Οδηγός αγοράς - Smartphones

Και καλές αγορές...
04 Ιανουαρίου 2016 10:00
Οδηγός αγοράς - Smartphones

Δεν είναι κρυφό ότι πολλοί λάτρεις της τεχνολογίας περιμένουν πως και πως τις γιορτές των Χριστουγέννων για να αποκτήσουν κάτι που επιθυμούν πολύ ή ακόμα και να κάνουν ένα δώρο σε κάποιο αγαπητό τους πρόσωπο. Έτσι, οι Unboxholics, θέλοντας να σας βοηθήσουμε στο να κάνετε την επιλογή ενός smartphone ευκολότερη, με βάση πάντα τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις, φτιάξαμε έναν οδηγό αγοράς. Ο οδηγός όπως θα δείτε παρακάτω, χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες με βάση τις τιμές των συσκευών που επιλέξαμε και τις οποίες μπορείτε να βρείτε σε διάφορα ελληνικά online καταστήματα. Στον οδηγό αυτό έχουν συμπεριληφθεί συσκευές που παρουσιάστηκαν το 2015 αλλά και το 2014, ασχέτως με το αν αυτές υποστηρίζονται ακόμα ή όχι. Ξεκινάμε λοιπόν...

Συσκευές από €100 - €200

LG Spirit

Το Spirit αποτελεί μια low-end πρόταση από την LG, η οποία διαθέτει ικανοποιητικά τεχνικά χαρακτηριστικά, με όμορφο και στιβαρό σχεδιασμό. Η συσκευή έχει οθόνη IPS LCD HD 4,7 ιντσών, ενώ διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 410 στα 1.2GHz, με 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Έχει κύρια κάμερα στα 8MP και μπροστινή στο 1MP. Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό μας review.

Microsoft Lumia 640

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Windows Phone smartphone στη κατηγορία των low-end συσκευών. Το Lumia 640 διαθέτει τεχνικά χαρακτηριστικά, που σε συνδυασμό με το λειτουργικό της Microsoft, προσφέρει μια αρκετά ικανοποιητική εμπειρία χρήσης. Διαθέτει μια οθόνη IPS LCD HD 5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 400 στα 1.2GHz, 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Επίσης, διαθέτει κύρια κάμερα στα 8MP και μπροστινή στο 1MP.

Motorola Moto G (3rd Gen)

Είναι το τρίτο μοντέλο της επιτυχημένης σειράς Moto G της Motorola, το οποίο σε αυτήν την κατηγορία τιμής προσφέρει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και τεχνικά χαρακτηριστικά που δε θα απογοητεύσουν τον οποιονδήποτε. Συγκεκριμένα, η συσκευή έχει οθόνη IPS LCD HD 5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 410 στα 1.4GHz, 1GB/2GB RAM και 8GB/16GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Ακόμη διαθέτει μία κύρια κάμερα στα 13MP και μία μπροστινή στα 5MP, ενώ είναι και αδιάβροχο.

Samsung Galaxy J5

Το Galaxy J5 της Samsung είναι ένα όμορφο σχεδιαστικά smartphone, το οποίο προσφέρει αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά και μια εμπειρία χρήσης αντάξια των mid-range συσκευών. Η συσκευή έχει οθόνη Super AMOLED HD 5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 410 στα 1.2GHz, 1.5GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Επίσης, έχει κύρια κάμερα στα 13MP και μπροστινή στα 5MP.

Meizu M2 Note

Πρόκειται για μια συσκευή που ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη αυτής της κατηγορίας, χάρη στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και στον όμορφο και στιβαρό σχεδιασμό που διαθέτει. Το Meizu M2 Note έχει οθόνη IPS LCD Full HD 5,5 ιντσών, επεξεργαστή octa-core MediaTek MT6753 στα 1.3GHz, 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Διαθέτει κύρια κάμερα στα 13MP και μπροστινή στα 5MP. Επίσης, υποστηρίζει dual-SIM.

Microsoft Lumia 640 XL

Αποτελεί τον μεγάλο αδερφό του Lumia 640, αφού αυτό διαθέτει μια οθόνη IPS LCD HD 5,7 ιντσών. Το Lumia 640 XL είναι κατασκευασμένο από καλής ποιότητας πλαστικό και τρέχει τα Windows Phone 8.1 της Microsoft. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, έχουμε έναν Snapdragon 400 στα 1.2GHz, 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Επίσης, η κύρια κάμερα έχει ανέβει στα 13MP, ενώ η μπροστινή στα 5MP.

Huawei P8 Lite

Το Huawei P8 Lite, αν και mid-range συσκευή, θυμίζει αρκετά ακριβές ναυαρχίδες λόγω του όμορφου σχεδιασμού του, αλλά και της ποιότητας κατασκευής του. Η συσκευή έρχεται με οθόνη IPS LCD HD 5 ιντσών, με επεξεργαστή octa-core HiSilicon Kirin 620 στα 1.2GHz, με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Ακόμη, διαθέτει υποστήριξη για dual-SIM, ενώ φέρει κύρια κάμερα στα 13MP και μπροστινή στα 5MP.

Xiaomi Redmi Note 2

Ένα ακόμα smartphone από κινέζο κατασκευαστή, το οποίο προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις χάρη στα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει. Η συσκευή αποτελείται από πλαστικό καλής ποιότητας, ενώ έρχεται με οθόνη IPS LCD Full HD 5,5 ιντσών, με επεξεργαστή octa-core MediaTek Helio X10 στα 2GHz, 2GB RAM και 16GB/32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Φέρει κύρια κάμερα στα 13MP και μπροστινή στα 5MP, ενώ έχει υποστήριξη για dual-SIM.

Συσκευές από €200 - €350

Nokia Lumia 830

Το Lumia 830 είναι μια πολύ ικανή συσκευή, αν αναλογιστείτε ότι πρόκειται για ένα mid-range Windows Phone smartphone. Έχει όμορφο και λεπτό σχεδιασμό και είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά, όπως αλουμίνιο και πλαστικό. Η συσκευή έρχεται με οθόνη IPS LCD HD 5 ιντσών, με επεξεργαστή Snapdragon 400 στα 1.2GHz, με 1GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Επίσης, διαθέτει κύρια κάμερα στα 10MP και μπροστινή στο 1MP.

Samsung Galaxy A5

Το Galaxy A5 είναι ίσως ένα από τα δημοφιλέστερα mid-range smartphone της αγοράς, λόγω του όμορφου σχεδιασμού του, της ποιότητας κατασκευής του αλλά και των χαρακτηριστικών του. Η συσκευή έχει οθόνη Super AMOLED HD 5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 410 στα 1.2GHz, 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Ακόμη, φέρει μία κύρια κάμερα στα 13MP και μία μπροστινή στα 5MP.

LG G3

Το LG G3, αν και ναυαρχίδα του 2014, αποτελεί ακόμα μια καλή και συμφέρουσα επιλογή για όσους επιθυμούν το κάτι παραπάνω από μια συσκευή αυτής της τιμολογιακής κατάταξης. Η συσκευή έχει οθόνη IPS LCD Quad HD 5,5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 801 στα 2.5GHz, 2GB/3GB RAM και 16GB/32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Επίσης, διαθέτει κύρια κάμερα στα 13MP και μπροστινή στα 2.1MP. Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό μας review.

Motorola Moto X (2nd Gen)

Το Moto X (2nd Gen) είναι ακόμα μία ναυαρχίδα του 2014, η οποία είναι κατασκευασμένη από ποιοτικά υλικά. Στον τομέα των χαρακτηριστικών, η συσκευή διαθέτει οθόνη AMOLED Full HD 5,2 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 801 στα 2.5GHz, 2GB RAM και 16GB/32GB αποθηκευτικού χώρου, χωρίς τη δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με μια κύρια κάμερα στα 13MP και μια μπροστινή στα 2MP.

 

Motorola Moto X Play

Το Moto X Play αποτελεί μια πρόταση της Motorola στη mid-range κατηγορία, η οποία προσφέρει μεγάλη οθόνη και μια premium αίσθηση λόγω των ποιοτικών υλικών κατασκευής του. Η συσκευή έρχεται με οθόνη IPS LCD Full HD 5,5 ιντσών, με επεξεργαστή Snapdragon 615 στα 1.7GHz, με 2GB RAM και 16GB/32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Ακόμη, έρχεται με μια κύρια κάμερα στα 21MP και μια μπροστινή στα 5MP.

Samsung Galaxy A7

Το Galaxy A7 της Samsung, όπως και το Galaxy A5, είναι ένα αρκετά κομψό σε εμφάνιση smartphone με μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο διαθέτει και ένα αρκετά ισχυρό hardware που δεν θα απογοητεύσει τον οποιονδήποτε. Η συσκευή διαθέτει οθόνη Super AMOLED Full HD 5,5 ιντσών, επεξεργαστή octa-core Exynos 5430 στα 1.8GHz, 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Επίσης, έχει κύρια κάμερα στα 13MP και μπροστινή στα 5MP.

Huawei P8

Το Huawei P8 είναι μία από τις ομορφότερες ναυαρχίδες της εταιρίας. Είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, προσδίδοντας μια premium αίσθηση. Η συσκευή έχει οθόνη IPS LCD Full HD 5,2 ιντσών, επεξεργαστή octa-core HiSilicon Kirin 930 στα 2GHz, 3GB RAM και 16GB/64GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Η κύρια κάμερά του είναι στα 13MP, ενώ η μπροστινή στα 8MP.

LG G Flex 2

Το G Flex 2 είναι ο διάδοχος του πρώτου κυρτού και εύκαμπτου smartphone στον κόσμο, το οποίο αν και είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό, δίνει μια premium αίσθηση. Η συσκευή διαθέτει εύκαμπτη οθόνη P-OLED Full HD 5,5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 810 στα 2GHz, 2GB/3GB RAM και 16GB/32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Ακόμη, διαθέτει κύρια κάμερα στα 13MP και μπροστινή στα 2.1MP. Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό μας review.

Συσκευές από €350 και πάνω

Samsung Galaxy S5

Το Galaxy S5 αποτελεί ακόμα και τώρα ένα πολύ αξιόλογο smartphone, αν εξαιρέσει κανείς τη μέχρι πρότινος επιμονή της Samsung να κατασκευάζει συσκευές με όχι και τόσο ποιοτικά υλικά. Βέβαια είναι και από τις λίγες συσκευές της που διαθέτουν αδιαβροχοποίηση. Η συσκευή έχει οθόνη Super AMOLED Full HD 5,1 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 801 στα 2.5GHz, 2GB RAM και 16GB/32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Η κύρια κάμερά του είναι στα 16MP, ενώ η μπροστινή στα 2MP. Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό μας review.

Samsung Galaxy Note 4

Το Galaxy Note 4 μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο "βασιλιά" των phablets, αφού είναι από τις λίγες συσκευές στην κατηγορία του, που προσφέρει στο χρήστη σχεδόν τα πάντα από λειτουργίες και δυνατότητες. Τα υλικά και η ποιότητα κατασκευής του, του δίνουν μια premium αισθητική. Το Note 4 διαθέτει οθόνη Super AMOLED Quad HD 5,7 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 805 στα 2.7GHz, 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Επίσης, διαθέτει κύρια κάμερα στα 16MP και μπροστινή στα 3.7MP.

Apple iPhone 6/6 Plus

Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι δύο συσκευές που συνδυάζουν αρκετά όμορφη μινιμαλιστική σχεδίαση, σταθερότητα και απλοϊκότητα. Τα υλικά κατασκευής τους είναι κορυφαία, όπως άλλωστε θα περίμενε κανείς από συσκευές της Apple. Η συσκευές έχουν οθόνη IPS LCD HD 4,7 ιντσών και IPS LCD Full HD 5,5 ιντσών, αντίστοιχα, επεξεργαστή Apple A8 στα 1.4GHz, 1GB RAM και 16GB/64GB/128GB αποθηκευτικού χώρου, χωρίς τη δυνατότητα επέκτασής του μέσω microSD. Ακόμη, η κύρια κάμερά τους είναι στα 8MP, ενώ η μπροστινή στα 1.2MP. Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό μας review.

Meizu MX5

Το Meizu MX5 είναι η ναυαρχίδα της εταιρία για το 2015 και αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για όσους θέλουν μια συσκευή με όμορφο και premium σχεδιασμό, αλλά και με επιδόσεις. Στο τομέα των χαρακτηριστικών, το MX5 διαθέτει οθόνη AMOLED Full HD 5,5 ιντσών, επεξεργαστή octa-core MediaTek Helio X10 στα 2.2GHz, 3GB RAM και 16GB/32GB αποθηκευτικού χώρου, χωρίς τη δυνατότητα επέκτασής του μέσω microSD. Η κύρια κάμερά του είναι στα 20.7MP, ενώ η μπροστινή στα 5MP.

Sony Xperia Z5/Z5 Premium

Τα Sony Xperia Z5 και Z5 Premium αποτελούν τις high-end προτάσεις της εταιρίας για το 2015. Και οι δύο συσκευές είναι κατασκευασμένες από premium υλικά, διαθέτουν όμορφο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Z5 διαθέτει οθόνη IPS LCD Full HD 5,2 ιντσών, ενώ το Z5 Premium είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο με οθόνη IPS LCD 4K 5,5 ιντσών. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, οι δύο συσκευές διαθέτουν επεξεργαστή Snapdragon 810 στα 2GHz, 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Επίσης, έχουν κύρια κάμερα στα 23MP και μπροστινή στα 5.1MP. Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό μας review.

LG G4

Το LG G4 αναδείχθηκε για το 2015 ως ένα από τα καλύτερα high-end smartphone της αγοράς, λόγω του εξαιρετικού σχεδιασμού του, αλλά και των δυνατοτήτων του. Η συσκευή διαθέτει οθόνη IPS LCD Quad HD 5,5 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 808 στα 1.8GHz, 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Ακόμη, διαθέτει κύρια κάμερα στα 16MP και μπροστινή στα 8MP. Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό μας review.

Samsung Galaxy S6/S6 Edge

Πρόκειται για high-end συσκευές της Samsung, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από premium υλικά. Έχουν έναν αρκετά όμορφο σχεδιασμό και αρκετά ισχυρό hardware, προσφέροντας στο χρήστη εντυπωσιακές επιδόσεις και δυνατότητες. Το Galaxy S6 έχει οθόνη Super AMOLED Quad HD 5.1 ιντσών, ενώ το Galaxy S6 Edge οθόνη dual-curved Super AMOLED Quad HD 5.1 ιντσών. Ακόμη, έχουν επεξεργαστή octa-core Exynos 7420 στα 2.1GHz, 3GB RAM και 32GB/64GB/128GB αποθηκευτικού χώρου, χωρίς τη δυνατότητα επέκτασής του μέσω microSD. Επίσης, διαθέτουν κύρια κάμερα στα 16MP και μπροστινή στα 5MP. Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό μας review.

Microsoft Lumia 950/950 XL

Τα Lumia 950 και 950 XL είναι τα πρώτα high-end smartphone της Microsoft τα οποία τρέχουν τα Windows 10. Το Lumia 950 διαθέτει οθόνη AMOLED Quad HD 5,2 ιντσών και επεξεργαστή Snapdragon 808 στα 1.8GHz, ενώ το Lumia 950 XL οθόνη AMOLED Quad HD 5,7 ιντσών και επεξεργαστή Snapdragon 810 στα 2GHz. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, οι δύο συσκευές διαθέτουν 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Επίσης, η κύρια κάμερά τους βρίσκεται στα 20MP, ενώ η μπροστινή στα 5MP.

Apple iPhone 6S/6S Plus

Πρόκειται για συσκευές με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και με αρκετά όμορφο σχεδιασμό. Στην ουσία πρόκειται για συσκευές, οι οποίες έχουν δεχτεί σημαντική αναβάθμιση, σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρίας. Το iPhone 6S έχει οθόνη IPS LCD HD 4,7 ιντσών, ενώ το iPhone 6S Plus οθόνη IPS LCD Full HD 5,5 ιντσών. Ακόμη, έχουν επεξεργαστή Apple A9 στα 1.8GHz, 2GB RAM και 16GB/64GB/128GB αποθηκευτικού χώρου, χωρίς τη δυνατότητα επέκτασής του μέσω microSD. Επίσης, διαθέτουν κύρια κάμερα στα 12MP και μπροστινή στα 5MP. Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό μας review.

Samsung Galaxy S6 Edge+

Το Galaxy S6 Edge+ είναι ο μεγάλος αδερφός του Galaxy S6 Edge. Δανείζεται τον ίδιο όμορφο σχεδιασμό και ποιότητα κατασκευής, με το μέγεθός του να είναι σαφώς μεγαλύτερο. Η συσκευή διαθέτει οθόνη Super AMOLED Quad HD 5,7 ιντσών, επεξεργαστή octa-core Exynos 7420 στα 2.1GHz, 4GB RAM και 32GB/64GB αποθηκευτικού χώρου, χωρίς τη δυνατότητα επέκτασής του μέσω microSD. Επίσης, διαθέτει κύρια κάμερα στα 16MP και μπροστινή στα 5MP. Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό μας review.