• Page:
 • 1
 • 2

TOPIC: To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #1

 • Twisted
 • Twisted's Avatar
 • Offline
 • Add-to-carter
 • Posts: 34
 • Thank you received: 2
Με αφορμή την συζήτηση που έγινε στο Framerate Live γύρω από αυτό το θέμα, θα ήθελα να γράψω και εγώ την γνώμη μου, αλλά και να ακούσω και τις δικές σας απόψεις.
Κατ' αρχάς τι είναι το hype; Ηype είναι μια στρατηγική marketing, με την οποία ένα προϊόν παρουσιάζεται ως το απόλυτο προϊόν, το οποίο όλοι πρέπει να έχουν. Η στρατηγική αυτή υπνωτίζει τους καταναλωτές και οδηγεί στις πωλήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στα games αποτελούν οι δηλώσεις, τα trailers, τα demos κτλπ πριν την κυκλοφορία κάποιου μεγάλου τίτλου. Πλέον λέμε πως όλα αυτά χτίζουν το hype γύρω από ένα παιχνίδι. Δεν ξέρω άμα είναι ο σωστός τρόπος χρήσης της συγκεκριμένης λέξης αλλά anyway.
Ένα τρανταχτό παράδειγμα της παραπάνω στρατηγικής (marketing) είναι όλα όσα είχαν ειπωθεί, προβληθεί και δημοσιευτεί πριν την κυκλοφορία του Total War: Rome II. Screenshots με άψογα γραφικά (πρώτη εικόνα), πολλά υποσχόμενα features και ένα καταπληκτικό demo έκαναν όλους τους Total War fans να ξετρελαθούν."Έχουμε ένα τεράστιο budget, τρείς φορές μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο project μας και σκοπεύουμε να το κάνουμε το Rome II το καλύτερο Total War που κυκλοφόρησε ποτέ "
To παραπάνω είχε ειπωθεί στο πρώτο gameplay footage του παιχνιδιού. () Kαι τελικά το παιχνίδι ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ σε άθλια κατάσταση. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, απλώς θα αναφέρω πως πολλά από αυτά που η Creative Assembly μας είχε υποσχεθεί, δεν υπήρχε στο παιχνίδι. Ερχόμαστε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μας κορόιδεψαν. Αυτό είναι και στην ουσία το Hype.
Προτού αρχίσω να προβληματίζομαι με αυτό το θέμα, θα δικαιολογούσα οποιονδήποτε είχε "hypeαριστεί" με κάποιο game. Μάλιστα, εγώ ο ίδιος είχα ξετρελαθεί με το επόμενο Assassin’s Creed. Είχα την εξής δικαιολογία, "όσα έχουν δείξει στα demos και το γεγονός ότι το παιχνίδι φτιάχνεται από μια ικανή ομάδα με έπεισαν για να το προ-παραγγείλω". Το ίδιο όμως έγινε κα με το Rome II Τotal War, οπού παρ' όλο που τα demo, τα screenshot και η ομάδα που έφτιαχνε το παιχνίδι με έπειθαν πως θα είναι κάτι το φοβερό, τελικά αποδείχθηκε το αντίθετο. Τώρα που το Total War: Rome II έχει βελτιωθεί, και έχει ανακοινώθει το Standalone Expansion του, το Total War: Attila, πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω. Θα παίζεται τους πρώτους μήνες; Θα έχω στο παιχνίδι όλα όσα μου έχουν υποσχεθεί; Επομένως φοβάμαι μήπως με κοροϊδέψουν ξανά, και είναι ο λόγος που θα περιμένω τα πρώτα reviews προτού πάρω το παιχνίδι στα χέρια μου.
Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου υπάρχουν δηλώσεις περί κινιματογραφικότητας των 30 fps και περί μη διαφοράς των 900p και των 1080p (oι αναλύσεις δεν πουλάνε παιχνίδια, αλλά οι εμπειρίες) από την Ubisoft. Μα τω θεώ δεν θα είχα πρόβλημα, και πιστεύω το ίδιο και οποιοσδήποτε fan της σειράς, αν αυτά ήταν σχεδιαστική επιλογή. Κρίνοντας όμως από το άμεσο παρελθόν της Ubisoft (Watch Dogs) δεν νομίζω πως ήθελαν αυτοί μικρότερες αναλύσεις και Frame rates, αλλά πως δεν τους βγαίνει το optimization και τελικά να αναγκάζονται να κάνουν "περικοπές" από τα γραφικά, της αναλύσεις κτλπ.
Ακόμη τα specs (minimum και recommended) έχουν φτάσει στο Θεό. Με αυτή την κίνηση η Ubisoft προσπαθεί να πουλήσει Hardware. Δεν νομίζω το παιχνίδι να είναι τόσο απαιτητικό, όλα αυτά είναι υπερβολές, που συμβάλλουν στο Ηype (το παιχνίδι έχει υψηλές απαιτήσεις, άρα το παιχνίδι θα έχει εξαιρετικά γραφικά, άρα το παιχνίδι θα είναι καλό, άρα πρέπει να το έχω)
Τελικά συμπεραίνουμε πως οι μεγάλες αυτές εταιρίες απλώς νοιάζονται για την τσέπη τους και όχι για το παιχνίδι που θα κυκλοφορήσουν, βιάζονται να προλάβουν deadlines,και κυκλοφορούν παιχνίδια μη-έτοιμα για κυκλοφορία. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργούν το Hype, ώστε ο μέσος καταναλωτής να θέλει να έχει το παιχνίδι, όσο κακό, απρόσεχτο και ανούσιο και να είναι αυτό. Βλέπουμε trailers και gameplay, ακούμε δηλώσεις και υποσχέσεις που στο τέλος δεν έχουν καμία σχέση με το τελικό προϊόν (π.χ WatchDogs, Eικόνα 2). Πλέον τίποτα δεν μας βεβαιώνει πως κάποιο παιχνίδι θα είναι καλό, πριν από την κυκλοφορία του. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς σαν καταναλωτές είναι να περιμένουμε τους reviewers τα "κορόιδα" να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να μας πουν αν αξίζει να αγοράσουμε το παιχνίδι.
Κλείνοντας, θέλω να πω πως μετά από όλα αυτά θα πρέπει να μην hypαριζόμασται για παιχνίδια, παρά μόνο να ενθουσιαζόμαστε και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσα από μια ουδέτερη οπτική γωνία και όχι από την οπτική γωνία ενός Fanboy.
Ακόμη, θα ήθελα να ακούσω και τις δικιές σας γνώμες πάνω σε αυτό το θέμα, και να κάνουμε μια φιλική κουβέντα. Επίσης, όποιος γνωρίζει από marketing, ας μας διαφωτίσει, κάτι παραπάνω θα ξέρει.
Signing off :D
Attachments:
When all else fails, Crowbar the fucker.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Panos S.

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #2

 • MADnJIM
 • MADnJIM's Avatar
 • Offline
 • Unpacker
 • Posts: 2276
 • Thank you received: 523
Δεν θα βαρεθώ ποτέ να το λέω. Ότι κι αν ακούσω, ότι κι αν διαβάσω, για μένα είναι απλή ενημέρωση τύπου βγαίνει το τάδε παιχνίδι και είναι το τάδε είδος. Ο μόνος που θα μου πει αν τελικά μου αρέσει-κάνει-ταιριάζει είμαι εγώ αφού το βάλω στην κονσόλα μου. Γι' αυτό και έχω κόψει από χρόνια την άμεση αγορά, και πάντα νοικιάζω πρώτα και δοκιμάζω. Αν μου αρέσει και το θέλω θα το πάρω, αν δεν μου αρέσει θα έχω χάσει δύο ευρώ, αν μου αρέσει μεν αλλά όχι και για να το αγοράσω τότε θα το παίξω νοικιάρικο και όλα καλά. Το hyping είναι μια ύπουλη και κατά κανόνα παραπλανητική τακτική του μάρκετινγκ που συναντάται πλέον σχεδόν παντού, κι όχι μόνο στα games. Ακόμα και στα σουπερμάρκετ τα πράγματα που είναι στα ράφια είναι βαλμένα σε συγκεκριμένα σημεία κι όχι στην τύχη. Αλλά είναι στο χέρι του εκάστοτε καταναλωτή να ξέρει τι θέλει και τι όχι..
The administrator has disabled public write access.

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #3

 • NikeFerrari
 • NikeFerrari's Avatar
 • Offline
 • Moderator
 • Posts: 10940
 • Thank you received: 1613
Twisted wrote:
Πλέον τίποτα δεν μας βεβαιώνει πως κάποιο παιχνίδι θα είναι καλό, πριν από την κυκλοφορία του. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς σαν καταναλωτές είναι να περιμένουμε τους reviewers τα "κορόιδα" να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να μας πουν αν αξίζει να αγοράσουμε το παιχνίδι.
Κλείνοντας, θέλω να πω πως μετά από όλα αυτά θα πρέπει να μην hypαριζόμασται για παιχνίδια, παρά μόνο να ενθουσιαζόμαστε και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσα από μια ουδέτερη οπτική γωνία
και όχι από την οπτική γωνία ενός Fanboy.

Καταρχήν ωραίο θέμα.

Κατα δεύτερον, αυτό ακριβώς!

Μια σημείωση όμως, και στα reviews προτείνω μια επιφύλαξη, ειδικά στα πρώτα λόγω του οτι στην ουσία είναι μια άποψη κάποιου με συγκεκριμένα και πιθανώς διαφορετικά απο εσένα γούστα και φυσικά γιατί είναι ικανά να παίξουν και διάφορα παιχνίδια σκοπιμοτήτων.

Παιδάκι μπορεί να την πατούσα λόγω περιορισμένων τότε πηγών γνώσεων και επιπολαιότητας/αθωότητας αλλά εδώ και περίπου 20 χρόνια δεν παίζει κάτι τέτοιο και πλέον και με την αμεσότητα του internet. Τότε θυμάμαι μέχρι και τα packshots σε περιπτώσεις ήταν απο ανώτερες εκδόσεις για παραπλάνηση.

Κουμαντάρετε το όποιο hype πάει να χτίσει μια εταιρία για ένα προϊόν του οποίου την τελική μορφή/έκδοση δεν είδατε ακόμη, παρά να σας κουμαντάρει αυτό.

Καλύτερα να κρατάτε μια πισινή και τελικά το προϊόν να κάνει overdeliver όπως είναι και ο όρος και ο ενθουσιασμός σας να αυξηθεί και κρατήσει με το τελικό προϊόν παρά να περιμένετε πράγματα που ποτέ δεν θα δειτε στο τελικό προϊόν (underdeliver) και να φάτε την απογοήτευση στα μούτρα.

EDIT.

Ευκολότερα θα απολαύσετε έτσι και ένα καλό παιχνίδι ως καλό παιχνίδι που τελικά είναι παρά να το απαξιώσετε ως μάπα επειδή δεν είναι κορυφαίο επειδή το hype σαν έδωσε την εντύπωση του κορυφαίου. Ότι δεν είναι κορυφαίο, δεν είναι αυτομάτως μάπα. Υπάρχουν και μπόλικες αξιόλογες βαθμίδες κάτω απο το κορυφαίο. Μην αφήσετε το hype να τις εξαφανίσει.
Last Edit: 4 years 6 months ago by NikeFerrari.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Twisted

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #4

 • Twisted
 • Twisted's Avatar
 • Offline
 • Add-to-carter
 • Posts: 34
 • Thank you received: 2
Πολύ σωστό και αυτό με τα reviews. Όντως τα reviews από μεγάλα site δεν είναι (πάντα) αντικειμενικά. Δεν νομίζω το gamespot και η ign να διστάσουν να πάρουν το Χ ποσό χρημάτων για να βάλουν την Υ θετική βαθμολογία. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπω reviews από συγκεκριμένους ανεξάρτητους reviewers. Τώρα όσον αφορά το περί γούστων, έχεις δίκιο, πολύ πιθανόν να διαφέρουν όμως νομίζω πως ένα σωστό review που τα καλύπτει όλα μας ικανοποιεί, χωρίς να έχει σημασία άμα ο reviewer θεωρεί πως το συγκεκριμένο feature έπρεπε ή όχι, να υπάρχει στο παιχνίδι. Ο reviewer μας λέει την γνώμη του (αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός του) και εμείς αποφασίζουμε άμα μας αρέσει ή όχι.
Στα υπόλοιπα που λες έχεις απόλυτο δίκιο. :D
When all else fails, Crowbar the fucker.
The administrator has disabled public write access.

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #5

 • Fistikarios
 • Fistikarios's Avatar
 • Offline
 • Wishlister
 • Posts: 22
 • Thank you received: 4
ωραιο θεμα και μπραβο

Εγω ενα ερωτημα εχω να απευθυνω και ενα προβληματισμο, αν ειναι καθε φορα που βγαινει ενα παιχνιδι να με σκοτιζουν με προβληματα τετοιου τυπου με γραφικα και αλλα τοτε ξενερωνω περισσοτερο απο το να επαιρνα ενα παιχνιδι της σειρας,ασε που με αυτα που εχουν γινει μαλλον φολα θα ειναι ,αλλα δεν το ξερουμε αυτο, επισης ολος αυτος ο πανικος δεν θα κανει το gameplay του παιχνιδου καλυτερο και να εχει τα τελεια γραφικα στον κοσμο. Αξιζουμε λοιπον τετοιας αντιμετωπισεις οχι μονο απο την ubisoft και απο αλλες εταιριες Εν ετη 2014 ???
Κοντρα θες .... Θα την εχεις
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Twisted

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #6

 • Baltazard
 • Baltazard's Avatar
 • Offline
 • Packer
 • Posts: 736
 • Thank you received: 94
Fistikarios wrote:
ωραιο θεμα και μπραβο

Εγω ενα ερωτημα εχω να απευθυνω και ενα προβληματισμο, αν ειναι καθε φορα που βγαινει ενα παιχνιδι να με σκοτιζουν με προβληματα τετοιου τυπου με γραφικα και αλλα τοτε ξενερωνω περισσοτερο απο το να επαιρνα ενα παιχνιδι της σειρας,ασε που με αυτα που εχουν γινει μαλλον φολα θα ειναι ,αλλα δεν το ξερουμε αυτο, επισης ολος αυτος ο πανικος δεν θα κανει το gameplay του παιχνιδου καλυτερο και να εχει τα τελεια γραφικα στον κοσμο. Αξιζουμε λοιπον τετοιας αντιμετωπισεις οχι μονο απο την ubisoft και απο αλλες εταιριες Εν ετη 2014 ???


Ωραιο θεμα παληκαρι!!

να σου απαντησω στο προβληματισμο σου.Δυστυχως ή ευτυχως ζουμε στην Ψηφιακη εποχη και οπως κινουνται ολες οι εταιριες πρεπει να κινηθουμε και εμεις οι καταναλωτες.Ανεξαρτητως το προιον που πουλαει (μιλαμε παντα για ψηφιακη διανομη).Περιμενεις να βγουνε τα reviews απο αξιοπιστα κατα την γνωμη σου sites και εχεις την κριση για να προβεις σε αγορα ή οχι.Τωρα οπως ανφερε ενα φιλος παραπανω για καποια site που απευθυνονται σε gaming περιοχομενο δεν ειναι αξιοπιστα κα την γνωμη μου.Αν ψαξεις στο διαδιακτυο θα βρεις πολυ πιο αξιοπιστα.


Ναι καταλαβαινω οτι δεν μπορεις ψαξεις συνεχεια αυτα site γιατι εισαι ενα καταναλωτης (συγγωμη για την εκφραση) οποιος δεν πας υποψιασμενος για τι θα συναντησεις μεσα στο παιχνιδι και απλα τρως την πρωτη ηττα και λες τι αγορασα?Σκοπος μας ειναι ολοι εμεις που αγαπαμε τα games να κανουμε κατι κοινο.Τον τροπο πραγματικα δεν τον γνωριζω αλλα αν ενωθουμε ολοι εμεις που ειμαστε στα forums ολο και κατι μπορει ν`αλλαξει.

πειτε με αισιοδοξο, πειτε με ρομαντικο αλλα παιζω games απο μικρος.Καποτε τα games δεν εβγαιναν τοσο broken απο ολες τις εταιριες.Ειχανε δυσκολια κτλ,κτλ

Συνγχαρητηρια για το ωραιο τοπικ twisted
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Fistikarios, Twisted

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #7

 • Twisted
 • Twisted's Avatar
 • Offline
 • Add-to-carter
 • Posts: 34
 • Thank you received: 2
Πρώτον έχεις δίκιο, τα παιχνίδια κάποτε δεν έβγαιναν απλά για να βγουν. Δεν ξέρω πολλές εταιρίες που να εξακολουθούν να δημιουργούν ωραία παιχνίδια. Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Naughty Dog, με τα Crash, τα Jak, Jak and Daxter παλαιότερα, και με τα Uncharted και το The Last of Us τα τελευταία χρόνια. Έχω αρχίσει να πιστεύω πως μόνο τους Indie Developers (με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπάρχουν ακόμα καλά studios αλλά και βλάκες Indie Developers) πλέον τους ενδιαφέρει η ποιότητα του παιχνιδιού που θα κυκλοφορήσουν σε αυτή τη βιομηχανία. Όλοι οι υπόλοιποι μας βλέπουν σαν κινούμενα πορτοφόλια (what?).
Δεύτερον, μακάρι κάποτε εμείς σαν καταναλωτές να κινηθούμε και να κάνουμε κάτι για όλο αυτό, αλλά το community (όχι μόνο το ελληνικό) είναι πολύ ανώριμο ακόμα. Επίσης όσοι έχουν κινηθεί νομικά εναντίων των εταιριών το έκαναν μόνο για την αποζημίωση, πιθανότατα δεν θα ήταν καν gamers.

Y.Γ Ας μου πει επιτέλους κάποιος πως κάνουμε quote :P
When all else fails, Crowbar the fucker.
The administrator has disabled public write access.

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #8

 • NikeFerrari
 • NikeFerrari's Avatar
 • Offline
 • Moderator
 • Posts: 10940
 • Thank you received: 1613
Twisted wrote:

Y.Γ Ας μου πει επιτέλους κάποιος πως κάνουμε quote :P

Κάτω, δεξιά απο το κάθε post όταν είσαι logged in που θέλεις να κάνεις quote, υπάρχουν κάποιες επιλογές.

Πάτησε το Quote.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Twisted

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #9

 • Twisted
 • Twisted's Avatar
 • Offline
 • Add-to-carter
 • Posts: 34
 • Thank you received: 2
NikeFerrari wrote:
Twisted wrote:

Y.Γ Ας μου πει επιτέλους κάποιος πως κάνουμε quote :P

Κάτω, δεξιά απο το κάθε post όταν είσαι logged in που θέλεις να κάνεις quote, υπάρχουν κάποιες επιλογές.

Πάτησε το Quote.

Μάλλον έχω κάποιο πρόβλημα και δεν το είδα.. :DΕυχαριστώ πάντως!!
When all else fails, Crowbar the fucker.
The administrator has disabled public write access.

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #10

 • savo
 • savo's Avatar
 • Offline
 • Unboxer
 • Posts: 2658
 • Thank you received: 392
Ωραίο θέμα φίλε.
Προσπαθώ να θυμηθώ πως διαφημίζαν τα παιχνίδια την δεκαετία του 90 :dry:Δεν μου έρχετε κάτι.
Είναι σημάδια των καιρών όλο αυτό νομίζω (ZeitGeist :hellyeah:) !!

Hype ε? Οκ αυτοί θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να προμοτάρουν το προιόν τους όπως θα κάναμε όλοι μας αν είχαμε επενδύσει σε κάτι, και θέλαμε αυτό το κάτι τουλάχιστον να μας έκανε απόσβεση αυτά που χώσαμε.
Προσωπικά δεν με χαλάει αν καταφέρουν και με hype ιασουν και όλο αυτό γεμίσει την αναμονή μου συζητώντας στα φόρουμ και στις παρέες περί αυτού που μας ετοιμάζουν.
. Θα με χαλάσει όμως αν μέσα σε όλο αυτό υπάρχει παραπλάνηση (alliens colonial ) , θα με χαλάσει αν υπάρχει φύκι αντι για μετάξι θα θα ...

Κλασικό πρόσφατο παράδειγμα το Destiny. Τρελό Hype, με διακυμάνσεις από την πλεύρα μου για το αν μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω, που τελικά την μέρα που κυκλοφόρησε, ήταν η αφορμή για να πάρω το Ps4. Άλλο περίμενα? Άλλο είδα ? Σημασιά έχει ότι εγώ είμαι άκρα ικανοποιημένος από το game και ας είχα προσδοκίες για κάτι καλύτερο, σημασία έχει ότι όλο αυτό το hype με οδήγησε στην αγορά μιας κονσόλας που την χαίρομαι 100% και συνάμα αυτοί πετύχαν στο μάρκετινγκ που κάνανε.

Αν εγώ σαν Σάββας πάω αβίαστα και αγοράσω ένα προιον μόνο και μόνο επειδή το μάρκετινγκ και το hype που προωθούν έκανε καλά την δουλεία του, και δεν έχω σκαλίσει λίγο το μυαλό μου, δεν έχω ρωτήσει, δεν έχω υπομονή η οτιδήποτε άλλο, τότε είμαι άξιος τις μοίρας μου αν το λουστώ.
Θα μου πείτε τώρα, κάτι δεν λες σωστά ρε Savo. Όλοι μας σε αυτά που περιμένουμε,ήδη σιγοκαίει μέσα μας το hype και η αναμονή. Μας αρέσει το τάδε και ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα το αγοράσουμε, και οι χαρτογιακάδες το γνωρίζουν αυτό και με τον τρόπο τους μας το επισπεύδουν.
Αυτά. Αν ήμουν ακαταλαβίστικος και αντιφατικός να μου το πείτε ε?
ZeitGeist
Last Edit: 4 years 6 months ago by savo.
The administrator has disabled public write access.

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #11

 • Baltazard
 • Baltazard's Avatar
 • Offline
 • Packer
 • Posts: 736
 • Thank you received: 94
Savo wrote:
Ωραίο θέμα φίλε.
Προσπαθώ να θυμηθώ πως διαφημίζαν τα παιχνίδια την δεκαετία του 90 :dry:Δεν μου έρχετε κάτι.
Είναι σημάδια των καιρών όλο αυτό νομίζω (ZeitGeist :hellyeah:) !!
Hype ε? Οκ αυτοί θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να προμοτάρουν το προιόν τους όπως θα κάναμε όλοι μας αν είχαμε επενδύσει σε κάτι, και θέλαμε αυτό το κάτι τουλάχιστον να μας έκανε απόσβεση αυτά που χώσαμε.
Προσωπικά δεν με χαλάει αν καταφέρουν και με hype ιασουν και όλο αυτό γεμίσει την αναμονή μου συζητώντας στα φόρουμ και στις παρέες περί αυτού που μας ετοιμάζουν.
. Θα με χαλάσει όμως αν μέσα σε όλο αυτό υπάρχει παραπλάνηση (alliens colonial ) , θα με χαλάσει αν υπάρχει φύκι αντι για μετάξι θα θα ...
Κλασικό πρόσφατο παράδειγμα το Destiny. Τρελό Hype, με διακυμάνσεις από την πλεύρα μου για το αν μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω, που τελικά την μέρα που κυκλοφόρησε, ήταν η αφορμή για να πάρω το Ps4. Άλλο περίμενα? Άλλο είδα ? Σημασιά έχει ότι εγώ είμαι άκρα ικανοποιημένος από το game και ας είχα προσδοκίες για κάτι καλύτερο, σημασία έχει ότι όλο αυτό το hype με οδήγησε στην αγορά μιας κονσόλας που την χαίρομαι 100% και συνάμα αυτοί πετύχαν στο μάρκετινγκ που κάνανε. Αν εγώ σαν Σάββας πάω αβίαστα και αγοράσω ένα προιον μόνο και μόνο επειδή το μάρκετινγκ και το hype που προωθούν έκανε καλά την δουλεία του, και δεν έχω σκαλίσει λίγο το μυαλό μου, δεν έχω ρωτήσει, δεν έχω υπομονή η οτοιδήποτε άλλο, τότε είμαι άξιος τις μοίρας μου αν το λουστώ.
Θα μου πείτε τώρα, κάτι δεν λες σωστά ρε Savo. Aυτό είναι ότι σε όλους μας σε αυτά που περιμένουμε, σιγοκαίει μέσα μας το hype και η αναμονή, μας αρέσει το τάδε και ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα το αγοράσουμε, και οι χαρτογιακάδες το γνωρίζουν αυτό και με τον τρόπο τους μας το επισπεύδουν.
Αυτά. Αν ήμουν ακαταλαβίστικος και αντιφατικός να μου το πείτε ε?


ας κανω λιγο το δικογορο του διαβολου Σαββουλη(ειναι καλοπροεραιτο)

θα Συμφωνησω με ολα τα παραπανω που γραφεις (εγω μαζι σου).Το hype οπως λες εφτασε ταβανι αγορασες αυτο το τιτανοτεραστιο παιχνιδι οταν εβαλες το δακτυλο στην κονσαλα και ειδες το Main screen ησουν γεματος μ`ενα χαμογελο σαν τα μικρα παιδια.Οταν επεξεργαστηκες το περιεχομενο το περιεχομενο παντα με την δικη σου κριση ητανε σαν σου ελειπε κατι??Αρα με λιγα λογια βαζουμε του εαυτους μας σε αυθυποβολη οτι μας αρεσε??


Δυστυχως οι εταιριες δεν διαβαζουνε το σκεπτικο μας.Βλεπουνε ενα 60€ παραπανω στα ταμεια τους και συν μια κονσολα που καταφερε να το πουλησει.Μηπως θα πρεπει ν`αγοραζουμε πιο συνειδητα; (Βαζω και εμενα μεσα)μηπως για αυτο πλεον δεν βγαινουν ολοκληρωμενα games.
The administrator has disabled public write access.

To Hype στα video games. Ubisoft, CA, AC:U και ΤW 4 years 6 months ago #12

 • Panos S.
 • Panos S.'s Avatar
 • Offline
 • Wishlister
 • Posts: 5
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και άλλωστε να μην ξεχνάμε και το Destiny το οποίο είχε budget 500 εκ. δολλάρια και δεν πρόσφερε ότι είχε υποσχεθεί. Kαι ο λόγος είναι απλός (κατά την γνώμη μου) πλέον ένα game δεν διαφημίζετε για το feeling που προσφέρει ( για όσους θύμουνται διαφημίσεις για το The Legend Of Zelda: Majora's Mask που μας έπιανε άγχος καθώς βλέπαμε το φεγγάρι να πλησιάζει μόνο κ μόνο από το trailer ), αλλά επικεντρώνονται στον τομέα τον γραφικών , τι features παρουσιάζει για single και multi-player και διάφορα τετοία και αυτό συμφέρει τις εταιρίες γιατί κακά το ψέματα αλλά ποιά εταιρία σήμερα πληρώνει για ένα αξιοπρέπες σενάριο. Από την άλλη μέρια ( των καταναλωτών) φταίμε και εμείς επειδή ζητάμε ως κοινό όλο και πιο " ρεαλίστικα " παιχνίδια και όχι πιο ποιότικα και φέρνω ως παράδειγμα το Bastion το αριστούργημα ( κατά την γνώμη μου ) της SuperGiant Games που είναι ποιοτικό game. Δημιουργημένο από gamers για gamers
The administrator has disabled public write access.
 • Page:
 • 1
 • 2
Powered by Kunena Forum