Teo_30 wrote: Καλησπέρα στην παρέα,τι γίνεται παιδιά;
Λοιπόν επειδή θα ήθελα να φτιάξω ένα καινούργιο gaming PC θα ήθελα τη βοήθεια σας με κάποια πράγματα.Καταρχάς το PC θα αγοραστεί μέσα στο καλοκαίρι απλά θα ήθελα να ξέρω περίπου τι χρειάζομαι για να κάνω τον απαραίτητο προγραμματισμό.
Αρχικά θα ήθελα να μου προτείνετε κομμάτια για το PC μαζί με οθόνη.Το budget για το PC είναι κοντά στα 500 ευρώ (η οθόνη είναι εκτός αυτό του budget,απλά θα ήθελα μια καλή και σχετικά οικονομική λύση).Θα το ήθελα για τα κλασσικά παιχνίδια όπως LoL,Hots,Paladins, Hearthstone αλλά θα ήθελα να επεκταθω και περαιτέρω στα παιχνίδια όπως GTA V,κάνα Wither κτλπ χωρίς να με καίνε τα ultra high γραφικά κτλπ.
Δεύτερον θα ήθελα να ρωτήσω από που μπορώ να πάρω τα windows10 σε σχετικά προσιτή τιμή εκτός άμα γίνεται να τα πάρω δωρεάν από κάπου.
Τέλος,γενικά για τα drives που χρειάζονται για την μητρική,κάρτα γραφικών κτλπ έρχονται με CD οπότε θα χρειαστεί να έχω και το εξάρτημα για τα CD για να τα βάλω στον υπολογιστή και να τα κάνω install;
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγγνώμη για όλες αυτές τις ερωτήσεις απλά είμαι αρχάριος και είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να χτίσω ένα PC!
Φίλε μου έχεις πολύ περιορισμένο budget για gaming pc.Μιας και θες να παίζεις παιχνίδια όπως Witcher 3,GTA V και τα λοιπά θα πας για καλή κάρτα γραφικών,δεν είμαι και ειδήμονας αλλά πιστεύω ότι δε θα πήγαινες κάτω από μια RX 470(περιμένω κάποιον να με διαψεύσει) αλλά τότε θα πας αναγκαστικά σε i3 επεξεργαστή(διπύρηνο) για να σε βγάλει το budget.Σκέψου όμως ότι ο επεξεργαστής είναι αυτός που κρατάει το PC μακροχρόνια στην ουσία,οπότε θα σου πρότεινα να πας για έναν καλύτερο επεξεργαστή και μια μέτρια προς κακή κάρτα γραφικών κι ας έχει μειονέκτημα στα νεότερα παιχνίδια(και την κάνεις upgrade μόλις έχεις τα φράγκα).Λοιπόν,μέσω skroutz μπακαλίστικα κι όχι διεξοδικά θα σου πω θες 50 ευρώ για 8gb ram άλλα 50 το λιγότερο για μια μητρική micro ATX(πολύ μπακαλίστικα μιας και η μητρική πρέπει να υποστηρίζει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή που θα πάρεις),40 το λιγότερο για σκληρό δίσκο 1ΤΒ(50 τουλάχιστον αν θες έναν της προκοπής).Άμα δε θες 1ΤΒ δίσκο μπορείς να ρίξεις την τιμή από κει.Ένα PC case πάλι γύρω στα 50 αν θες να την παλεύει έστω και λίγο.Τροφοδοτικό πάλι 40 το λιγότερο(και ρισκάρεις να κάψεις φλάτζες.Οπότε πάμε μπακαλίστικα στα 230.Έχεις 270 ευρώ για CPU και GPU...Δύσκολο...To χειρότερο σενάριο είναι ο Intel Core i3 6100 Box στα 110 ευρώ κι έχεις 160 ευρώ για GPU.Κολλάει μια RX 460 4GB Stix Gaming(πιστεύω θα ναι μια χαρά κάρτα γραφικών).Γενικά δύσκολο budget.Θα σου λεγα να δώσεις για επεξεργαστή να πας σε έναν i5( 7400 box στα 180,επίσης στην ίδια τιμή ο 4460 όπου πας πιο παλιό chipset οπότε κερδίζεις λεφτά από μητρική και μπορεί και από ram αν υποστηρίζει ddr3) και κόβεις αρκετά από κάρτα γραφικών.Τα παλιά παιχνίδια θα στα παίζει όπως και να χει φουλ,σχεδόν ότι κάρτα και να πάρεις(εκτός κι αν είναι καμιά πολύ παλιά),πιθανότατα και τα καινούργια medium..Sorry που δεν προσπάθησα να σου βρω ένα συγκεκριμένο build αλλά πρώτον δεν είμαι ειδήμονας και δεύτερον δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή.Οπότε πάρε μια ιδέα να κάνεις την έρευνα σου κι άμα χρειαστείς άλλη βοήθεια εδώ είμαστε να το ψάξουμε πιο διεξοδικά
EDIT:Για windows 10 δεν ξέρω,για drivers πάντως δε χρειάζεσαι cd drive μιας και μπορείς να τα κατεβάσεις από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας που ανήκει το εκάστοτε κομμάτι hardware