γράφω σε μελλοντικά ποστ.
Τυχαία σειρά και δεν έχει να κάνει με το ποια είναι καλύτερη.
1. Memento
2. Cube
3. Moon
4. eXistenZ
5. Fear and Loathing in Las Vegas
6. Oldboy (φυσικά το Κορεάτικο)
7. Stalker (του 1979. Φανταστική και όχι επειδή είμαι gamer)
8. The Fountain
9. Requiem for a dream
10. Pi
11. Tetsuo: The Iron Man
και μία από τις 3 καλύτερες mindfuck ταινίες για εμένα .........
12.
Shinboru (στα Αγγλικά, μιας και η ταινία μας έρχεται από την Ιαπωνία, λέγεται Symbol και βγήκε το 2009)
Από την αρχή μέχρι το τέλος είσαι με μία έκφραση WTF ??????? Τι είναι αυτό που βλέπω? Που κολλάνε όλα αυτά. Είναι αστείο αλλά φαίνετια και πολύ χαζό. Μέχρι την τελευταία στιγμή που θα καταλάβεις την αλληγορία της ταινίας και το τι διαπραγματεύεται.
Προσοχή: Η ταινία αυτή δεν είναι για όλους μιας και είναι αρκετά παράξενη και σε περίπτωση που δεν καταλάβεις "τι ήθελε να πει ο ποιητής" τότε απλά θα έχεις χαραμίσει 1,5 ώρα από τη ζωή σου και φυσιολογικά θα σου φανει ίσως ως μία απλή ακαταλαβίστικη μπούρδα. Στην αρχή μπορεί κάποιος να μην την "παλέψει" αλλά αν καταφέρει και ξεπεράσει το αρχικό σοκ το τέλος και η σκέψη για την άποψη του καλητέχνη και το μύνημα που θέλει να περάσει θα σας αφήσει με ένα γλυκό χαμόγελο.
ΜΕΓΑΛΟ SPOILER ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΣ. Μήπως να έβλεπες καλύτερα την ταινία και μετά να έβλεπες το Spoiler?
Είσαι σίγουρος?
Είναι κρίμα αλλά αφού το θες.
Σε γενικές γραμμές θα το πω και δεν θα κάτσω να το αναλύσω αλλά σατιρίζει την έννοια του ΘΕΟΥ. Μήπως τελικά είναι ένα ανύμπορο πλάσμα, ένα παιδί, ένας χαζούλης, που απλά χωρίς να το θέλει ή και να το θέλει απλά πατάει κουμπάκια που επιρρεάζουν τις ζωές μας χωρίς καν ο ίδιος να έχει πολλές φορές τον έλεγχο για το τι κάνει και τα αποτελέσματα?