Τα είπε όλα ο Throrin και συμφωνώ απόλυτα, αλλά θα τα πω και εγώ με δικά μου λόγια γιατί μπορώ.
Σαφώς κι εγώ έχω δει μόνο σε καταστήματα και αυτό που δείχνουν είναι το demo της τηλεόρασης, κάτι που δε θεωρώ αξιόλογο για να κρίνω την ποιότητα.
Οι τιμές σε καλές 4K τηλεοράσεις είναι ακόμα πολύ υψηλές και δεν αξίζει να επενδύσεις.
Πρώτον λόγω τιμής - απόδοσης και χαρακτηριστικών. Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν 4K τηλεοράσεις με καλύτερα χαρακτηριστικά και σε πολύ προσιτές τιμές.
Δεύτερον, έλλειψη περιεχομένου. Κανάλια εκπέμπουν ακόμα σε 720p, σειρές βγαίνουν max σε 1080p, ταινίες βρίσκεις πολύ σπάνια σε 4K, κονσόλες εκπέμπουν μόνο σε 1080p και ενδεχομένως να μην δείχνουν ωραία στη 4K.
Την ίδια στιγμή μπορείς σε μια πολύ λογική τιμή να βρεις μία τούμπανη 1080p τηλεόραση με τα καλύτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να φτάσει και θα εκμεταλλεύεσαι όλες της σημερινές τεχνολογίες.
Κατά τη γνώμη μου βέβαια, μιας και η περίοδος είναι λίγο μεταβατική και αβέβαιη, καλύτερα να μην επενδύσεις αυτή τη στιγμή σε οποιαδήποτε τηλεόραση αν δεν είναι άμεση ανάγκη, γιατί η 4K είναι ακριβή και περιττή ενώ η 1080p ενδέχεται να ξεπεραστεί σύντομα.