Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο για το Facebook

Τρίβει τα χέρια του ο Zuckerberg
29 Ιουλίου 2016 07:09
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο για το Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά  αποτελέσματα τριμήνου, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ που έχει κάνει η εταιρία. Καταρχάς, η μετοχή του Facebook έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα των $123.34. Η ανάπτυξη συνεχίζεται σταθερά στο 3.63% προσθέτοντας 60 εκατομμύρια επιπλέον μηνιαίους χρήστες αυτό το τρίμηνο, φτάνοντας πλέον τον αριθμό ρεκόρ των 1.71 δισεκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως, ενώ δημιούργησε και ένα ακόμα ρεκόρ: 1 δισεκατομμύριο χρήστες μπαίνουν κάθε μέρα στο Facebook από το κινητό τους.

Τα έσοδά του έφτασαν τα $6.44 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, ενώ αυξήθηκαν κατά 59% σε σχέση με πέρυσι. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις έφτασαν τα $6.24 δισεκατομμύρια με το 84% αυτών τα προέρχεται από το mobile. Τα κέρδη του άγγιξαν τα $2.05 δισεκατομμύρια και έχει πλέον $23 δισεκατομμύρια σε μετρητά για να τα επενδύσει όπως κρίνει σκόπιμο.

Οι δείκτες των ημερήσιων χρηστών αποδεικνύουν πως το Facebook δε φαίνεται να χρησιμοποιείται λιγότερο από τους ανθρώπους όσο περνάει ο καιρός. Υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια αναζητήσεις καθημερινά. Ο Zuckerberg θέτει το mobile ως προτεραιότητα, αφού πιστεύει πως “το τηλέφωνο θα είναι η πλατφόρμα όπου πολλά από τα Augmented Reality χαρακτηριστικά θα γίνουν mainstream”.