Φήμη: Το Nintendo NX είναι φορητή κονσόλα με αποσπώμενα χειριστήρια

To Eurogamer αποκαλύπτει το μοναδικό concept της νέας κονσόλας
26 Ιουλίου 2016 13:44
Φήμη: Το Nintendo NX είναι φορητή κονσόλα με αποσπώμενα χειριστήρια

Σαν κεραυνός εν αιθρία κυκλοφόρησε πριν λίγα λεπτά το άρθρο του Eurogamer, το οποίο ισχυρίζεται πως έχει όλες τις πληροφορίες για το μοναδικό concept του Nintendo NX. Σύμφωνα με τις πηγές του, η νέα κονσόλα της Nintendo θα είναι φορητή με αποσπώμενα χειριστήρια και θα λειτουργεί εν κινήσει ως μια πανίσχυρη φορητή κονσόλα με τη δική της οθόνη. Η ειδοποιός διαφορά βρίσκεται στο γεγονός πως τα πλαϊνά της οθόνης έχουν εσοχές για δύο αποσπώμενα χειριστήρια, αναλόγως και τις ανάγκες. 

Έπειτα, όταν θα είστε σπίτι, το σύστημα συνδέεται στην τηλεόραση για το παραδοσιακό gaming session. Εκεί τον διαμεσολαβητή αναλαμβάνει ένα 'base unit' ή βάση που συνδέει τον "εγκέφαλο" του NX -που βρίσκεται στο χειριστήριο- για να συνδεθεί με την τηλεόραση. Και πάλι επιβεβαιώνεται η φήμη που θέλει τη Nintendo να χρησιμοποιεί cartridges -ή κοινώς κασέτες- ως αποθηκευτικό μέσο για τα παιχνίδια του NX. Η απόφαση αυτή βασίζεται πιθανώς στο γεγονός πως προπάντων το NX είναι μια φορητή συσκευή και ακούγεται πως η Nintendo προτείνει το μέγεθος των cartridges να μην ξεπερνά τα 32GB, μέγεθος το οποίο κρίνεται σχεδόν ακατάλληλο αν κρίνουμε από τα υπόλοιπα μοντέρνα παιχνίδια. Σε ένα σημείο στο σχεδιασμό της νέας κονσόλας η Nintendo σκεφτόταν μια digital only διανομή αλλά τελικά αποφάσισε κατά του συστήματος αυτού. 

Στα του hardware τώρα, το Eurogamer λέει πως εξαιτίας των ριζοσπαστικών αλλαγών στον σχεδιασμό του εσωτερικά, δεν θα υπάρξει backwards compatibility συμβατότητα με το Wii U. Σε αντίθεση με παλαιότερες φήμες, το Nintendo NX θα "τρέχει" με ένα καινούργιο λειτουργικό της εταιρίας και όχι με Android. Φαίνεται πως οι δηλώσεις της Nintendo σχετικά με ότι δεν κοιτάζει τα specs, πιάνουν κυριολεκτικά τόπο, καθώς το NX θα έρχεται εξοπλισμένο με το πανίσχυρο, όμως φορητού τύπου επεξεργαστή Tegra της Nvidia. Αν και ακόμη δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τις τρέχουσες κονσόλες, γίνεται αντιληπτό πως η εταιρία δεν θα κυνηγήσει τους άλλους δύο (Sony/ Microsoft) στο θέμα της ιπποδύναμης. 

Κλείνοντας, γίνεται λόγος πως η Nintendo έχει ανεβάσει τις στροφές και πλέον η αποκάλυψη της θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, μετά το marketing φιάσκο του Wii U, σχεδιάζεται μια απλή διαφημιστική στρατηγική για το NX, με το ενιαίο μήνυμα να μεταφέρει πως θα μπορείτε να παίζετε τα παιχνίδια σας εν κινήσει. 

Ποια είναι η άποψη σας για το Nintendo NX ύστερα από όλα αυτά; Πείτε μας στα σχόλια.