Εμφυτεύουν chips κάτω από το δέρμα τους

Είναι η νέα μόδα στο San Francisco
24 Ιουνίου 2016 05:19
Εμφυτεύουν chips κάτω από το δέρμα τους

Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων τοποθετούν chips κάτω από το δέρμα τους στο San Francisco των ΗΠΑ. Δημιουργήθηκε μάλιστα και ένα κίνημα με την ονομασία Transhumanist Party που σκοπό έχει “να βελτιώσει δραστικά τους ανθρώπους μέσω ψηφιακών εμφυτευμάτων ή ακόμα και γενετικής τροποποίησης”.

Τα εμφυτεύματα περιορίζονται προς το παρόν σε RFID chips και χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στους χώρους εργασίας, στο σπίτι αντί για κλειδαριά, για πρόσβαση στο smartphone και άλλες λειτουργίες και ο Zoltan Istvan του Transhumanist Party δηλώνει πως “πρέπει να απαλλαχθούμε από τα αξεσουάρ, δε θέλουμε να κουβαλάμε συσκευές, θέλουμε οι συσκευές να είναι ενσωματωμένες σε εμάς”.

Φυσικά οι ανησυχίες περί ιδιωτικότητας είναι έντονες, αφού κάποιος hacker μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στο chip. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για τον κίνδυνο μολύνσεων. Η ενσωμάτωση των chips δε γίνεται σε κάποια κλινική, αλλά σε μαγαζιά tattoo και piercing. Η εταιρία Dangerous Things πουλάει τη συσκευή και το kit εμφύτευσης online έναντι $57.

Tags: