Έρχεται το Facebook Live μεταξύ δύο ατόμων

Εισάγεται και η “αίθουσα αναμονής”
23 Αυγούστου 2016 09:30
Έρχεται το Facebook Live μεταξύ δύο ατόμων

Το Facebook αποκάλυψε νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα προσθέσει στο Facebook Live. Πρώτη και κυριότερη η δυνατότητα να γίνει stream με δύο ανθρώπους σε διαφορετικές τοποθεσίες. Ουσιαστικά θα μπορείτε να καλέσετε ένα φίλο σας να συμμετέχει στο Live σας, ενώ ο ίδιος ο Zuckerberg δήλωσε πως θα είναι ωραίο να έχει διαφορετικούς καλεσμένους και celebrities να συμμετέχουν εξ αποστάσεως στα Live videos του.

Επιπλέον, το Facebook εισάγει τα waiting rooms, αίθουσες αναμονής δηλαδή στις οποίες μπορούν να περιμένουν οι χρήστες για να ξεκινήσει το Live. Έτσι οι δημιουργοί θα μπορούν να προγραμματίζουν τα Live τους και το Facebook θα στέλνει ειδοποιήσεις πριν ξεκινήσει, με τους θεατές να μπορούν να περιμένουν λίγα λεπτά στην αίθουσα αναμονής. Αυτό λύνει το πρόβλημα των δημιουργών που ξεκινούν Live και περιμένουν κάποια λεπτά μέχρι να συνδεθούν αρκετοί χρήστες, με αποτέλεσμα όμως αυτοί που συνδέθηκαν πρώτοι να βαριούνται.

Τέλος, το Facebook προσθέτει τη δυνατότητα να προσθέτουν μάσκες και εφέ στο πρόσωπό τους κατά τη διάρκεια του Live, μέσω της εφαρμογής MSQRPD την οποία αγόρασε το Facebook το Μάρτιο.

Τα νέα χαρακτηριστικά γίνονται διαθέσιμα από σήμερα σε Verified Users, με εταιρίες να ακολουθούν το Σεπτέμβριο και τους απλούς χρήστες περίπου στα τέλη Οκτωβρίου.