Η ιστορία πίσω από τον ακυρωθέν Daredevil τίτλο της Marvel

Πολύ πριν την συνεργασία της με τη Sony για το Spider-Man
27 Ιουνίου 2016 12:08
Η ιστορία πίσω από τον ακυρωθέν Daredevil τίτλο της Marvel

Πριν η Marvel συνεργαστεί με τη Sony για την Spider-Man αποκλειστικότητα του PS4 και συγκεκριμένα 14 χρόνια πριν, ο κολοσσός των comics προσπάθησε να κάνει ένα φιλόδοξο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Daredevil, την εποχή που θα έβγαινε η ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ben Affleck. Ο λόγος για το Daredevil: The Man Without Fear, το οποίο θα ήταν ένας σχετικά μικρός και όχι ΑΑΑ, third-person action τίτλος για το PS2, που βρίσκονταν υπό ανάπτυξη από την 5000ft Inc. και θα εκδιδόταν από την Encore. Ο τίτλος θα εστίαζε αρχικά στην αναπαράσταση ορισμένων εμβληματικών σκηνικών από τα comic ου Daredevil.

Όταν όμως μαθεύτηκε ότι η Fox ετοίμαζε την Daredevil ταινία, το μικρό project έπρεπε να γίνει κάτι μεγαλύτερο και να αντικατοπτρίζει το πρεστίζ της ταινίς. Έτσι, μεταμορφώθηκε σε ένα open-world adventure παιχνίδι και έγινε multiplatfrom για τα Xbox και PC. Δυστυχώς όμως, οι διαφωνίες μεταξύ Microsoft και Sony σχετικά με το παιχνίδι που ήθελαν στις τότε κονσόλες τους και σε συνάρτηση με τις ενστάσεις που είχε η Marvel για ορισμένα gameplay χαρακτηριστικά του, έβαλαν σε δεσμά τη 5000ft. Έπειτα, τα εσωτερικά προβλήματα στην εταιρία, όπως θέματα με τη μηχανή γραφικών, εσωτερικές αντιπαραθέσεις, ακόμη και εργαζόμενους που έκαναν χρήση ναρκωτικών, οδήγησαν σε απρόβλεπτες καταστάσεις. 

Εν τέλει το παιχνίδι με τα χίλια ζόρια κατάφερε να ολοκληρωθεί, όμως η Marvel αρνήθηκε να συνυπογράψει το παιχνίδι και ανακάλεσε την άδεια του και το παιχνίδι ακυρώθηκε. Το 2012 η 5000ft κατέληξε να βάζει λουκέτο. 

Όλα αυτά ήρθαν στην επιφάνεια από ένα video του Unseen64, ο οποίος αποκάλυψε όλη αυτήν την ιστορία στο video που αξίζει να δείτε παρακάτω και να μάθετε με κάθε λεπτομέρεια της ιστορία πίσω από το ακυρωθέν Daredevil τίτλο. 

Tags: