Φήμη: Αρκετά δυνατότερο από το PS4 Neo το αναβαθμισμένο Xbox

Νωρίτερα στην αγορά ελέω των κινήσεων της Sony
26 Μαΐου 2016 06:00
Φήμη: Αρκετά δυνατότερο από το PS4 Neo το αναβαθμισμένο Xbox

Μετά από την εκτενής αναφορά του Kotaku σχετικά με τα μελλοντικά πλάνα της Microsoft για το Xbox, πλέον και το Polygon, επικαλούμενο τις δικές του πηγές, έρχεται να φέρει νέες πληροφορίες στην επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως το νέο, λεπτότερο, Xbox One θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο και θα είναι 40% μικρότερο από το τωρινό μοντέλο, πράγμα που θα το καθιστά ως το μικρότερο Xbox στην ιστορία του brand. Επιπλέον, κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίζει την αναπαραγωγή 4K περιεχομένου, ενώ η τιμή του δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Όσο για το νέο και ριζικά αναβαθμισμένο Xbox “Scorpio” -αυτή είναι η κωδική του ονομασία- τονίζεται πως η κυκλοφορία του θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2017. Η δύναμη της κονσόλας είναι βασικό μέλημα της Microsoft, τα πλάνα της οποίας επιταχύνθηκαν σύμφωνα με τις πηγές του μέσου, μετά από τις φήμες για το αναβαθμισμένο PS4. Έτσι, το νέο σύστημα αναμένεται να έχει επεξεργαστικής ισχύς που αγγίζει τα 6TFLOPS σε σύγκριση με τα 4.14TFLOPS που φημολογείται πως θα φτάνει το PS4 Neo. Η κονσόλα ενδέχεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι πηγές του Polygon επιβεβαιώνουν σχεδόν όλα όσα ανέφερε και νωρίτερα το Kotaku. Μιας και έχουμε να κάνουμε με φήμη σας προτείνουμε να λάβετε υπόψιν τις όποιες πληροφορίες με επιφύλαξη.