“Νέο Xbox και χειριστήριο στην φετινή E3”

Αυτά αναφέρει o γνωστός blogger της Microsoft, Paul Thurrot
28 Απριλίου 2016 11:48
“Νέο Xbox και χειριστήριο στην φετινή E3”

Λίγα 24ωρα μετά τη διαρροή για το "Xbox One II", μια νέα δημοσίευση του Brad Sams στο blog του Paul Thurrot, γνωστού για πολλές διαρροές σχετικές με την Microsoft στο παρελθόν, θέλει την αμερικάνικη εταιρία να αποκαλύπτει νέο hardware και ένα νέο χειριστήριο στην φετινή E3.

 Η δημοσίευση ακολουθεί παρακάτω μεταφρασμένη από εμάς:

Είμαστε ακόμα αρκετές εβδομάδες μακριά από την εκδήλωση της Microsoft στην E3, αλλά περισσότερες πληροφορίες για τα πράγματα που θα συζητήσει η εταιρία αρχίζουν να έρχονται στο προσκήνιο. Με βάση πηγές εντός της εταιρείας, περιμένουμε να δούμε νέο hardware στην εκδήλωση και θα υπάρχει, επίσης, ένα νέο βασικό χειριστήριο, που θα συνοδεύει το Xbox One.

Το νέο χειριστήριο θα μοιάζει με το ήδη υπάρχων, πράγμα που δεν εκπλήσσει κανένα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει σε ένα νέο χρώμα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Microsoft σήμερα προσφέρει κυρίως μαύρα χειριστήρια, ένα νέο λευκό χειριστήριο φαίνεται σαν μια αξιοπρεπής ανανέωση στα μέσα του κύκλου της κονσόλας, για να βοηθήσει τις πωλήσεις.

Εκτός από το ανανεωμένο χειριστήριο, η εταιρεία διερευνά και νέες επιλογές αλληλεπίδρασης μεταξύ του PC και του Xbox One, για να επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητες, που υπάρχουν μεταξύ των δύο (όπως το game streaming). Η Microsoft θέλει να κάνει τα Windows 10 στους υπολογιστές και το Xbox έναν “δολοφονικό συνδυασμό” και έτσι ψάχνει τρόπους για να αξιοποιήσει το οικοσύστημα της και να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες ακόμα και για τα παιχνίδια που κυκλοφορούν και σε άλλες πλατφόρμες.

Η ιδέα είναι απλή, ακόμα και για τα παιχνίδια που δεν είναι αποκλειστικά, θέλουν να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες μεταξύ της κονσόλας και του υπολογιστή, τις οποίες το PlayStation δεν μπορεί να μιμηθεί εύκολα, πράγμα που θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση της κονσόλας από τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία έχει επίσης κάτι άλλο στο μανίκι της, για το οποίο εξακολουθώ να μην έχω όλες τις λεπτομέρειες, αλλά πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο από το ανανεωμένο χειριστήριο. Ενώ οι φήμες για το PS4K είναι πλέον ανεξέλεγκτες, δεν ξέρω ακόμα αν αυτή η νέα συσκευή της εταιρίας έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί την προαναφερθείσα κονσόλα. Ωστόσο, η Microsoft θα έχει μια άλλη, πολύ μεγαλύτερη ανακοίνωση σχετική με το hardware στην φετινή E3. Είχα ήδη ακούσει ότι εργάζονταν σε μια νέα Elite κονσόλα, όπως πρόσφατα ανακοίνωσαν το Elite bundle, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτή είναι μια ενημερωμένη έκδοση για το ήδη υπάρχων προϊόν τους ή κάτι εξ' ολοκλήρου καινούργιο.

Αυτή θα είναι μια μεγάλη χρονιά για τη Microsoft στην Ε3, καθώς η εταιρεία προσπαθεί για άλλη μια φορά να δείξει ότι η κονσόλα της είναι η καλύτερη επιλογή σε σύγκριση πάντα με το PS4.

Καθώς μαθαίνω περισσότερα για το νέο hardware, θα φροντίζω να σας ενημερώνω.